Buongiorno Italia: Publika se vraća na stadione u Seriji A

Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Publika se vraća na stadione u Seriji A

U prvih sedam kola registrovano je 15% više gledalaca na stadionima Serije A nego u prethodnoj godini i taj rezultat će biti poboljšan jer nas u sledećem kolu čekaju tri utakmice koje će videti preko 170.000 ljudi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Korijere danas objavljuje priču da je u prvih sedam kola registrovano 15% više gledalaca na stadionima Serije A nego u prethodnoj godini i taj rezultat će biti poboljšan, jer nas u sledećem kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čekaju tri utakmice koje će videti preko 170.000 ljudi (Juventus - Lacio, Roma - Napoli, Inter - Milan). List kosntatuje i da navijači Intera ostaju najverniji svom timu (blizu 55.000 po utakmici). Gazeta s druge strane iznosi podatke o raskidnim klauzulama u ugovorima igrača Serije A koju predvode Ikardi, Beloti i Donaruma, kao i intervju sa bivšim arbitrom Robertom Rozetijem koji iznosi pozitivne podatke upotrebe video tehnologije (VAR). Tutosport pak objavljulje razgovor sa Pjerpaolom Marinijem koji tvrdi da će skudeto odlučiti trenerski dvoboj Sari - Alegri.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Blindirani ali su na tržištu“, objavljuje Gazeta na naslovnici listu igrača koji imaju raskidne klauzule u svojim ugovorima u Seriji A. Najskuplja je Ikardijeva koja iznosi 110.000.000 evra, sledi Beloti sa okruglih 100.000.000, Donaruma 70.000.000, Zjelinski 65.000.000, Perišić 60.000.000... Klauzula u ugovoru Nikole Maksimovića iznosi 55.000.000 evra. Ipak, treba naglasiti da klauzule za Ikardija, Donarumu i Belotija važe samo za inostranstvo.

Interesantno je da da u u svojim ugovorima raskidne klauzule imaju i dvojica trenera - Vinčenco Montela (Milan) i Mauricio Sari (Napoli). Sloboda ovog drugog košta 8.000.000 evra.

Gazeta objavljuje i veliki intervju sa Robertom Rozetijem, bivšim arbitrom, a sada aktuelnim rukovodiocem projekta VAR-a u Seriji A.

„U svakom kolu zahvaljujući VAR-u su izbegnute tri velike greške. Zahvaljujući VAR-u igra se više i pokazuje manje kartona“, izneo je Rozeti statističke podatke koji svedoče o benefitima koje je upotreba video tehnologije donela italijanskom prvenstvu.

Gazeta danas piše i o kvalifikacijama za svetsko prvenstvo u Rusiji. Milanski dnevnik je svrstao Srbiju, Španiju, Nemačku i Englesku među zemlje koje će se gotovo sigurno pridružiti već kvalifikovanim selekcijama, uz podsećanje da od velikih evropskih reprezentacija, pored Italije, rizikuju da se nađu u baražu i Portugalija i Francuska.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik otvara današnje izdanje pričom o velikom povratku navijača na stadione u Seriji A i upozorava klubove da postojeći trend treba da iskoriste da smanje cene ulaznica i poboljšaju komfor na stadionima i infrastrukturu na njima i oko njih.

„Dolaze veliki mečevi Juve - Lacio, Roma - Napoli i Inter - Milan, navijačka strast ključa, stadioni popunjeni do poslednjeg mesta."

"Krcato za skudeto“, naslov je za tekst u kojem se konstatuje i da je broj gledalaca u prvih sedam kola povećan za 15% u odnosu na prošlu sezonu.

Takođe se navodi i da su stadioni Juventusa i Intera rasprodati za utakmice sa Lacijom i Milanom i da će Nerazuri ostvariti rekordan prihod od prodaje ulaznica od 4.500.000 evra. I utakmica Roma -Napoli će imati publiku dostojnu značaja utakmice: preko 50.000 gledalaca.

Na unutrašnjim stranama se dodaje da Inter ostaje klub sa najvernijom publikom, sa gotovo 55.000 gledalaca u proseku na San Siru.

„Dupla Venturina Italija“, informiše svoje čitaoce Korijere da je selektor Azura odlučio da protiv Makedonije igra u formaciji 3-4-3, a sa Albanijom 4-4-2. Navodi se i da su pored odbrambenog dela tima sigurni samo Imobile i Insinje. Prema glasinama Verdi bi trebalo da zauzme mesto Kandreve u napadačkom trozubcu protiv naših južnih komšija.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik objavljuje intervju sa Pjerpaolom Marinom koji je stavio u fokus dvoboj Napolija i Juventusa za skudeto: “Ja ću da vam kažem kako će se završiti“.

Poznati italijanskih fudbalski rukovodilac je rekao da Juve jeste favorit i da ima još karti u rukavu da odigra, ali da Napoli, ako nauči da prevazilazi problematične periode u sezoni, koji zadese svaki tim, onda bi ovo zaista mogla da bude njegova sezona. „Zato smatram da će Sari i Alegri biti ključni elementi u trci za šampionsku titulu“, kaže Marino.

„Nijang, kucnuo je čas da se pretvoriš u Gala. Miha odražao čas timu“, piše ispod zaglavlja Tutosport da se sada očekuje od bivšeg igrača Milana da predvodi napad Torina u odsustvu povređenog Belotija. Istovremeno se prepričava da je Mihajlović analizirao detalj po detalj prethodnih utakmica i greške koje je pravio njegov tim.

„Spaleti ima tri strele da leti po bokovima“, navodi list da se od Dalbera, Kansela i Karamoa, trojice igrača koji su došli u poslenjem prelaznom roku, traži da pored ofanzive faze igre pokažu i solidnost u obavljanju defanzivnih zadataka.

„Bonaventura, kvalitet i naboj za derbi“, predstavlja Tutosport kao džokera Montele za meč protiv Intera fudbalera koji je prethodnih godina bio među najboljim igračima Rosonera. U podnaslovu se dodaje da Džek želi da povrati status startera jer samo tako može da se nada pozivu za SP u Rusiji od strane selektora Venture.

PIŠE: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.