Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2021, 12:40

Buongiorno Italia: Napoli je zreo za skudeto, Milan favorit protiv Juventusa posle 10 godina

Inzagi sprema tandem Lautaro – Korea

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U Lesteru je rođen Napoli koji može da osvoji skudeto. Tim Lučana Spaletija je prvi italijanski tim koji je na Ostrvu, posle dugo godina, ne samo bio ravnopravan nego je nadigrao jednog premijerligaša u evropskim takmičenjima. Takođe, Napolitanci su sinoć dobili i novog idola – Viktora Osimena. Nigerijac je sinoć uz dva gola pokazao da je kompletan napadač. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << momente se činilo da je Romelu Lukaku sa ofarbanom plavom kosom: snaga, brzina, dribling, šut, probojnost, spretnosti, asistencije. Sve pomenuto je bilo reportoar devetke Napolija.

Pohvale idu i na račun Lučana Spaletija koji je naravio minimalnu rotaciju u odbrani i nije se predao čak ni kada je njegov tim nezasluženo bio dva gola ispod Lestera. Azuri, koji su sinoć igrali u crvenim dresovima sa zlatnim detaljima, stvorili su najmanje sedam-osam stospostotnih šansi.Praktično svi napadači, plus Pjotr Zjelinski i Fabijan Ruiz su imali izgledne prilike da savladaju Šmajhela juniora.

Najveći protivnik Spaletijevog Napolija u ovoj sezoni će biti predsednik Aurelio De Laurentis. Ako gazda Napolija bude obuzdao svoj osebujni temperament i sklonost da poništi ili zaljulja sve dobro što je urađeno, onda će Lorenco Insinje i drugovi na terenu biti veoma blizu ostvarenja sna na koji se čeka više od 30 godina.

LACIO

Za razliku od Napolija koji je razgalio srca navijača odličnom partijom u Lesteru, Lacio ja zabeležio drugi poraz u četiri dana bez postignutog gola. Neverovatan kiks rezervnog golmana Nebeskoplavih Tomasa Strakoše stavio je u drugi plan veoma lošu partiju Sarijeve ekipe.

Jednostavno, 4-3-3 ne funkcioniše sa ovim igračima na raspolaganju. Mauricio Sari će, ako želi da ostane u Laciju, morati da se prilagodi igračima koje ima, a ne da traži da se oni prilagode njemu. Utakmice sa Milanom i Galatasarajom su pokazale da najbolji igrači Lacija muku muče sa Sarijevom formacijom. Od odbrane gde su Frančesko Ačerbi i Luiz Felipe stalno na vetrometini preko Lukaša Lejve, Luisa Alberta i Sergeja Milinkovića Savića na sredini terena koji ne mogu da pokriju teren na način koji od njih traži Sari, do Čira Imobilea koji se nalazi u sličnoj situaciji kao u reprezentaciji Italije.

Ako Sari bude insistirao tvrdoglavo na svojim idejama nije isključeno da njegova avantura u Laciju bude završena neslavno i pre vremena. U Čelsiju i Juventusu je barem osvojio trofeje, Ligu Evrope odnosno skudeto, pre nego što je udaljen sa klupe Plavaca i Bjankonera, u Laciju bi mogao da ostane i bez te satisfakcije.

Poraz od Galatasaraja je još više zabrinjavajući jer od startera u početnoj postavi nije bilo samo Sergeja Milinkovića Savića. Naš reprezentativac je ušao u drugom poluvremenu i imao je šansu da izjednači, ali je posle maestaralnog obuzdavanje lopte pogrešio u dalekom lakšem zadataku da smesti loptu u mrežu Fernanda Muslere sa kojim je bio oči u oči.

Sari ne sme da kiksne protiv Kaljarija i Torina ako ne želi da se nađe u veoma nezavidnoj situaciji pred derbi sa Romom koja je je u nezustavljivom naletu.

ROMA

Roma je imala previše lak zadatak protiv CSKA iz Sofije da bi meč sa Bugarima mogao da bude uzet kao parametar sange Murinjove ekipe. Ipak, iz jučerašnjeg meča je izašlo nekoliko korisnih signala za portugalskog stručnjaka.

Dijavara i Viljar nisu adekvatne alternative za vezni red. Preveliki je jaz između kvaliteta tandema Veretu-Kristante i pomenutog dvojca. Određene nedoumice budi i par centralnih bekova MančiniSmoling, njih dvojica moraju dobro da se potrude da dokažu da su kompatilni, odnosno da mogu da igraju zajedno.

Veoma ohrabrujući signali su stigli od Šomurodova, Pelegrinija i El Šaravija. Uzbekistanac nije postigao gol protiv Bugara, ali je svima bilo jasno zašto je Borha Majoral postao rezerva rezerve, odnosno zašto je bivši igrač Đenove prva alternativa za Tamija Abrahama.

Lorenco Pelegrini igra u životnoj formi sa pet golova na startu sezone je najefikasniji vezni igrač u elitnim ligama Evrope. Žoze Murinjo je sinoć najavio da će produžetak ugovora koji ističe sledećeg leta biti potpisan veoma brzo, odnosno da mu je to preneo lično Pelegrini. Stefan El Šaravi sa Murinjom na klupi može da se nada da će uspeti da ubedi Roberta Mančinija da ga pozove pod nacionalni barjak za Mundijal sledeće godine. Faraon se vratio iz Kine sa željom da obezbedi reprezentativni dres. Nije uspeo u nameri da zaigra na Evropskom prvenstvu, ali se nada da mu SP u Kataru neće izmeći.

MILAN – JUVENTUS

Prvi put nakon deset godina Milan dolazi kao favorit na megdan sa Juventusom u Seriji A. I pored toga što Zlatan Ibrahimović neće igrati zbog predostrožnosti meč sa Starom damom, Rosoneri ostaju u prednosti jer mogu da računaju na adekvatnu zamenu Olivijea Žirua koji je ostavio iza sebe kovid-19, ali i na Antu Rebića koji se nalazi u berićetnom periodu: trese mreže i deli asistencije kao na traci.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Čak i bivši kapiten Juventusa Klaudio Markizio priznaje da je ovoga puta Milan favorit u Torinu protiv Stare dame.

Rosoneri su jači, imaju uigraniji i spremniji tim u ovom momentu o odnosu na Juve. Treba imati u vidu da Alegri rekonstruiše tim i da će mu biti potrebno vreme da kompletira posao. U Juventusu je taj posao teži nego na drugim mestima jer ste u obavezi da paralelno sa rekonstrukcijom tima pobeđujete. Da bi se uspešno obavio posao potrebna je kohezija svih komponenti u timu, ali i u celom klubu”, rekao je Markizio.

Ohrabrujuća vest za Juve je povratak Federika Kjeze. Mladi italijanski as najverovatnije neće početi meč od prvog minuta, ali je izvesno da će istrčati na teren tokom utakmice.

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

Maks Alegri je juče napravio mali presedan dozvolivši odabranim navijačima Juventusa da prate sa tribina trening ljubimaca. U Kontinasi su bili i svi rukovodioci Bjankonera tako da su mogli da čuju Alegrijev šou tokom treninga i vide stil rada toskanskog stručnjaka. Prema onome što se dalo naslutiti iz Alegrijevih proba u nedelju ćemo videti Juve u formaciji 4-3-3 ili 4-2-3-1, sa istim tumačima uloga. Razlika je samo u tome da li će iza Alvara Morate u liniji igrati trio Huan Kvadrado, Paulo Dibala, Adrijen Rabio ili će biti raspoređen trozobac Kvadrado-Dibala- Morata sa Rabioom na sredini terena pored Lokatelija i Bentankura.

Najavljuje se i veliki duel na distanci dva golmana. Vojćeh Ščensni je počeo loše sezonu i glavni je krivac što Juve ima samo bod posle tri partije. Majk Menjan je pak među najboljim igračima Milana na startu šampionata. Francuz je ostavio toliko dobar utisak da ima onih koji su pitaju da li su uopšte Rosoneri oslabljeni odlaskom Đanluiđija Donarume koji nastavlja da greje klupu u PSŽ-u.

Zlatan Ibrahimović je iznenadio sve nastupom u kome je pokazao osobine koje ga nisu krasile tokom karijere: odmerenost, mudrost i strpljenje. Ibra shvata da je ulog u igri veliki i da akumulirana prednost Milana nad Juveom u prva tri kola omogućavaju njemu i klubu da ne preuzimaju rizik preuranjenog povratka posle povrede. Ibra želi da odigra celu sezonu, po mogućstvu, više od polovine utakmica koliko je ubeležio u prethodnoj fudbalskoj godini. “Ni ja nisam Supermen”, zvuče nestvarno reči izgovorene od fudbalera koji se do pre samo par meseci deklarisao kao “Bog fudbala”.

INTER

Najavljuju se promene u špicu napada Intera. Simone Inzagi razmišlja da ostavi na klupi Edina Džeka. Bošnjak ima 35 godina i na prva četiri meča u prvenstvu i Ligi šampiona je postigao samo jedan gol. Ideja je da proba argentinski tandem Lautaro MartinezHoakim Korea.

Njih dvojica još nisu proveli ni minut zajedno na terenu pošto ih je Inzagi smatrao alterntivnim, tako da postoji velika znatiželja da se vide skupa na zadatku. Hulio Kruz, bivši centarfor Intera i Bolonje, tvrdi da su Martinez i Korea apsolutno komplementarni igrači i da će pružiti dosta radosti Inzagiju jer Toro živi da postiže golove, a Korea je među najboljim driblerima sveta. Kruz je podvukao da njegovi zemljaci imaju veliki potencijal i da nadopunjuju jedan drugog kvalitetima koji drugi nema. Kuriozitet je da Lautaro Martinez nije nijednom zatresao mrežu Bolonje iako je odigrao već pet mečeva protiv Mihajlovićeve ekipe.

Protiv tima iz Emilije koji ima isti broj bodova na tabeli kao i Inter trebalo bi da debituje od prvog minuta i Denzel Damfris i pored toga što nije bio ubedljiv protiv Real Madrida. Šansu bi trebalo da dobije jedan ili čak dvojica od trojice rezervista na sredini terena (Vidal, Vesino i Galjardini) pošto je Inzagi orjentisan da odmori Nikoloa Barelu i Hakana Čalhanoglua.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.