Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2021, 14:06

Buongiorno Italia: Maksi Ronaldo, mini Insinje i Fridkinov ultimatum Fonseki

Atalanta opet podbacila, Murići pod pritiskom u Laciju

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prvi osvojeni trofej Andree Pirla u trenerskoj karijeri i napeta atmosfera u Romi čija najveće žrtva bi mogao da bude trener Paulo Fonseka, glavne su priče u italijanskoj sportskoj štampi. Superkup Italije se uglavnom predstavlja kroz kontrast junaka Kristijana Ronalda i tragičara Lorenca Insinjea (promašio treći penal protiv Juventusa) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dok se u tekstovima o događanjim u Trigoriji podvlači da je meč sa Specijom u subotu poslednja šansa za Paula Fonseku da sačuva radno mesto u Trigoriji. Analiziraju se i napadački arsenali Milana i Intera u trci za skudeto: Rosoneri imaju komplementarniji i bogatiji izbor u napadu, a Nerazuri imaju savršeni golgeterski tandem. Najavljuje se i meč Lacija sa Parmom u Kupu Italije i izveštva se o još jednom kiksu Atalante koja je propustila drugu priliku u četiri dana da se domgne trećeg mesta na tabeli.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Finale Superkupa je glavna priča u milanskom sportskom dnevniku. “Juve digni pehar” je dominantni naslov na prvoj strani iznad fotografije Đorđa Kjelinija kako podiže trofej namenjen osvajaču Superkupa Italije uz slavlje saigrača. U nadnaslovu se podvlači da je reč o prvom trofeju Andree Pirla u trenerskoj karijeri, a u podanslovu se zasluge pripisuju Kristijanu Ronaldu, mada je Gazeta za igrača meča proglasila golmana Stare dame Vojćeha Ščešnjija. “Možemo da osvojimo skudeto”, citira Gazeta Ronaldovu izjavu posle meča, naravno na španskom, pošto CR7 izgleda nema nameru da nauči italijanski. Ni posle gotovo tri godine u Torinu i dalje ne govori jezik Dantea Aligjerija. Na drugoj srtani se ističe Lorenco Insinje kao tragičar meča. Kapiten Napolija je mislio da će biti “treća sreća” kada su u pitanju penali protiv Juvea. Insinje je pre jučerašnjeg promašaja s bele tačke već dva puta mašio jedanaesterce protiv Bjankonera.

Stara dama nije nikad gotova”, naslov je redakcijskog komentara u kome se kaže da su Milan i Inter upozoreni da se Juve nije predao i da će ostati u trci za skudeto do kraja. Takođe se podvlači da je jučerašnje osvajanje Superkupa podsetnik da Juve vlada već deset godina suvereno italijanskim fudbalom.

Insinje proćerdao produžetke a onda zaplakao. Ronaldo čovek odlluke, Juve se digao na noge odmah posle poraza od Intera”, naslov je reportaže sa meča na drugoj i trećoj strani. Po Gazeti Ščešnji je bio igrač utakmice dok je u redovima Napolija najbolji bio Dijego Deme. Kao najgori akteri su signalizirani Veston Mekeni u taboru Juvea i Pjotr Zjelinski u Napoliju.

Napadi jurišaju na vlast. Mandžukić na klupi protiv Atalante, Lautaro blizu produžetka ugovora”, donosi Gazeta opširnu analizu o ofanzivnim odeljenjima milanskih klubova. U tekstu se kaža da trener Milana Sefano Pioli sa Mariom Mandžukićem ima mnogo više izbora, tim pre što su svi napadači Rosonera spsobni da igraju u dva različite uloge što ih čini ekstremno komplementarnim. Na drugoj strani Antonio Konte ima savršeni tandem Romelu Lukaku – Lautaro Martinez, ali nema adkvatnu alternativu za na njih dvojicu pošto ni Aleksis Sančez ni Ivan Perišić ne daju garancije klubu koji ima šampionske ambicije. U druga dva teksta se kaže da će Fikajo Tomori najverovatnije večeras stići u Milano i da Rosoneri pokušavaju da ga ubace u protokol za meč sa Atalantom, ali da će to biti izuzetno teško ostvariti, gotovo neizvodljivo. Iz Apijano Đentilea se prenosi da su menadžeri Alesandra Bastonija i Lautara Martineza otvorili pregovore o produžetku saradnje.

Fonseka se našao u oluji. Planetarna bruka primorala Firdkinove da postave ultimatum”, izveštava se da je posle poraza od Specije i blamiranja sa šestom, nedozvoljenom, izmenom čaša strpljenja Dana i Rajana Fridkina prelivena. Dvojica rukovodilaca u timu, odgovorni za tehnički propust protiv Specije, su već udaljeni iz kluba, a portugalskom stručnjaku je stavljeno do znanja da bi još jedena kiks protiv ligurijskog tima u u subotu bio koban za njegov boravak u Trigoriji. Gazeta već spekuliše sa nekoliko imena potencijalnih naslednika: Lučano Spaleti i Valter Macari bi mogli odmah, već sledeće nedelje da preuzmu Romu dok su Masimilijano Alegri, Mauricio Sari i Leonardo Žardim rešenja na duge staze i mogli bi da preuzmu tim u junu.

Gasp, šta se događa? Još jedan remi Atalante, ništa od trećeg mesta”, konstatuje sa da je Dea propustila još jednu priliku da pretekne Juve, Napoli i Romu na tabeli jer je posle Đenove remizirala i sa Udinezeom. Trener Atalante je za pad forme svog tima okrivio zgusnut kalendar i ujedno opravdao neočekivani sastav na startu meča, bez Gosensa, Frojlera, Iličića i Zapate.

CORRIRERE DELLO SPORT

Poslednja za Fonseku”, izveštava Korijere da je juče u Trigoriji održan tročasovni sastanak trenera Rome sa vlasnicima i upravom kluba. Fridkinovi su potvrdili na klupi portugalskog stručnjaka, ali će sledeći meč sa Specijom, ovog puta u Seriji A, biti raskrsnica za Fonseku. Na unutrašnjim stranama se iznosi da je Fonsekin zemljak, novi generalni direktor Tijago Pinto, insistirao da ne dođe do promene na kormilu Rome odmah. U međuvremenu se odustalo od ideje da se tim pošalje, po kazni, u karantin dok su tim menadžer Gombar i funkcioner kluba Zubiria dobili otkaze zbog šest izmena na meču sa Specijomu Kupu Italije.

Lacio otkriva misteriju Murići protiv Parme”, najavljuje se da će bivši igrač Fenerbahčea dobiti šansu od prvog minuta protiv Parme u Kupu Italije. Zajedno sa Murićijem će igrati Pereira pošto Korea nije još uvek sto posto spreman. U tekstu na unutrašnjim stranama se ističe da će večerašnja proba biti izuzetno važna za Murićija jer ako ne bude zadovoljio čak ni protiv drugog tima Parme, sportski direktor Igli Tare biće na velikim mukama da objasni zašto je Lacio potrošio gotovo 20.000.000 za bivšeg napadača Fenerbahčea. U drugom tekstu se informiše da će Luis Felipe najmanje dva meseca odsustvovati zbog operacije skočnog zgloba i da je zato Vavro reintegrisan u prvi tim. Još uvek nije jasno, tvrdi Korijere, da li će Lacio pokušati da iskoristi otvoreni prozor pralaznog roka u januaru ili će po običaju, ignorisati januarsku fudbalsku pijacu. U drugom tekstu se prenosi optimizam Luisa Alberta da će se vratiti na teren za tri nedelje i da će biti spreman za utakmice Lige šampiona protiv Bajerna.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ronaldo je bljesak, Napoli sam sebe srušio”, ističe Korijere činjenicu da je Ronaldo iskoristio jedinu priliku koja mu se ukazala, a da su napadači Napolija propustili nekoliko, uključujući i penal koji je promašio Insinje. “Super Ronaldo i Mini Insinje”, stavlja prst u ranu kaptienu Napolija sa naslovom Korijere. Za Korijere najbolji igrač meča je bio Ščešnji, a Kalidu Kulibali je bio najzapaženiji u Napoliju. Najviše su podbacili italijanski reprezentativci: na jednoj strani Federiko Kjeza, a na drugoj pomenuti Insinje.

Superkrivica”, je naslov redakcijskog komentara u kome se zapaža da je trofej osvojio tim koji je bio determinisaniji da pobedi, a ne ekipa koja je u boljoj formi, odnosno da je Napoli u suštini igrao bolje, ali da su Bjankoneri bili konkretniji. U tekstu se kaže i da je utakmica bila ružna “kakvi samo okršaji Napolija i Juve znaju da budu, gotovo dosadni”. Na kraju se zaključuje da je Stara dama osvojila trofej ali da se nije oporavila od poraza od Intera, a još manje ozdravila od boljki koje je prate od starta sezone.

TUTTOSPORT

Torinski list je egzaltirnao pozdravio prvi trofej u 2021. godini Juventusa i premijerni trofej Andree Pirla u trenerskoj karijeri. “CR7, Ščešnji, Morata u ime Pirla”, naslov je redakcijskog komentara na prvoj strani u kojem se ističu strelci dva gola i čuvar mreže koji je sa dve parade i “bacanjem čini” na Insinjea spasao Juve velikihi problema protiv Napolija. U tekstu se ističe slogan s kojim je Pirlo debitovao u svom prvom boju za jedan trofej: “Finala se ne igraju, ona se osvajaju”. Taj moto su Pirlo i njegovi izabranici u potpunosti ispoštovali. Jučerašnji meč u Ređo Emiliji niko neće pamtiti po igri već po osvojenom trofeju, a vreme će pokazati da li je to bio trofej koji je zatvorio najduži pobednički ciklus u istoriji Stare dame ili je bio samo prvi u nizu Andree Pirla u ulozi trenera.

U tekstovima posvećenim Suprerkupu se ističe doprinos Ronalda i pozitivna reakcija fudbalera Juvea posle teškog i bolnog poraza od Intera. Ističe se da je presing Juventusa protiv Napolija mnogo bolje funkcionisao nego protiv Intera i da su se promene u timu, bilo ih je čak pet u odnosu na sastav koji je istrčao na San Siro, isplatile. Za razliku od Gazeta i Korijerea koji su proglasili Ščešnjija za igrača utakmice, Tutosport je krunisao Artura, a visoke ocene su dobili Kvadrado, Ronaldo i poljski golman. U redovima Gatuozovog tima izveštač torinskog lista je najbolje ocenio Lozana dok su petice dobili Manolas, Petanja, Elmas i Insinje.

Skamaka na čekanju”, izveštava se da pregovori sa Sasuolom o mladom napadaču na pozajmici u Đenovi ulaze u završnu fazu. U članku se podvlači da odlični odnosi Juventusa i Sasuola favorizuje rešenje na obostrano zadovoljstvo i da bi u svetlu berićetne saradnje dva kluba mogla da bude iskovana kreativna solucija koja bi uključila dolazak u Sasuolo igrača iz Juventusovog omladiskog pogona.

Atalanta prokockala veliku šansu, Udineze mnogo zadovojlniji remijem”, piše Tutosport da se bodu mnogo više obradovao klub iz Udina nego Boginja. Razlika u raspoloženju je bila vidljiva još više između dva trenera. Gasperini nije svario drugu uzastopnu nerešenu utakmicu dok je Goti bio veoma zadovoljan: spasao je svoju klupu i neće dobiti otkaz čak i da izgubi sledeći meč sa Interom.

Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.