Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 14:17

Buongiorno Italia: Lukaku dao mandat Maroti, ne interesuje ga Čelsi

Italijanska štampa se bavi odnosom belgijskog napadača i čelnika Intera

Između Romelua Lukakua i Intera je planula ljubav na prvi pogled. Big Rom je od prvog dana ušao u sintoniju sa klubom, gradom, Milanezima, navijačima Nerazura, pronašao prijatelje za ceo život, svhatio da je to njegova savršena dimenzija. U tom kontekstu je logična reakcija Lukakua na faraonske ponude Čelsija: 130.000.000 Interu i preko 10.000.000 evra plata za njega. Belgijski golgeter je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rekao generalnom direktoru Bepeu Maroti i sportskom direktoru Pjeru Auziliju da odbiju u startu sve ponude i da ne otvaraju pregovore jer on ne želi da napusti Inter.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič je poslao svog sina u Milano ne bi li ubedio Lukakua da prihvati ponudu i da se vrati u London. Odbijanje Romelua da čak i sasluša emisare Čelsija je novi udarac na ego gazde londonskog kluba koji se suočava još jednom sa činjenicom da nisu svi ljudi na prodaju i da sa novcem ne može sve da se kupi.

U Interu su svesni da bi sa 130.000.000 evra od prodaje Lukakua rešili finansijske probleme, ali bi otvorili sportske jer sa Big Romom Nerazuri su kandidat za osvajanje titule prvaka i u novoj sezoni, bez njega bi se grčevito borili da osvoje četvrto mesto za plasman u Ligu šampiona.

I dok su u Pinetini veoma srećni zbog Lukakove odlučnosti, poprilično su rezignirani zbog namere Artura Vidala da ostane do kraja ugovora u Interu. Čileanac je juče povtvrdio da nema nameru da napušta Milano i da će u sledećoj sezoni pokazati svoje pravo lice. Podsetimo, rukovodstvo šampiona Italije se nadalo da će uspeti da se oslobodi Vidalovih primanja koje opterećuju kasu kluba sa više od 15.000.000 evra.

Inače, jučerašnji test meč sa Krotoneom je pružio još jedan dokaz da je Simone Inzagi na dobrom putu. Nije u pitanju samo pobeda od 6-0 nad dojučerašnjim prvoligašem koliko igra koju je pokazo tim, posebno mehanizmi koji funkcionišu već veoma dobro.

Hakan Čalhanoglu i Martin Satrijano su potvrdili uzlaznu liniju forme. Turčin je postigao gol i ubeležio tri asistencije a mladi Urugvajac je ponovo zabio gol. Juče su uzeli učešće u prijatejlskom meču i svi ostali igrači, uključujući i reprezentativce koji su počeli sa pripremama početkom ove nedelje. Jedina negativna nota je povreda Galjardinija koji će zbog uganutog zgloba morati da pauzira gotovo tri nedelje, praktično do početka šampionata.

 Nastvaljaju se pregovori sa Kaljarijem oko Nandeza. Dve strane se približavaju kompromisu, tim sa Sardinije je spustio zahteve na četiri miliona evra za pozajmicu dok bi pravo otkupa trebalo da iznosi oko 20.000.000 evra, plus bonusi. Nismo još uvek blizu konačnog dogovora, ali dve strane su sve više uverene da će pregovori uroditi plodom.

Kristijan Eriksen dolazi sledeće nedelje u Milano gde će obaviti seriju pregleda, sresti se upravom kluba i zatim će biti utanačeno kako da se nastavi dalje. Postoje male šanse da Danac ponovo nosi dres Intera, ali za razliku od pre dve-tri nedelje, barem tinja mala nada da bi Kristijan mogao da nastavi svoju karijeru.

MILAN

Pregovori menadžera Franka Kesija i Milana idu u dobrom smeru. Dve strane su već postigle načelni dogovor oko osnovne plate i u do kraja ove nedelje bi trebalo da utanače i bonuse za veznog igrača Rosonera.

Paolo Maldini i Riki Masara ne sede skrštenih ruku ni kada su u pitanju pojačanja. Pošto su ispali iz trke za Kaja Žoržea, dvojac se usmerio na Kolo Muanija iz Nanta. Cena francuskog napadača je 10.000.000 evra, ali bi ona mogla da bude snižena s obzirom na to da mu ugovor ističe sledeće godine. Međutim, da bi se transfer ralizovao, Milan mora da proda Leaa ili Haugea.

JUVENTUS

Stara dama pegla poslednje detalje oko kupovine Kaja Žoržea. Santos želi da zaradi barem neki milion evra za talantovanog fudbalera kome ističe ugovor krajem ove godine. Brazilski klub je već spustio traženu cenu na pet-šest miliona evra, dok Juve nudi tek dva miliona evra. Vrlo je verovatno da se dva kluba nađu na sredini i da za tri-četiri miliona posao bude zaključen. Santos, iz predostrožnosti, nije pozvao Žoržea na meč Kupa Brazila, što je još jedan indikativan znak da smo blizu njegovog prelaska u Juventus.

Danas bi trebalo da dođe i do presudnog korak u pregovorima Juventusa i Sasusola za kupoprodaju Manuela Lokatelija. Juve je podigao osnovnu ponudu na 35.000.000 evra i sa bonsima, koje treba ispregovarati, bi mogli da stignemo do traženih 40.000.000 evra. Nevezano za ishod pregovora oko dolaska Lokatalija, Juve nastavlja da radi na dobijanju Miralema Pjanića na pozajmici Barselone. Reprezentativac BiH je, kaže se, već imao par telefonskih razgovora sa Maksom Alegrijem i veruje se da bi dva kluba mogli da ozvaniče posao na Trofeju Gamper 8. avgusta kada će se dva kluba sastati na Kamp Nou.

Loše vesti stižu iz Dortmunda pošto se Borusija prilično ohladila od ideje da angažuje Demirala, tako da će Juve morati da sačeka, po svoj prilici, da Atalanta proda Kristijana Romera Totenhmu ili Barseloni i da onda zakuca na vrata Stare dame za Turčina. Podsetimo Juve traži za Demirala između 30 i 35 miliona evra.

 ROMA

Veoma dobra i ohrabrujuća proba Rome je viđena protiv Porta. Meč je završen remijem, ali važnije od rezultata su bile geometrije i mehanizmi igre Đalorosih pod Murinjovom palicom. Vrlo ohrabrujući signali su stili do Mančinija koji nije samo postigao gol već je bio i sasvim solidan u defanzivnim zadacima sa Smolingom. Čini se da je italijansko-engleski dvojac prilično ukomponavan i komplementaran. Drugi važan signal je stigao od Dijavare. Bivši igrač Napolija priprada grupi fudbalera koja se načelno veoma dopada Murinju i neće biti iznenađenje ako Dijavara kod Murinja dobije šansu koju nije imao kod Di Frančeska i Fonseke. Pozitivne kritike je dobio i golman Rui Patrisio.

Velike polemike se vode u rimskoj čaršiji oko eventualnog dolaska Šomurodova iz. Đenove u Romu. Uzbekistanski Mesi, kako ga zovu u njegovoj otadžbini, bi trebalo da dođe na pozajmicu sa pravom otkupa koja bi mogla da postane obavezna ako se verifikuje serija dogovorenih uslova. Ukupna cena bi trebalo da iznosi oko 20.000.000 evra. Nedoumice oko angažovanja Šomurodova idu od njegove cene do upotrebljivosti u sistemu igre koju praktikuje Murinjova Roma. Drugim rečima, velika većina komentatora smatra da Šomurdov nije kalibar igrača za Romu.

Alesandro Florenci je sve bliži rastanku sa Romom. Bivši kapiten nije pozvan na pripreme u Portugalu i prema datim saznanjima nije u planovima Murinja za sledeću sezonu. U Trigoriji još uvek nisu primili nijednu ponudu za Florencija, nije čak bilo ni ozbiljnijih interesovanja za njega. Veruje se da će fudbaler i njegov menadžer dobiti odrešene ruke da pronađu novi klub uz minimalno obeštećenje.

NAPOLI

Dijego Deme je operisao juče koleno i ako sve bude išlo kako treba vratiće se na teren krajem septembra ili početkom oktobra. Što se tiče prelaznog rok, Fali Ramadani se još uvek nije pojavio sa ponudom za Kalidua Kulibalija. Predsednik kluba Aurelio De Laurentis je ovlastio Ramadanija da pondi svog klijenta drugim klubovima za cenu od 50.000.000 evra, ali izgleda da niko nije spreman da potroši tu sumu novca u ovom momentu za Senegalca. Zvuči paradoksalno, ali najsrećniji zbog tog dosadašnjeg ishoda su sam Kulibali i trener Lučanu Spaleti.

Što se tiče pojačanja, Napoli pokušava da obezbedi spoljne bekove. Nastavljaju se pregovori sa Čelsijem oko Emersona Palmijerija. U poslednja dva-tri dana je registrovano određeno zahlađenje od strane Plavaca. Ne idu kako se očekivalo ni pregovori za Vesina pošto je Simone Inzagi izrazio želju da zadrži Urugvajca u Interu. S druge strane otovrila su se vrata za eventualne dolaske Sandera Berga iz Šefild Junajteda i Grka Cimkasa iz Liverpula. I u ta dva slučaja se radi o pozajmicama sa eventualnim pravom otkupa.

LACIO

Mauricio Sari je napravio rezime posle prvog dela priprema u Auronco di Kadoreu. Toskanski stručnjak je zadovoljan samo srednjim redom Sergej Milinković-Savić - Lukaš Lejva - Luis Alberto. Reč je o jednoj od najjačih, ako ne i najjačoj veznoj liniji u Seriji A. Milinković će u novoj sezoni igrati bliže golu što znači da će njegov golgeterski učinak biti značajniji. Štaviše, očekuje se da bude dvocifren.

Prve pripreme Dimitrija Kamenovića sa Lacijom nisu prošle baš najbolje i mladi Srbin će, sa još par igrača Nebeksoplavih koji su takođe pod lupom, morati da uveri Sarija u drugom delu priprema u Nemačkoj da je igrač za Lacio. Prelazni rok rimskog kluba ostaje blokiran prodajom Hoakina Koree. Sportski direktor Igli Tare nastavlja da radi svoj posao ali dolasci Bašića, Brekala ili Orsolonija iz Bolonje su direktno vezani za realizaciju transfera Argentinca.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.