Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 14:13

Buongiorno Italia: Lazar Samardžić čeka prvi start za Udineze, Sergej na Vlahovića, Inter i Juve bez prava na grešku

Atalanta destkovana na Marasiju, Murinjo ima problem s napadačima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Deseto kolo Serije A će biti kolo zamenika. Čak četvorica šefova stručnih štabova će, večaras i sutra, posmatrati svoje timove sa tribina dok će njihovi zamenici voditi timove pored gol-aut linije. Reč je u Masimilijanu Farisu (Inter), Marku Domenikiniju (Napoli), Žoau Sakramentu (Roma) i Tuliju Gritiju (Atalanta). Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Masimlijano Alegri, Mauricio Sari i Đan Pjero Gasperini će preseći virtuleno važne vrpce u svojim karijerama: Alegri će 200. put voditi Juve u Seriji A, Sari će večeras protiv Fjorentine uknjižiti 200. utakmicu u Seriji A (Empoli, Napoli, Juventus, Lacio), a Gasperini će jubilej sa Atalantom proslaviti u počasnoj loži Marasija zbog crvenog kartona protiv Udinezea. U Rimu ćemo videti i srpski derbi između Sergeja Milinkovića Savića s jedne strane i Dušana Vlahovića i Nikole Milenkovića s druge strane (Matija Nastasić i Aleksa Terzić će biti na klupi).

EMPOLI – INTER (20.45)

Empoli je najbolji mogući protivnik za Inter da se vrati na pobedničku stazu. Nerazuri su pobedili svaki put na poslednjih sedam okršaja dva tima, dok je Empoli poslednji put savladao Inter pre više od 15 godina. Takođe, Inter nije ni primio gol na poslednjih šest dvoboja na “Kastelaniju”. Kad na sve to dodamo da je Empoli izgubio četiri od pet utakmica koje je igrao na svom terenu, jasno je da su svi brojevi na strani Nerazura.

Inter će umesto Simonea Inzagija voditi njegov zamenik Faris. Osim promene na klupi videćemo i barem četiri ili pet novih fudbalera u timu u odnosu na onaj koji se suprotstavio Juventusu. Ranokja bi trebalo da odmeni De Fraja, Dimarko Perišića, Vidal Čalhanoglua, Sančez Džeka, a nije isključeno i da Barela dobije predah.

Nerazuri moraju da osvoje šest bodova na sledeće dve utakmice protiv Empolija i Udinezea kako bi mogli rasterećenije da uđu u okršaje sa liderima na tabeli, Milanom i Napolijem, koji ih čekaju pre i posle novembarske pauze u prvenstvu. Podsetimo, Inter je osvojio samo jedan bod na poslednje dve utakmice i samo jednu pobedu u četiri kola unazad.

Večerašnji duel je posebno važan za Lautara Martineza koji se posle odličnog sezonskog starta malo “izgubio” i bio je bleda senka, pogotovo protiv Juventusa. Šansu će dobiti Aleksis Sančez koji gori od želje da pokaže da još uvek može da bude koristan Interu. I njegov zemljak Vidal će biti na terenu, u stvari, Arturo bi igrao i protiv Juvea da nije dobio prehladu.

Empoli osokoljen pobedom protiv Salernitane želi da pokuša da skine još jedan veliki skalp u ovoj sezoni, posle Juventusovog. Trener Andrea Andreacoli igra na kartu Andree Pinamontija i staro pravilo da igrači protiv bivših klubova pružaju najbolje partije.

EMPOLI (4-3-2-1): Vikario - Stojanović, Ismajli, Luperto, Markica - Has, Riči, Bandineli - Bajrami, Henderson - Pinamonti.

INTER (3-5-2): Handanović - Škrinjar, Ranokja, Bastoni; Darmjan, Barela, Brozović, Vidal, Dimarko - Lautaro, Sančez.

LACIO – FJORENTINA (20.45)

Lacio je uknjižio tri boda na sva tri poslednje meča sa Fjorentinom na Olimpiku, mada još peče poraz u Firenci u maju mesecu kada ih je potopio sa dva gola Dušan Vlahović.

Interesantno je da su se dva tima četiri puta srela u Seriji A u sredu i svaki put je izašao kao pobednik Lacio sa zavidnim prosekom golova od 3,3. Međutim, problem Nebeskoplavih u ovoj sezoni je odbrana. Pepe Rejna je svaki put morao, barem jednom, da vadi loptu iz vlastite mreže u prvih devet kola. Samo dva puta se dogodilo u istoriji da Lacio primi gol na svakoj od prvih deset utakmica u prvenstvu (1934 i 1948).

Sari večeras slavi 200. utakmicu u Seriji A na trenerskoj klupi i želeo bi da nastavi uspešnu seriju na domaćem terenu. Jedna od retkih svetlih tačaka u ovoj sezoni je učinak Nebeskoplavih na Olimpiku, tri pobede (Specija, Roma, Inter) i jedan remi (Kaljari).

Luis Alberto neće početi svoju 150. utakmicu u Seriji A na terenu već na klupi, i to treći put zaredom. Odnos između igrača i trenera je tolikom kompromitovan da se otvoreno govori o izvesnom odlasku Španca u januaru. Mada, poznavajući Klaudija Lotita, to neće biti baš tako lako jer predsednik Lacija ne želi da sedne da pregovara bez 40.000.000 evra na stolu. Teško je pomisliti da bi bilo koji klub u ovom momentu izdvojio toliki novac za Luisa Alberta.

U tim Nebeskoplavih se vraćaju centralni bekovi Luiz Felipe i Ačerbi, Toma Bašić bi trebalo da zauzme mesto u veznoj liniji pošto je ko zna koji eksperiment sa Akpom Akprom propao u Veroni. Novina bi trebalo da bude i bekovski par Lacari i Marušić od prvog minuta. U Rimu se svi pitaju šta vidi Sari u Hisaju da ga toliko forsira i pored očiglednih skromnih kvaliteta igrača koji je u Napoliju bio rezerva Mariju Ruiju.

---------------

Sve mečeve italijanske Serije A možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registracija je besplatna.

---------------

Čiro Imobile bi večeras mogao da uđe u istoriju kao najefikasniji igrač Lacija svih vremena pošto mu nedostaje samo jedan gol da stigne legendarno Silvija Piolu na kvoti od 159 golova.

Dušan Vlahović se nalazi i dalje u veoma delikatnoj situaciji. Predsednik Fjorentine Roko Komiso nastavlja sa politikom pravljenja spržene zemlje oko sprskog asa s ciljem da ga primora da pristane na prodaju u januaru mesecu. Gazda Ljubičastih je spustio cenu na 60.000.000 evra i dao je mandat svojim sardnicima da traže novog centarfora. Pominju se Borha Majoral, Petanja, Skamaka, Luka iz Pize kao i Brazilac iz Bazela Artur Kabral.

Fjorentina dolazi oslabljena u Rim. Povređenom Pulgaru i Drongovskom se pridružio i Niko Gonzales koji je pozitivan na Kovid-19. Trener Fjorentine može da se teši činjenicom da ima na raspolaganju Kaljehona koji je u svojoj karijeri postigao čak šest golova Laciju. U napadačkom trozupcu će biti potvrđen Saponara koji se pokazao kao odlično rešenje protiv Kaljarija.

U Firenci se hrabre i jednim statističkim podatkom: svaki put kada je Fjorentina posle devet kola imala 15 ili više bodova završilia je prvenstvo među prvih pet timova.

LACIO (4-3-3): Rejna - Lacari, Luiz Felipe, Ačerbi, Marušić - Milinković, Kataldi, Bašić - Felipe Anderson, Imobile, Pedro.

FJORENTINA (4-3-3): Teračano - Odriozola, Milenković, Kvarta, Biragi- Bonaventura, Toreira, Dankan - Kaljehon, Vlahović, Saponara.

JUVENTUS – SASUOLO (18.30)

Maks Alegri se silno zabavljao na konferenciji za novinare pred meč sa Sasuolom. Trener Juvea je ironično komentarisao naslove u medijima pokazujući čivijaški da je spreman da ispuni želje navijača i novinara i pošalje na teren od prvog minuta Kjezu, Dibalu i Moratu. Alegri je šeretski najavio i De Lihta i Perina u startnoj postavi.

Juventus je samo jednom izgubio od Sasuola i to pre šest godina, zabeleživši 12 pobeda i tri remija. Na prethodnih osam odmeravanja snaga na Alijanc stadionu, Sasuolo je samo jednom izbegao poraz.

Alegri se nada da će sa pobedom proslaviti svoju 200. klupu u Juveu u Seriji A. Samo su Đovani Trapatoni i Marčelo Lipi vodili više puta Staru damu u elitnom društvu od Alegrija. Međutim, toskanski stručnjak bi morao da bude oprezan jer ga je Sasuolo koštao otkaza u Milanu. Ovoga puta ne reskira da bude otpušten u slučaju neuspeha, ali bi ambicije Juvea bile drastično redimenzionirana ako ne bi osvojio sva tri boda večeras.

Stvarna novina u timu Bjankonera će biti Artur. Brazilac će prvi put, nakon pet meseci, biti režiser igre od prvog minuta. Jedna od dilema koja visi u vazduhu da li će pored bivšeg igrača Barse igrati Bentankur ili Lokateli.

Za 200. u klupu u Seriji A Maks Alegri je poželeo da njegov tim pobedi sa dva gola razlike. Kormilar Juve je aludirao na činjenicu da njegov tim na poslednjih pet mečeva nije uspeo nijednom da postigne više od jednog gola.

Sasuolo je stiglo vidno oslabljeno u Torino. Trener Alesio Dionizi je morao da ostavi u Emiliju polovinu svog atomskog napada, Đuričića i Bogu. Ipak, pobeda nad Venecijom je rasterala oblake iznad klupe Dionizija i rasterećeno će sa svojim fudbalerima moći da se suprotstavi Juventusu.

JUVENTUS (4-4-2): Perin - Danilo, Bonuči, De Liht, De Šiljo - Kjeza, Artur, Lokateli, Rabio - Dibala, Morata.

SASUOLO (4-2-3-1): Konsilji - Toljan, Kirikeš, Ferari, Rožerio - Fratezi, Lopez - Berardi, Raspadori, Traore - Skamaka.

KALJARI – ROMA (20.45)

Kaljari je trijumfom prošlog aprila prekinuo crnu seriju od 13 utakmica bez pobede na svom stadionu protiv Rome. Takođe, Roma se u ovoj kalendarskoj godini čak deset puta vratila kući pognute glave sa gostovanja uz samo tri remija i tri pobede. Samo jednom je Roma doživela 11 poraza na gostujućim terenima u svojoj istoriji i to pre tačno 60 godina.

Salrnitana je pobedom nad Venecijom preskočila Kaljari ostavljajući Sardima ulogu fenjeraša u Seriji A. Osim pozicije na tabeli, Macari ima glavobolju i oko tima jer mu je polovina startera povređena ili rovita.

Nastup Godina i Nandeza će biti neizvestan do kraja dok je treći Urugvajac Kaseras sigurno posmatrati meč sa tribina. Strotman će stisnuti zub jer žarko želi da igra protiv bivšeg tima, ali nije ni fit ni u top formi. Na listi povređenih igrača su od ranije Dalbert, Valukijevič, Farago i Rog.

Roma će igrati u istom sastavu kao i protiv Napolija. Žoze Murinjo je jasno stavio do znanja da će do promena u startnoj postvi dolaziti samo zbog kartona ili povreda. Od petorice isključenih igrača na meču sa Napolijem (Kumbula, Dijavara, Viljar, Rejnolds i Borha Majoral) samo je Kumbula reintegrisan u tim dok su preostala četvorica ostala u Rimu.

Problem Rome na startu sezone je veoma slaba efikasnost napadača Đalorosih. Sedmorica napadača (Abraham, Šomurodov, El Šaravi, Zaniolol, Mhitarjan, Borha Majoral i Karles Perez) su zatresla samo sedam puta mrežu, isti broj golova koji je bivši centarfor Rome Edin Džeko postigao u Interu.

KALJARI (3-5-2): Kranjo - Godin, Čepiteli, Karboni - Zapa, Marin, Strotman, Dejola, Likojanis - Kejta, Žoao Pedro.

ROMA (4-2-3-1): Rui Patrisio - Karsdorp, Mančini, Ibanjez, Vinja - Kristante, Veretu - Zaniolo, Pelegrini, Mhitarjan - Abraham.

UDINEZE-VERONA (18.30)

Udineze je izgubio samo jednu utakmicu protiv Verone u poslednjih devet susreta dva tima na Dačija Areni, uz pet pobeda i tri remija. Međutim Frijulani su samo jednom izašli kao pobednici u šest zadnjih okršaja u jesenjem delu šampionata sa Veronom.Kabala nije na strani Udinezea kada igra sredom. Prošlo je četiri godine od poslednje pobede Frijulanaca u sredini sedmice a između je stiglo čak devet poraza i pet remija.

U ovoj sezoni Udineze je ostvario samo jednu pobedu na svom stadionu uz dva poraza i dva remija. Takođe, posle odličnog starta, sedam bodova u prva tri kola, tim Luke Gotija ne zna za pobedu više od mesec dana, nakon tri poraza su usledila tri remija.

Verona je suprotno Udinezeu počela loše sezonu, promenila trenera angažujući bivšeg stratega Frijulanaca Igora Tudora. Sa hrvatskim stručnjakom na klupi Verona je na svim utakmicama postigla najmanje dva gola, a na poslednjih pet su dva gola redovno stizala u prvih 45 minuta.

Veronezi stižu na današnji megdan osokoljeni igrom i pobedom nad Lacijom s namerom da ostvare prvu pobedu na gostujućem terenu u ovoj sezoni. Tudor ima sve igrače na raspolaganju osim Frabote i ne bi trebalo da bude izmena u odnosu na startnu postavu od pre tri dana, osim u Čekerinija na mestu Kazalea.

Ambulanta se ispraznila i u Udinama, jedino je Deulofeu ostao van stroja. Goti ima par neduomica oko sastava a najzanimljivija u napadu pošto se Lazar Samardžić sve više nameće kao oportuno rešenje za napadački tandem sa Betom. Mladi Srbin iz Nemačke je u konkurenciji sa Pusetom za dres startera.

Na drugoj strani bi trebalo da vidimo od starta sprski dvojac Ilić - Lazović u dresu Verone.

UDINEZE (3-5-2): Silvestri - Bekao, Nujtink, Samir - Molina, Pereira, Valas, Makengo, Udodži - Puseto (Samardžić), Beto.

VERONA (3-4-2-1): Montipò - Davidovič, Ginter, Čekerini - Faraoni, Ilić, Velozo, Lazović - Barak, Kaprari - Simeone.

SAMPDORIA-ATALANTA (18.30)

Atalanta nije izgubila već tri godina u Đenovi od Sampdorije (dve pobede i remi), ali ovoga puta dolazi bukvalno desetkovana na megdan timu Roberta D’Averse. Osim trenera Đan Pjera Gasperinija koji će sa vrha zapadne tribine Marasija posmatrati meč u Đenovi neće biti više od polovine startera u timu Boginje. Pesina, Toloi, Demiral, Đimsiti, Hatebor, Gosens. Praktično, Atalanti nedostaje kompletan prvi poziv defanzivaca i krila dok je i odsustvo režisera Pesine jednako penalizujuće.

U odbrani ćemo ponovo videti De Rona koji već treći meč zaredom igra na poziciji defanzivca jer nema drugih alternativa. Na njegovom mestu u veznom redu će igrati Kopmejners. Jedino odeljenje tima gde Gasperini nema trenutno problema je napada pošto su se obojica Kolumbijaca, Zapata i Murijel, u potpunosti oporavila, a tu su i Iličić, Malinovski, Pašalić i Mirančuk.

I Sampdorija ima nekoliko bitnih igrača van stroja. Berežinski ne može da igra zbog kartona, a povređeni su Damsgord, Vijera, Ekdal i Vere. Dorijani se uzdaju u brojeve i Kvaljarelu. Kapiten Sampdorije je postigao samo jedan gol u dosadašnjem toku šampionata, a Dea je njegova omiljena žrtva, čak 12 puta je zabio gol timu iz Bergama noseći dresove brojnih klubova u Seriji A.

Na drugoj strani, Atalanta se uzda u činjenicu da nije izgubila u poslednje tri godine na Marasiju, dve pobede i remi, a Luis Murijel i Duvan Zapata kad vide bivši klub, bilo da igraju od prvog minuta ili da uđu u drugom poluvremenu ostave, po pravilu, dubok trag. Prema poslednjim informacijama iz Zingonije, Zapata je u prednosti nad Murijelom da počne meč od prvog sudijskog zvižduka.

Kuriozitet je da je ovo 200 utakmica Gasperinija na kormilu Atalante, ali kao što rekosmo neće biti na klupi nego na tribinama. Takođe, Dea postiže mnogo bolje rezultate u gostima na startu šampionata, od 15 osvojenih bodova, čak deset je uknjiženo daleko od Bergama, tri pobede i remi sa Interom.

Sampdorije je prvu pobedu na svom terenu u tekućem šampionatu zabeležila u prošli petak protiv Specije, posle dva poraza i dva remija.

SAMPDORIA (4-4-2): Audero - Dragušin, Jošida, Koli, Auđelo - Torsbi, Adrien Silva, Askildsen, Candreva - Kvaljarela, Gabijadini.

ATALANTA (3-4-2-1): Muso - Lovato, Palomino, De Ron - Zapakosta, Kopmejners, Frojler, Mehle - Malinovski, Pašalić - Zapata.

SERIJA A - 10. KOLO

Utorak:

Venecija - Salernitana 1:2 (1:0)

/Aramu 14 - Bonacoli 63, Skjavone 90+5/

Specija - Đenova 1:1 (0:0)

/Đasi 66 - Krišito 86 penal/

Milan - Torino 1:0 (1:0)

/Žiru 14/

Sreda:

18.30: (1,45) Juventus (4,70) Sasuolo (8,00)

18.30: (4,40) Sampdorija (3,70) Atalanta (1,88)

18.30: (2,55) Udineze (3,20) Verona (3,10)

20.45: (5,50) Kaljari (3,90) Roma (1,70)

20.45: (7,00) Empoli (4,60) Inter (1,50)

20.45: (2,10) Lacio (3,50) Fiorentina (3,80)

Četvrtak:

20.45: (1,38) Napoli (5,40) Bolonja (8,50)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.