Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2021, 14:02

Buongiorno Italia: Juventus - kraj jedne ere; Milinković Savić igra derbi sa maskom

Juventus i Milan u centru pažnje, kritike Pirlu i Ronaldu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Krah Juventusa i uzlet Milana je glavna priča u italijanskoj sportskoj štampi. Vezu se pohvale na račun Rosonera i sipaju se kritike na adresu Bjankonera, posebno Andree Pirla, rukovodstva kluba i Ronalda. Piše se i o Interu koji mora da reši pitanja plata i premija fudbalera, o Romi koja se nalazi već pod budnim okom Žozea Murinja, i o Laciju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čija je budućnost sve malgovitija. Svi mediji prenose da je Sergej Milinković Savić operisao nos i odaju mu priznanje na hrabrosti i požrtvovanosti jer je odigrao celo drugo poluvreme sa Fjorentinom sa polomljenim nosom. I to nije sve, Sergej želi da igra sa zaštitnom maskom derbi sa Romom sledećeg vikenda.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Milan divota" deli komplimente Gazeta timu Stefana Piolija posle istorijske, prve pobede, nad Juventusom na Alijanc stadionu. “Juventus se srušio i sada se boji da će ostati bez Lige šampiona”, konstatuje se u podnaslovu.

"Kakav Đavo, Juve je u paklu. Milan potopio Pirla u meču za Ligu šampiona. Ronaldo izdao, Bjankoneri skliznuli na peto mesto”, sažima na drugoj i trećoj strani u naslovu i podnaslovu tok meča u Torinu.

"Pobedio je tim koji ima igru i odličnog trenera, izgubila je ekipa koja nije uspela tokom cele sezone da pronađe svoju fizionomiju", konstatuje list.

Gazeta je za najboljeg igrača proglasila Brahima Diaza koji je ocenjen sa osmicom. Interesantno je da je u Juventusu, po Gazeti, najviše razočarao Ronaldo, dobio je četvorku, a u Milanu Ibrahimović, ocenjen je sa peticom. Oba senatora i lidera dva tima od kojih se najviše očekivalo su izneverili očekivanja.

“Pioli je gospodin Liga šampiona. Pogodio je sve poteze, od Tomorija do super Diaza: Milan je bio skoro pa savršen”, navodi italijanskih najčitaniji dnevnik.

“Najgori Ronaldo, loši Kjeza i Kvadrado: krah neizbežan”, zapaža lista da su čak i najbolji igrači Juvea u ovoj sezoni podbacili protiv Milana i da je poraz bio neizbežna posledica. U tekstu se dodaje da su Juve i Kristijano Ronaldo pred razvodom i pored ugovora koji važi do leta 2022. godine.

“Flop Stare dame, previše grešaka uprave i trenera”, naslov je komentara u kome se odgovornost za veliki podbačaj deli između rukovodilaca kluba i trenera Pirla.

“Interove plate. Ekipa traži do Džang garancije da Konte ostaje na klupi”, prenosi Gazeta da su igrači Nerazura stavili do znanja predsedniku kluba da je preduslov da bi pristali uopšte da pričaju o odricanju od plate za poslednja dva meseca potvrda da će Antonio voditi i u sledećeoj sezoni tim.

“Atalanta u petoj brzini: Festival golova Murijela i drugova. Boginja preteruje i opet je druga”, vezu se pohvale na račun tima iz Bergama koji je asfaltirao Parmu 5:2.

“Kuća Posebnoga. Žoze bira srce prestonice”, izveštava Gazeta da bi Žoze Murinjo mogao da izabere da živi u centru Rima, kao njegovi prethodnici koji su osvojili skudeto, Lidholm i Kapelo.

“Lacio, šta planiraš? Prleazni rok i produžetak ugovora sa Inzagijem. Sve je postalo rebus”, navodi list da je sve u Formelu postalo maglovito i da niko ne zna kako će izgledati tim Nebeskoplavih u sledećoj sezoni. Kako dani prolaze šanse da Inzagi ostane na kormilu su sve manje.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma na vezi sa Murinjom”, piše rimski dnevnik da se efekat Murinjo već oseća u Trigoriji i pre nego što se slavni Portugalac iskrcao na novu destinaciju. List navodi da se stekao utisak protiv Krotonea kao da su u Romi svi već počeli da rade za Murinja, počev od odlazećeg trenera Fonseke.

“Romina petarda je za Murinja”, naslov je izveštaja u kome se kaže da je veliki deo igrača motivisan da završi dobro sezonu kako bi se preporučio novom treneru i da u tome prednjače mladi fudbaleri Rome. Takođe se prenosi izjava Paula Fonseke koji je obećao da će njegov tim igrati ozbilno sve utakmice do kraja s ciljem da osvoji maksimalan broj bodova. Fonseka je potvrdio da je već pričao sa Murinjom i ostavio je vrata eventualnom ostanku u Seriji A, odnosno da nije isklučeno da u junu preuzme neki drugi italijanski tim.

“Milan počistio Pirla, Lotito pokušava da podigne Lacio”, piše Korijere o važnom koraku Rosonera ka realizaciji cilja povratka u LŠ i zahtevu predsednik Nebeskoplavih upućenog njegovim igračima da se ne predaju do kraja.

“Juve je otišao dođavola”, slikovit je naslov izveštaja o porazu Bjankonera protiv Milana. Kao i Gazeta i Korijere je Kristijana Ronalda označio kao najgoreg aktera meča ocenivši ga sa četvorkom. Korijere takođe izražava sumnju da bi Ronaldo mogao da prihvati da prvi put u svojoj karijeri ne igra Ligu šampiona, tako da je rastanak CR7 i Stare dame gotovo neizbežan.

“Lotito, pokvrarena proslava rođendana, ali veruje u bolju budućnost”, prenosi Korijere reči predsednika Lacija koje su bile slatko-gorke povodom 64. rođendana. Iz govora Lotita se zaključuje da je sve otvoreno kada je u pitanju produžetak ugovora sa Inzagijem.

“Sergeju operisan nos, želi da igra derbi”, divi se Korijere Sergeju Milinkoviću Saviću koji je igrao celo drugo poluvreme sa polomljenim nosom protiv Fjorentine. List izveštava da će se Sergej danas odmoriti da će sutra pokušati da trenira uz dozu velikog opreza. “Ako bude sve u redu, Milinković bi mogao da igra derbi sa zaštitnom maskom”, tvrdi Korijere.

“Macoleni želi da pošalje Benevento u Seriju B”, prenosi se ispod zaglavlja teška opužba predsednika kluba iz Kampanje Orestea Vigorita na račun italijanskog arbitra. Gazda Beneventa se naljutio zbog intervencije Macolenija iz sobe VAR, odnosno poziva sudiji Doveriju da proveri na snimku ispravnost dosuđenog penala nad Violom.

“Macolenija šalju na utakmice da bi uništio timove sa juga”, zabiberio je svoje optužbe Vigorito optuživši Macolenija da nije sposoban da proceni ispravno čak ni usporeni snimak.

TUTTOSPORT

“SuperMilan! Zbogom Pirlo”, naslov je ispod fotografije igrača Milana kako slave gol Rebića i izraza lica Kristijana Ronalda.

“Rosoneri preplavili Juve, dozvolili su sebi čak i luksuz da promaše jedan penal jer je pobeda stigla sa golovima Diaza, Rebića i Tomorija. Pregažen neprepoznatljivi Juventus koji je skliznuo na peto mesto sa trenerom kojeg je nemoguće više braniti”, smatra torinski dnevnik da Stara dama treba odmah, bez čekanja, da zameni Pirla.

“Mlitav i ružan: adio Pirlovom Juventusu”, pojačava dozu kritika na drugoj i trećoj strani Tutosport.

“Bez elena i ideja Bjankoneri završili na petom mestu u predvečerje revolucije koja će poći od promene trenera”, ne ostavlja nikakve sumnje list da će Pirlo dobiti vrlo brzo otkaz.

Tutosport se predao i kada je u pitanju Ronaldo. Portugalac je ocenjen sa četvorkom.

“Kristijano nije dodirnuo loptu celo prvo poluvreme. Prvi put je pokušao da ugrozi gol Donarume u 68. minutu”, konstatuje Tutosport.

“Juve ima samo teorijske šanse da se domogne Lige šampiona i to pod uslovom da njegovi rivali naprave seriju kikseva”, podseća list da Milan i Atalanta imaju faktički četiri a na tri boda prednosti jer oba tima u slučaju da imaju isti broj bodova prolaze u Ligu šampiona na štetu Juventusa (imaju međusobni bolji skor sa Bjankonerima).

“Napoli ima veoma lak raspored do kraja kao i Atalanta, jedina nada za Juve je da Milan napravi pogrešan korak protiv Torina i Kaljarija i da se uzda u bezobzirnost Gasperinijeve Atalante u poslednjem kolu”, precizira list. Međutim, da bi taj scenario bio izvodljiv potrebno je da Juve pobedi Sasuolo, Inter i Bolonju, što je, u ovom momentu, gotovo naučna fantastika.

“Atlanta preplavila Parmu. Gasperini uživa u drugom mestu”, naslov je izveštaja u kome se konstatuje da je Boginja na putu da treću godinu zaredom obezbedi učešće u Ligi šampiona. Takođe se prenose reči Gasperinija koji tvrdi da mu ne pada na pamet da menja kluba i napusti Atalantu.

“Toro mora još da pati”, naslov je reportaže sa utakmice Verona – Torino u kome je tim Davidea Nikole propustio priliku da praktično obezbedi opstanak u Seriji A.

“Torino je od mirne luke delilo samo pet minuta”, aludira list da je Dimarko izjednačio rezultat par minuta pre kraja i onemugućio Granate da odnesu sva tri boda sa Bentegodija.

“Torino ima četiri boda prednosti nad Beneventom i mora da zadrži tu prednost, kako se poslednji meč u sezoni Torino – Benevento ne bi pretvorio u psihodramu”, upozorava torinski dnevnik.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.