Buongiorno Italia: Juve uživa na kvadrat, Rim se klanja vezisti kakav se nije pojavio 48 godina, Đuričić poslao Milan u pakao

Izvor: MozzartSport.com, 06.Feb.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Juve uživa na kvadrat, Rim se klanja vezisti kakav se nije pojavio 48 godina, Đuričić poslao Milan u pakao

"Napravimo taj stadion" zagmreli su Toti i Spaleti, a Rim je pao u ekstazu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Juventusa u Derbiju Italije je najvažnija priča u italijanskoj sportskoj štampi. Prostor je dobio i Parolo kojeg je Korijere delo Sport uporedio sa Đanijem Riverom, kao i medijska kampanja na društvenim mrežama trenera Rome Spaletija i kapitena Totija za izgradju stadiona Đalorosih (#famostostadio). >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pod reflektorima su i dvojica Srba: Siniša Mihajlović i Filip Đuričić. Miha jer je njegov Torino ponovo dovodio do nervnog sloma svoje navijače, prokockali su vođstvo i penal protiv Empolija, a Đuričić jer je bio džoker trenera Sampdorije Đampaola protiv Milana na San Siru.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Juve, uživanje na kvadrat” ili “Juve, uživanje po Kvadradu” može na dva načina da se prevede vodeći naslov na prvoj strani Gazete povodom pobede Bjankonera nad Interom 1:0 golom Kolumbijca. U nadnaslovu se kaže da je na Juventusovom stadionu viđena dopadljiva partija sa repovima polemika zbog pojedinih sudijskih odluka.

“Inter je bio ravnopravan na terenu. Pioli pobesneo zbog suđenja Ricolija: nedostaju nam dva penala”, prenosi list direktnu optužbu trenera Nerazura na račun italijanskog arbitra. U podnaslovu se ističe i da  je jučerašnja pobeda Juvea 28. po redu u prvenstvu dok se serija pobeda Intera u ovogodišnjem šampionatu zaustavila na sedam.

“Pipita i Ikardi dvoboj bez varnica”, naslov je za tekst koji konstatuje da su dvojica Argentinaca, od kojih se najviše očekivalo, odigrali prosečne ili čak neupadljive partije.

“Samp nokautirao Milan. Montela je u  mrklom mraku”, podvlači Gazeta veoma negativan period Rosonera, samo šest bodova na poslednjih šest utakmica i tek tri gola u sedam utakmica. U redakcijskom komentaru pod naslovom “Razočarenje bez gazde” se aludira na činjenicu da se Milan i dalje nalazi u vlasničkoj prelaznoj fazi i da je to jedan od razloga za pad na tabeli.

Inače, na unutrašnjim stranama list veze pohvale na račun našeg Filipa Đuričića. Srpski fudbaler je proglašen za najboljeg aktera meča iako je u igru ušao tek u drugom poluvremenu. Gazeta je ocenila igru našeg reprezentativca sa sedmicom obrazlažući je serijom činjenica koje nedvosmisleno pokazuju da je Filip presudno doprineo konačnom ishodu meča.”Đuričić je zatvorio levu stranu terena za Milan. Od njega je potekla akcija koja je krunisana penalom nad Kvaljarelom. Primorao je trojicu igrača Milana da dobiju žute kartone a Sosa da pocrveni i na kraju umalo nije zatresao mrežu”.

“Papu blagoslovio Atalantu. Lacio, kakav Parolo”, pod reflektorima su i dvojica iskusnih igrača koji su presudno doprineli pobedama tima iz Bergama protiv Kaljarija i Nebeskoplavih nad Peskarom.

CORRIERE DELLO SPORT

“Parolo kao Rivera”, daje jedan od najlepših mogućih komplimenata Korijere igraču Lacija poredeći ga sa Zlatnim dečkom italijanskog fudbala Đanijem Riverom. “Gotovo 48 godina jedan vezni igrač nije postigao četiri gola na jednoj utakmici”, podseće rimski list. “Sve mi liči na san”, prenose se reči Parola uz preciziranje da su preostala dva gola,  u pobedi 6:2 nad Peskarom, postigli Imobile i Keita.

“Napravimo taj stadion”, pridružuje se Korijere haštagu koji su juče lansirali trener Rome Lučano Spaleti i kapiten Frančesko Toti. Ispod naslova u vrhu strane stoij da je Spaleti napravio prepad na jednoj televizijskoj stanici i lansirao apel za izgradnju stadiona Rome koji je odmah razgoropadio navijače Rome i za samo nekoliko minuta #famostostadio, napisan na rimskom dijalektu, je postao jedan od najklikatailnijih na društvenim mrežama.

“Kvadradova raketa oborila Inter”, slikovit je prikaz pobede Juventusa u Derbiju Italije golom reprezentativca Kolumbije koji nije zatresao mrežu gotovo godinu dana do sinoćnjeg meča (poslednji put se Kvadrado upisao u listu strelaca u aprilu prošle godine).

Korijere daje veliku pažnju, i tumači je kao političku poruku, izjavu pape Frančeska povodom Superboula jer je data na španskom, njegovom maternjem jeziku: ”Superboul, papa ga blagoslovio na španskom”. Naravno, aluzija je direktna na ksenofobnu politiku Donalda Trampa, posebno prema Latinoamerikancima.

TUTTOSPORT

“Juve torpedovao Inter”, i Tutosport se opredelio za ratnu terminologiju u opisu pobede Stare dame nad Interom u Derbiju Italije. “Fantastičan gol Kvadrada sa velike distance. Bjankoneri pobedili u najtežem meču i pobegli Napoliju na + 6 bodova i to sa utakmicom manje. Nerazuri poraženi posle sedam uzastopnih trijumfa u šampionatu. Ipak, Inter nije redimenzioniran na Juventusovom stadionu”, priznaje pošteno torinski dnevnik da je ekipa Stefana Piolija odradila pošteno posao i namučila više nego drugi takmaci, poput Napolija i Rome, izabranike Maksa Alegrija.

“Toro, ovo je ludilo”, presuđuje bez pardona Tutosport posle još jedne pobede koju je Toro bacio u vetar. “Ponovo je Torino ispustio prednost, promašio još jedan penal, ovoga puta je Jago Falke razbesneo Belotija i poklonio remi Empoliju”, stoji u podnaslovu u kojem se aludira da je posle našeg Adema Ljajića koji je promašio penal protiv Milana, sa bele tačke bio očajan i Jago Falke.  Na unutrašnjim stranama se citira izjava Siniše Mihajlovića koji je, posle još jedne bruke sa penala, presekao: ”Sad je dosta, od sada pa na dalje, penale izvodi Beloti”.

Piše: Željko Pantelić  

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.