Buongiorno Italia: Inzagi i dalje siguran na Milanovoj klupi, Garsija pred odlaskom iz Rome

Izvor: MozzartSport.com, 17.Mar.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Inzagi i dalje siguran na Milanovoj klupi, Garsija pred odlaskom iz Rome

Zdenjek Zeman je preko stranica najtiražnijeg sportskog lista u Italiji poslao poruku ljubavi svom klubu: ”Za opstanak Kaljarija u Seriji A spreman sam da se odreknem i golfa”

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Porazi Rome i Milana, kao i još jedna stratosferična predstava Felipea Andersona u dresu Lacija su u prvom planu italijanske sportske štampe. Inzagi zasad ostaje na Milanovoj klupi, dok rastu šanse i za razlaz između Garsije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Rome na kraju sezone. Morati hrabri Inter pred meč sa Volfzburgom, a Anjeli Juventus pred okršaj s Borusijom protiv koje neće moći da igra Pirlo.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Inzagi pomodreo”, noseći je naslov Gazete na prvoj strani. Milanski sportski dnevnik se poigrao rečima pošto se na italijanskom koristi izraz “poljbičastio”, što je boja Fjorentine, za naš slikovit opis kada je neko “pomodreo” od batina.

List ističe da je Fjorentina preokrenula rezultat od 0:1 u 2:1 i da je posle deset godina pobedila Rosonere u Firenci. “Inzagi i pored poraza ne rizikuje otkaz ove nedelje”, dodaje Gazeta.

U analizi utakmice se kaže da je u partiji pokera Inzagijev blef otkriven, a da je Montelino kockanje na sve ili ništa dalo rezultat.

Milanski sportski dnevnik piše i o svojevrsnoj fudbalskoj revoluciji u Rimu. Do pre par nedelja se činilo da je Roma neprikosnoveno prvi tim Večnog grada, ali je Lacio sa pet uzastopnih pobeda, odličnim igrama i fantastičnim Felipeom Andersonom kojeg su počeli da oslovljavaju sa FA7 ( jasna aluzija na Ronalda i njegov akronim CR7) stigao na samo bod razlike na tabali u odnosu na Đalorose.

“Kakva Sampa! Roma na minus 14, Garsija pod znakom pitanja”, naslov je posvećen jučerašnjem porazu Đalorosih od Sampdorije.

“Navijači izviždali tim, Baldisoni (generalni direktor Rome): Završeno vreme grešaka. Garsija: Neću nikada biti teret Romi”, piše u podnaslovu  koji ističe i prvu javnu izjavu trenera Rome u kojoj je indirektno priznao da bi njegov i Romin put mogli da se razdvoje.

I dok Roma posrće, Lacio leti: “Anderson razgoropađen. Derbi za Ligu šampiona: Lacio na minus 1”,  podvukla je žutim Gazeta domet Nebeskoplavih na tabeli Serije A. Ispod se kaže da su dva gola Brazilca primorala Torino da se preda i da sada Lacio vidi drugo mesto na kojem su još uvek Đalorosi.

Gazeta objavljuje intervju sa bivšim gazdom Intera Masimom Moratijem, koji je apelovao na igrače i stručni štab da se ne predaju, pogotovo ne u Ligi Evrope protiv Volfzburga: ”Interu, bez straha, imaš Gvarina i Ikardija”. Morati je u razgovoru sa Gazetom zapazio da Inter ima kapacitet da postigne veliki broj golova, ali da je protiv Volfzburga jednako važno ne primiti gol.

Zdenjek Zeman je preko stranica najtiražnijeg sportskog lista u Italiji poslao poruku ljubavi svom klubu: ”Za opstanak Kaljarija u Seriji A spreman sam da se odreknem i golfa”. Podsetimo velika starast italo-češkog stručnjaka je golf.

U dnu strane se najavljuje i sutrašnji okršaj Juventusa protiv Borusije u Dortmundu u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona: ”Pirlo nije uspeo da se oporavi. Juve u Dortmund sa plavim zidom”, aludira se na činjenicu da će Alegri izvesti na teren odbranu ne samo Juventusa već i nacionalne selekcije Bufon, Barcalji, Bonuči i Kjelini. Podsetimo, Alegri je odlučio da vrati formacijski sastav iz trogodišnjeg perioda Antonija Kontea 3-5-2 pošto se Barzalji oporavio od povrede.

CORRIERE DELLO SPORT

Da su se vremena promenila u glavnom gradu Italije pokazuje i naslovna strana Korijerea budući da je prednost dobio Lacio u odnosu na Romu što je retkost u danu kada igraju i jedan i drugi tim. “FELIPE VELIKI”, dominira naslov sa fotografijom Felipea Andersona na prvoj strani Korijerea.  U podnaslovu se kaže da je Brazilac prikazao još jednu fantastičnu partiju i da je sa dva gola potopio Torino. “Sada Lacio sanja Ligu šampiona na jedan bod zaostatka od Rome i sa tri boda prednosti u odnosu na Napoli”, piše rimski sportski dnevnik.

“Roma kakva kazna!” naslov je ispod zaglavlja  Korijerea sa fotografijom Žervinja na zemlji. “Krah protiv Sampdorije, navijači pobesneli izviždali tim. Garsija: neću biti teret Romi, u junu svodimo račune”, prenete su reči trenera Đalorosih posle poraza od Mihajlovićevog tima.

I za Korijere je više vest poraz Milana od pobede Fjorentine posle deset godina na Artemiju Frankiju protiv Rosonera:” Milan poražen, Fjorentina trijumfovala s preokretom, Inzagi se ne predaje”.

Na prvoj strani Korijere prenosi i ne baš pozitivne vesti za Juventus pred revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Borusije: ”U Dortmund bez Pirla, ali Juve puca od naboja”. Alegri i navijači Juventusa su se ponadali da bi Pirlo mogao da se oporavi na volšeban način od povrede za utakmicu protiv Milionera ali je jučerašnji test pokazao da Andrea nije još spreman.

Rimski sportski dnevnik se bavi na prvoj strani i Zlatanom Ibrahimovićem i haosom koji su proizvele njegove “sočne” reakcije posle meča sa Bordoom u Francuskoj: ”Ibra, Francuka hoće da ga najuri”. U tekstu se navodi da se polemika ne stišava i da izvinjenje Ibrahimovića za izraz “Francuska zemlja gov..a” nije uspelo da smiri strasti.

Na kraju se najavljuju i velike promene u Formuli 1 odnosno mogućnost da velika nemačka automobilska kuće uđe u Red Bul: ”Senka Audija nad Red Bulom”.

TUTTOSPORT

“Anjelijev san: U Dortmundu kao gazde, BUNDESJUVE”, naslov je preko centralnog dela prve strane Tutosporta i fotografije Teveza i Morate.

U podnaslovu se prenosi poruka predsednika Juventusa Andree Anjelija svojim igračima pred revanš osmine finale Lige šampiona protiv Borusije: “Pobede su deo našeg DNK”.  List navodi da će među 80 hiljada navijača na Vestfalen stadionu biti pet hiljada pristalica Bjankonera.

Ispod zaglavlja torinskog sportskog dnevnika je naslov posvećen pobedi Lacija nad Torinom: ”Toro, raščišćavanje računa. Lacio: Let za Ligu šampiona”. U podnaslovu se ističe da je desetkovani Torino bio primoran na predaju pred genijalnim Felipeom Andersonom.

“Roma na minus 14. Sada je u haosu, navijači pobesneli”, naslov je za poraz Rome od Sampdorije na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Na prvoj strani Tutosporta je našao prostor i trijumf Fjorentine nad Milanom 2:1: ”Ljubičasti preokret. Inzagijeva era na okretnoj stanici”.

Iz Interovog tabora se prenosi “mea culpa” trenera Roberta Mančinija posle poraza od Volfsburga i remija sa Čezenom koji su bili u dobroj meri posledica i njegovog izbora igrača i izmena tokom utakmica: ”Mančini priznao: ja sam pogrešio”.

Na kraju se prenosi i neverovatno bezobrazni zahtev predsednika Parme Manentija koji je preuzeo klub od albanskog tajkuna Tačija za jedan evro i nije uložio nijedan cent u klub sa Tardinija u međuvremenu: ”Parma, Manenti traži pet miliona evra”.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.