Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2020, 15:08

Buongiorno Italia: Ibrin bum, Ronaldova odluka i Gasperinijev paraf do 2023. godine

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Milana na San Paolu posle deset godina sa istim egzekutorom, Zlatanom Ibrahimovićem, je u prvom planu italijanske štampe. Pored Ibre pod svetlima reflektora su Ronaldo, za koga se tvrdi da sigurno ostaje do kraja ugovora sa Juveom, Lukaku i Mhitarjan koji su postigli po dva gola za Inter i Romu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bum. Ibrine čarollije i povreda. Zlatan zatresao mrežu glavom i kolenom, a onda izašao s terena zbog povrede mišića. Super Donaruma, Hauge stavio pečat na pobedu: tako je ispit za skudeto položen”, sažela je Gazeta na naslovnici jučerašnje događaje na San Paolu i konstatovala da su sada Rosoneri s punim kapacitetom kandidat za titulu prvaka Italije.

Na unutrašnjiim stranama se uz hvalospeve Milanu i Ibrahimovići ističe i zabrinutost zbog prevremenog izlaska s terena Šveđanina. Tek u toku dana ćemo znati koliko je teška povreda napadača Rosonera. U izveštaju sa utakmice se priznaje da su epizodni događaji išli na ruku milanskog kluba: sudija Valeri je izmislio žuti karton za Bakajokoa što je kasnije imalo za posledicu i isključenje i to u momentu kada je Napoli otvorio meč golom Mertensa. Takođe, Ibrahimovićev udarac laktom u lice Kulibalija je prošao potpuno nekažnjeno. Uz Ibru, najbolji u redovima Milana je bio, po običaju, Donaruma.

“Bang, bang Lukaku”, odaje priznanje Gazete belgijskom reprezentativcu da je sa dva gola omogućio preokret na San Siru. “Sat vremena je Torino dominirao a onda se Inter probudio, zahvaljujći golovima Lukakua”, zapaža Gazeta. List citira i izjavu golgetera Nerazura: “Bez nemilosrdnosti i jake volje nismo veliki tim, moramo da se trudimo više”.

Na unutrašnjim srtanama se veliča igra Lukakua koji je ostavio trag u sva četiri gola Intera i dodaje da je Torino jednostavno nestao sa terena posle prvog pimljenog gola uprkos vođstvu od 2-1. Gazeta piše i da je trener Konte stao iza reči Lukakua slikovito se izražavajući da Inter nije veliki tim, odnosno da moraju još da oru i dobro da isprljaju ruke da bi to postali.

"Sasuolo se ne šali. Boga i Berardi neumoljivi. De Zerbi pobedio i Veronu i nastavlja da diše u vrat Milanu", piše milanski dnevnik da je Sasusolo bio konretniji od Verone i da je presudio kvalitet napadača tima iz Emilije.

"Verona je kreirala više šansi od Sasuola, imala je veći posed lopte i više od igre, ali nije imala igrače u napadu koji bi bili kadri da pretvore kvantitet u kvalitet kroz postizanje golova", zapaža list.

"Super Miki. Dva gola Mhitarjana doveli Romu na pobedničko postolje. Pokidana bezlična Parma", ističe Gazeta da je Jermenin postigao pet golova na poslednja dva meča i da je Roma stigla na treću poziciju na tabeli. Osim Mhitarjana komplimenti su podeljeni i španskoj trojci, Borhi Majoralu, Viljaru i Pedru. Gazeta je podvukla i da su novi vlasnici Rome, Dan i Rajan Fridkin, nosili maske sa starim grbom Rome što je još jedan korak prema navijačima Rome i jasan znak diskontinuiteta sa vladavinom Džejmsa Palote.

"CR7 nije nikada bolje počeo sezonu: u Seriji A postiže gol svakih 48 minuta", informiše Gazeta svoje čitaoce da Ronaldo ni u Real Madridu nije nikada postigao osam golova na prvih šest utakmica u sezoni. Milanski dnevnik demantuje pisanje evropske štampe da će Ronaldo napustiti Juve na kraju sezone. Po njihovim informacijama Potugalac ostaje sigurno do 2022. godine dok će produžetak saradnje zavisiti od rezultata i finansijske situacije u Juveu.

CORRIERE DELLO SPORT

 "Mikilandija", sa velikim entuzijazmom izveštava Korijere o pobedi Rome i golovima Mhitarjana koji se transformisao u lidera Đalorosih, pet golova i četiri asistencije u prvenstvu. "Dva gola sa posvetom: za jermenske heroje", želeo je Mhitarjan da naglasi svoju privrženost i podršku svom narodu koji je u klještima između Turske i Azerbejdžana-

U nadnaslovu se ističe da je Roma ostvarila treću uzastopnu pobedu i da je nastavila da drži korak sa Milanom. Takođe se podseća da je Borha Majoral positgao svoj prvi gol u Seriji A i da je Roma, uprkos izostanku velikog broja ključnih igrača, ostavila odličan utisak. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Romin jesenji san još uvek aktuelan i da tim izgleda sve kompaktnije, uigranije i da je ozbiljan kandidat za mesto u Ligi šampiona.

"Fridkin - navijači, ljubav cveta", svedoči Korijere o sve očiglednijem obostranom pozitivnom sentimentu između novih vlasnika, grada, kluba i navijača Rome.

"Niko kao Čiro, 33 gola više od rivala", izračunao je rimski dnevnik da je centarfor Lacija u prethodne četiri sezone zatresao mrežu 107 puta a da je na drugom mestu, u istom periodu, Mertens sa 74 gola dok su Beloti i Džeko odmah iza sa 73 gola.

Ako je Imobile najefikasniji, Ačerbi je najpouzdaniji i najpostojaniji igrač Serije A. "Ačerbi je jedini nezamenljiv", zapaža se da je defanzivac Nebeskoplavih jedini koji je odigrao sve mečeve, od prvog do poslednjeg sekunda i da samo za njega ne važi rotacija. Takođe, statistika pokazuje da je i po konrketnim parametrima Ačerbi najkorisniji odbrambeni igrač u Seriji A.

"Napoli na kolenima pred Ibrom", ističe Korijere da je ključnu razliku na jučerašnjem odmeravanju snaga doneo Ibrahimović a da mu je posao olakšao konfuzni Kulibali. Korijere zapaža i da je Napoli u ovoj sezoni izgubio sve utakmice na San Paolu, kako u Ligi Evrope tako i u Seriji A.

"Bolonja gazdinski. Mihajlović: zaslužili smo pobedu, bili smo superiorni", prenose se reči Siniše posle prve pobede u gostima u ovoj sezoni. Simpatična je bila i izjava Mihalovića da bi primorao Orsolinija da se peške vrati u Bolonju da je promašio golsa pola metra udaljenosti.

TUTTOSPORT

"CR2022", eksplicitan je odgovor Tutosporta na pisanja medija u Španiji, Francuksoj i Engleskoj koji tvrde da Ronaldo ramišlja o odlasku iz Kontinase na kraju ove sezone. Kao potvrdu, torinski dnevnik citira reči Ronaldovog mendažera Žorža Mendeša koji je izjavio da će njegov klijent oboriti još dosta rekorda u dresu Juvea.

"Ronaldo nema apsolutno nameru da ode pre nego što mu istekne ugovor. On je bukvalno očaran Pirlom i njegovim radom a u Torinu se oseća kao kod svoje kuće"; tvrdi Tutosport.

"Ibara za skudeto, veliki Sasuolo", ostavlja list prostor ispod zaglavlja za dve veoma bitne pobede Milana i tima iz Emilije na teškim gostovanjima u Napulju i Veroni. Ipak na unutrašnjim stranama Tutosport upozorava da bi trijumf na San Paolu, na koji se čekalo deset godina u Milanelu, mogao da se pretvori u Pirovu pobedu ako bi Ibrahimovićeva povreda bila ozbiljnija. Na drugoj strani se ističe da je Sasuolo na Bentegodiju bio dobar ali i srećan jer je Verona pogodila čak četiri stative i igrom je zaslužila barem remi.

"Ludi Inter, psiho Torino", ističe list dva oprečna pristupa utakmicama dva kluba koji su juče dali uobičajen rezultat. Nerazuri su još jednom u ovoj sezoni uspeli da preokrenu rezultat (Fjorentina, Parma, Borusija) dok je tim Granata posle Atalante, Sasuola i Lacija još jednom od gotovog napravio veresiju ili ništa.

"Beloti rukovodilac Torina!", informiše Tutosport da klub ima nameru da ponudi praktično doživotni ugovor svom kapitenu koji juče nije mogao da igra zbog povrede kolene. Taj ugovor se ne bi limitirao samo na igračku karijeru već bi predviđao i direktan prelazak iz kopački u kancelariju Belotija po kačenju kopački o klin.

"Gasperini ostaje sa nama barem do 2023. godine", prenosi se decidirani stav vlasnika Atalante Antonija Perkasija koji je potkrepio svoje reči i informacijom da je trener Boginje produžio ugovor.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.