Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 16:55

Buongiorno Italia: Ibrahimović zapalio Sanremo kao Brus Springstin

Muzički festival u prvom planu i u sportskoj štampi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Osim o utakmicama Lige Evrope italijanska štampa se bavi nastupom Zlatana Ibrahimovića na Sanremu i činjenicom da se od dolaska Brusa Springstina 1996. godine nije registrovalo tako grčevito iščekivanje početka festivala. Piše se i o problemima Intera sa kovidom-19 i velikim finansijskim nedaćama Suninga. Na tapetu je i Juventus koji je poslovao sa minusom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od 113.000.000 evra u drugom semestru 2020. godine, mada Tutosport najavljuje otkup Mekenija i napad na Lokatelija u junu. Naravno, piše se i velikom dvoboju Rome i Milana na Olimpiku i o Laciju koji želi da sa pobedom nad Bolonjom ublaži gorčinu debakla protiv Bajerna.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Osim o meču Milan – Crvena Zvezda, o čemu možete da čitate u posebnom tekstu, najtiražniji italijanski dnevnik nastavlja da se bavi pripremom Zlatana Ibrahimovića za Sanremo. “Ibra će predvoditi super tim u Sanremu”, prenosi list da će uz igrača Milana u zabavnom delu festivala Sanremo učestvovati Siniša Mihajlović. Alberto Tomba i najbolja italijanska plivačica svih vremena Federika Pelegrini. Na unutrašnjim stranama se kaže da se interesovanje za Ibrahimovićeve nastupe na Sanremu može porediti samo sa dolaskom Brusa Springstina pre 25. godina. “Zlatan the Boss. Ibra već svira na svom festivalu: Ja sam najbolji”, naslov je priče u kojoj se podvlači da će Sanremo oboriti sve rekorde gledanosti zbog prisustva švedskog fudbalera.

“Roma prošla. Džeko zabio gol ali ga povreda zaustavila: u nedelju ne igra protiv Milana”, izveštava o stlatko-gorkoj večeri Đalorosih u Ligi Evrope. Fonsekin tim je bez problema pobedio Bragu 3-1, ali je izgubio centarfora koji je juče stigao do kvote 29 golova u evropskim kupovima u dresu Rome i postao njen najefikasniji igrač u kontinentalnim takmičenjima.

“Napoli ispao. Gatuzo preuzeo odgovornost: Opet smo primili olako gol”, vajkao se trener Napolija posle meča sa Granadom. Rino je priznajući svoje greške istakao da nije dopostivo da arbitri tolerišu opstrukciju igre i da se od 45 minuta u jednom poluvremenu odigra efektivno samo 20 minuta zbog previjanja fudbalera jednog tima na terenu.

“Inter na vrhu. Raspaljena strast: televizije, društvene mreže prodaja dresova: eksplozina crno-plava”, piše Gazeta da je skočila gldedanost utakmica Intera, štaviše najgledaniji mečevi su oni na kojima je akter tim Antonija Kontea, kako na Skaju tako i na Dazonu (dva operatera koji prenose mečeve Serije A u Italiji). Zabeležen je vrtoglavi porast broja pratilaca na društvenim mrežama a najvažniji podatak, pogotoov u kriznim vremenima, jeste porast za 130 odsto prometa preko zvanične “on line” prodavnice Intera.

Gazeta izveštava i da su u Apijano Đentileu na iglama u iščekivanju rezultata briseva na kovid-19 pošto su rezultirali pozitivni rukovodioci kluba, uključujući i generalnog direktora Bepea Marotu. List podseća da su čak osmorica igrača Intera već imala kovid-19, među kojima je i Aleksandar Kolarov.

“Juve bez predaha do kraja. CR7 mora da duplira smene”, izračunala je Gazeta da bi Juventus do kraja sezone mogao da odigra čak 23 utakmice i da, imajući u vidu povrede i formu Dibale i Morate, Kristijano Ronaldo neće imati predah. Uz Ronalda, tvrdi Gazeta, veliki teret odgovornosti bi trebalo da podnese i Kuluševski.

U drugom tekstu posvećenom Staroj dami se izvešava da je klub registrovao gubitke od 113 miliona eva u prethodnom semestru. Razlog velikog minusa leži u pandemiji i gubitku prihoda od ulaznica, stadiona i merčandajzinga.

CORRIERE DELLO SPORT

“Utakmica Roma - Milan je već vrela”, priprema teren rimski dnevnik za okršaj dva kluba koja su prošla u osminu finala Lige Evrope, istina na potpuno različite načine. Roma je dva puta pobedila Bragu bez većih problema dok se Milan propusno namučio protiv Crvene Zvezde i prošao je posle dva remija zavhaljujući golovima u gostima.

“Edin zatresao mrežu i posle se povredio, ništa od duela sa Ibrahimovićem”, piše Korijere. Na unutrašnjim stranama se kaže da je povreda napadača pokvarila raspoloženje u redovima Rome i zadovoljstvo zbog prolaska u osminu finala Lige Evrope. U tekstu se kaže da se u Trigoriji pribojavavju da je Džeko povredio primicač i da će morati da odsusvuje barem 10 do 15 dana, i to baš u periodu kada će se igrati vanredno kolo tokom radne nedelje.

List prenosi i izjavu defanzivaca Đanluke Mančinija koji nije krio da se njemu i njegovim saigračima nimalo ne sviđa što još uvek nisu uspeli da uzmu skalp nekom velikom timu u sezoni: “Veoma nas iritira što nismo ostvarili još uvek pobedu nad nekim velikim timom u Seriji A. Došao je trenutak da napravimo i taj kvalitativan skok protiv Milana”.

“Inzagi podiže Lacio: polećemo odmah”, prenosi Korijere reči trenera Nebeskoplavih na sastanku sa igačima posle teškog poraza od Bajerna. List prenosi da je kormilar rimskog kluba ohrabio svoje igrače rekavši im da se najbolje napreduje igrajući protiv najboljih i da je zato važno da obezbede sebi priliku da i u sledećpoj sezoni igraju protiv najboljih u Ligi šampiona. U drguim tekstovima se ističe da je Laciju u Seriji A potrebno izdanje Koree iz Lige šampiona. Upoređuju se učinci Argentinca na evropskoj i domaćoj sceni i konstatuje da je postigao više golova i podelio asistencija u Ligi šampiona nego u Seriji A iako je u prvenstvu odigrao gotovo tri puta više mečeva. Veliki rebus je kako će Inzagi srediti odbranu u odsustvu Luiza Felipea i Radua i loše forme Patrika, Hodta i Musakja.

“Inter u haosu. Suning suspendovan na berzi”, stavlja u prvi plan Korijere probleme Intera sa kovidom-19 i vlasnika kluba sa finansijama. U podnaslovu se precizira da će četvrtina imeprije familije Džang zavšiti u rukama kineske vlade ili će ih preuzeti grupa Alibaba.

TUTTOSPORT

“Inter na žici” i “Toro u noćnoj mori”, izabrao je torinski dnevnik da stavi u prvi plan velike nedaće Nerazura i Granata kroz koje prolazae u poslednjih par dana. Na jednoj strani se piše o krunjenju poslovne imperije Suning koja bi mogla da promeni vlasnika vrlo brzo a zatim bi usledila i urgentna prodaja Intera. Istovremeno se izveštava i o zaraženih funkcionerima Interta. Velike nevolje sa kovidom-19 ima i Torino koji neće igrati meč sa Sasuolom (odložen je za 17. mart) a pod velikim znakom pitanja je i meč sa Lacijom pošto se lekari pribojavalju da je tim Torina postao žarište engleski varijante koronavirusa.

Ispod zaglavlja Tutosport najavljuje vrlo ambiciozne planove Juventusa i pored toga što su u kontradikciji sa poslovnim gubicima u prethodnom semestru: “Mekeni će btii otkkupljen. Juve je odlučio: platiće 18.500.000 evra plus bonuse za Amerikanca". Osim Mekenija, Stara dama želi da kupi i Lokatelija iz Sasuola i priprema stratgegiju za jun pošto je sa Andreom Pirlom utvrđeno da bi italijanski reprezentativac bio idealno rešenje za Juve.

U drugom tekstu o Juventusu se najavljuje povratak Kvadrada za ključne mečeve sa Lacijom u prvenstvu i Portom u Ligi šampiona. Navodi se da oporavak Kolumbijanca ide u predviđenom ritmu i da bi trebalo da bude spreman za Nebeskoplave i Portugalce. Morata će sigurno preskočiti Veronu, ali će se već u ponedeljak vratiti u stroj dok Dibalin izlazak na teren zavisi od bola koji oseća u kolenu. Takođe se kaže da se na Bentegodiju puno očekuje od Kuluševskog koji je postigao gol Veroni u dresu Juvea prošle jeseni i od Rabioa koji se vraća u tim posle izdržane suspenzije.

“Napoli-Sari: kontakt”, druga je vest u vrhu naslovnice. List objašnjava da posle ispadanja iz Lige Ervope Aurelio De Laurentis nema nameru da čeka i već misli na sledeću sezonu. U tom kontekstu je došlo do prvih kontakata između kluba i bivšeg trenera.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.