Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 13:26

Buongiorno Italia: Gazeta izračunala, Vlahović vredi 80.000.000 evra, Ivan Ilić arhitekta Veroninog slavlja

Srpskom napadaču ponuđen ugovor do 2026. godine uz godišnja primanja između 4.000.000 i 5.000.000 evra

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus je postao provincijski tim, kaže Toni Damašeli, najbolji poznavalac Stare dame među aktivnim novinarima i jedan od retkih koji se seća sezone kada je poslednji put, pre ove, Stara dame ostala bez pobede u prva četiri kola. Bilo je to tačno pre 60 godina.

Pogrešno je pozivati se na Juventus >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz 2015. godine kada je sa Maksom Alegrijem imao slična početak sezone. Na polovini jesenjeg dela prventstva Bjankoneri su akumulirali 11 bodova zaostatka za Romom, devet iza Napolija, Intera i Fjorentine. Sezonu su završili sa "skudeto" na grudima i devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli.

Druga vremena iako je trener isti i deo igrača. Ondašnji Juve je bio na vrhuncu svoje moći, dominantan, superioran, samouveren i daleko kvalitetniji od drugih rivala u Seriji A. Juve u ovoj sezoni je, više-manje, u ravni sa glavnim takmacima, i zato je zaostatak u ova četiri kola poprilično kompromitujući za ambicije Bjankonera. Liga šampiona je i dalje na dohvat ruke Staroj dami, ali je skudeto sve dalji.

Kada Damašeli kaže da je Juve postao provincijski tim misli na način na koji je izgubio bodove na startu ove sezone. Odlika timova koji dolaze iz unutrašnjosti je da igraju dobro prvo poluvreme, dođu u vođstvo i onda ostanu bez benzina, bez čvrstine u odbrani da da zadrže povoljni rezultat. Kada jedan tim na tri od četiri meča dozvoli da bude dostignut čak i prestignut posle početnog vođstva po automatizmu izalzi iz društva top klubova.

Istina je da je Juve dominirao u prvom poluvremenu protiv Milana, ali je isto tako nepobitno da su pali u drugom delu meča kada su Rosoneri ostali bez Kjaera a Pioli je zamenio Kesija. Kada pomenutoj dvojici dodamo odsutne, Ibrahimovića, Žirua, Kalabriju, rezerviste Krunića i Bakjoka, plus Menjana i Florencija koji su igrali povrđeni, stiče se prava slika o sazervanju tima Stefana Piolija.

Milan s punim pravom ističe kandidaturu za skudeto. Menjan je adekvatna zamena za Donarumu, dok su Tonali, Romanjoli, Dijaz i Rebić, potpuno regenerisani. Nova pojačanja su dala ono što je trebalo: dugačku klupu sa valdinim alternativama za startere. Milan je delovao kao samouvereni tim koji uprkos svemu, povredama i primljenom golu, zna da će će pre ili kasnije izjednačiti.

ROMA

Hladan tuš za Romu u Veroni, čak i bukvalno, budući da se sručio pljusak na stadion Bentegodi. Svi problemi koji su se videli na prethodnim utakmicama, ali su ostali u drugom planu zbog pobeda Đalorosa, izašli su na videlo u drugom poluvremenu protiv Veroneza.

Odbrana Rome je poprilično labilna. Mančini je još zelen da bi bio dominantni centralni bek, Ibanjez je previše nestalan, Smoling muči muku s povredama, Kumbula se izgubio na radaru, Karsdorp i Vinja, a važi i za Kalafjorija, koliko su dobri u ofanzivnim zadacima toliko su nepouzdani u defanzivnim, Kada na to dodamo da Veretu i Kristante nisu vezni igrači koji ti garantuju zaštitu zadnje linije, shvata se zašto je Roma dopustila toliko prilika protivničkim timovima, na startu sezone. Do sinoć ta manjkavost je bila kompenzovana odbranama Ruija Patrisija, dekoncentracijom protivničkih igrača i efikasnošću napadača Rome.

Juče je i Murinjo doprineo svojim potezima porazu Rome. Ne shvata se zašto El Šaravi nije počeo meč od prvog minuta kao i i izmene: ubaciti sve napadače na raspolaganju u igru ne znači stvoriti ambijent za stvaranje više prilika. Murinjo je stvorio svoj brend na maksimi „svi u napad“ kada treba juriti rezultat u poslednjih 15-20 minuta meča. Međutim, taj hazarderski potez ne donosi uvek rezultate.

Pozitivna Romina nota sa meča je Lorenco Pelegrini koji igra u životnoj formi. Šest golova na sedam utakmica je prosek rasnog golgetera a ne igrača veznog reda. Najzadovoljniji je italijanski selektor Roberto Mančini koji u Pelgriniju i Tonaliju iz Milana ima dva mlada igrača u vrtoglavom usponu koji nisu bili deo tima koji je osvojio titulu prvaka Evrope.

Naši reprezentativci Darko Lazović i Ivan Ilić su odigrali odlično meč protiv Rome. Ilić je i pored peha, postignutog autogola, od svih listova dobio prelaznuo ocenu, dobar deo mu je dao i solidnih 6,5. Korijere delo Sport je Ilića promovisao u jednog od najboljih mladih fudbalera u Seriji A koji je već postao arhitekta igre Verone. Gazeta je podvukla da bi Ilić bio najverovantije i najbolji igrač meča da nije zatresao pogrešnu mrežu.

I Darko Lazović je pobrao pohvale za svoj nastup, pojedini listovi su mu čak dali i sedmicu. Srpsko krilo je bukvalno izluđivalo Kardorpa i nije iznenađenje da su dva od tri gola Verone stigla sa boka koji pokriva Čačanin.

LACIO

Mauricio Sari i igrači Nebeskoplavih se i dalje ne razumeju u potpunosti. Postavlja se pitanje da li fudbaleri ne uspevaju da primene Sarijeve zamisli na terenu zato što nemaju dovoljno kvaliteta, dovoljno fizičke kondicije da odgovore iscrpljujućem ritmu ili možda Sari ne uspeva da objasni ili ubedi svoje izabranike da igraju kako on želi.

Meč sa Kaljarijem je doneo vrlo limitirani broj pozitivnih napredaka u odnosu na prethodna dva poraza od Milana i Galatasaraja. Imobile je ponovo zatresao mrežu, Milinković je ponovo bio onaj stari, Kataldi je bio spreman kad je bilo najpotrebnije da odgovori na poziv, Felipe Anderson je u prvom poluvremenu, na momente, bio vihoran kao u najboljim danima.

Ostaju svi problemi koji su već evidentirani. Odbrana „pleše“. Luiz Felipe i Ačerbi nisu u vrhunskoj formi a Lejva im ne daje potrebnu zaštitu ili pomoć. Bekovi Lacari i Hisaj ili Marušić ne mogu da računaju na ispomoć od Pedra i Felipea Andersona. Luis Alberto se ponaša na terenu na ivici iritacije: ne trči, ne zalaže se, bez ideja, gestikulira, mnogo dima malo vatre. Lejva, to je poprilično očito, nema snage da igra sve utakmice na visokom nivou. Pad njegove igre u drugom polovremenu je fiziološki, na pragu 35. godine Brazilac pati svaki put kada se pojača ritam ili se manje brzina igre.

Sergej Milinković Savić je bio jedan od retkih igrača Lacija koji je jučeo ostavio srce na terenu. Sa novim izgledom, brkovima i bradom u stilu hipstera, Sergej nije samo asistirao za prvi gol Imobilea i učestvovao u akciji kod drugog gola Kataldija već je imao i desetine odličnih proigravanja, stvorio je barem tri-četiri šanse svojim saigračima a jedini je pokrivao rupe na sredini terena. Sve su to razlozi što je bio među retkim igračima Lacija koji su zaradili prelazne ocene. Sergej je od većine izveštača dobio 6,5.

FJORENTINA – INTER

Nema predaha u Seriji A. Večeras se završava četvrto kolo sa mečom Udineze - Napoli a već sutra počinje peto sa okršajem Fjorentina – Inter. Utakmica u Firenci će biti meč istine za Ljubičaste koji su nanizali tri pobede posle startnog poraza od Rome i važna provera za ambicije Intera u ovoj sezoni.

Sve oči su uperene u dvoboj na distanci dvojice centarfora koji su mogli čak i da igraju zajedno u ovoj sezoni Dušana Vlahovića i Lautara Martineza. Inter bi u normalnim okolonostim doveo Vlahovića kao prirodnu alternativu Lukakuu, ali je zbog finansijskih problema kineskih vlasnika koji su se reflektovali i na Nerazure, morao da odustante. Takođe, sprsko-argentinski dvojac je dugo vreme bio na meti Atletiko Madrida i Totenhema, ali su na kraju ostali i jedan i drugi i ovih dana se priča o produžetku njihovih ugovora.

Treneri Vinčenco Italijano i Simone Inzagi baziraju igru na dvojici centarfora i za njih su i jedan i drugi nezamenljivi kao starteri. Gazeta je izračunala da je cena dvojice fudbalera u ovom momentu 170.000.000 evra. Dušan košta 80.000.000 a Lautaro 90.000.000. Interesantno je da obojici ističe ugovor 2023. godine i da su im rukovodioci klubova ponudili obnovu do 2026. godine uz višestruko veće plate: Vlahović bi mogao da zarađuje između četiri i pet miliona eva, a Lautaro Martinez između 6 i 7 miliona evra.

U intervju za Gazetu, Lele Adani koji je nosio dres oba kluba, tvrdi da će Fjorentina pobediti ako Vlahović bude imao svoje uobičajeno golgetersko veče. Podsetimo, jedan od najlepših golova u svojoj karijeri Dušan je postigao upravo Interu. Šrkinjaru se još vrti u glavi kada se seti tog pogotka. Na drugoj strani, tvrdi Adani, Inter će biti bliži pobedi ako bude nametnuo svoj stil igre Fjorentini sa posedeom lopte i oduzimanju prostora najboljim igračima Ljubičastih.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ponedeljak u Seriji A: Napoli spreman za uspon na vrh i obilazak milanskog dvojca

Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021

Najveća snaga tima koji predvodi Lučano Spaleti je to što sa svih strana preti opasnost. Čak šestorica igrača tresla su mrežu u prva tri kola..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Napoli od vremena Mauricija Sarija nije uspeo da naniže četiri pobede na startu prvenstva. Lučano Spaleti protiv...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.