Izvor: MozzartSport.com, 14.Avg.2020, 14:21

Buongiorno Italia: Dibala odlazi iz Juventusa

Inzagiju 3.000.000 evra po sezoni, predsednik Intera čeka Kontea, Pogba opet aktuelan

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prelazni rok je glavna tema u italijanskoj sportskoj štampi. Procurele su informaije sa sastanka Andree Pirla i direktora Juventusa koje kažu da je odluka da se Ronaldo zadrži, a da je na prodaju Dibala. Iz Mančester junajteda je stigla ponuda: „Hoćete Pogbu? Dajte Dibalu”.

Piše se i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << o neizvesnosti koja prati Antonija Kontea kada je u pitanju njegov ostanak na klupi Intera, kao i želji Lacija da što pre zatvori transfer Davida Silva. U Romi se išečekuju s nestrpljenjem novi vlasnik, a Korijere delo sport je izračunao da klubovi Serije A od „prekobrojnih“, a ima ih 126, mogu da zarade lepotu od 730.000.000 evra.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Pirlo polazi od CR7”, prenosi Gazeta detalje sa sastanka koji je novi trener Bjankonera imao sa upravom Juventusa. „Ronaldo ostaje za klub tačka oslonca uprkos glasinama o mogućem rastanku. Kandidat da napusti Juve je Dibala. Pričalo se i o centarforu koji bi trebalo da zameni Iguaina: u igri su Milik i Džeko”, tvrdi Gazeta.

Ispod zaglavlja milanski dnevnik ostavlja porstor za predsednika Intera Stivena Žanga koji se konačno vratio u lombardijsku prestonicu. U tekstu se kaže da je Žang već održao sastanak sa dvojicom generalnih direktora Marotom i Antonelom i da je potvrđeno da će susret sa Konteom, na kome će se razgovarati o nastavku saradnje, biti održan po završetku avanture Intera u Ligi Evrope. Takođe se navodi da je Žang potvrdio politiku koju kineski vlasnici žele da implementiraju u prelaznom roku: mladi supertalentovani italijanski fudbaleri i iskusni igrači srpemni za upotrebu. U te profile se savršeno uklaplaju Sandro Tonali i Engolo Kante, kao i Kumbula i Smoling.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Gazeta objavljuje i pregled događanja na fudbalskoj pijaci: „Ibra pregovara o bonusima, u Milanu su optimisti. Lacio, slučaj Silva, Atalanta hoće Bogu”. U tekstovima na unutrašnjim strranama se navodi da u Milanelu nemaju sumnju da će Ibrahimović biti na prozivci za pripreme za novu sezonu 24. avgusta, odnosno da će poslednji detalji ugovora biti ispeglani u sledeće dve nedelje. S druge strane se kaže da je Valensija pokušala da se ubaci u posao Lacija oko dovođenje Davida Silve, dok se iz Bergama poručuje da Atalanta neće prodati nijednog startera, a da ima nameru da se pojača dovođenjem Boge.

Velika rasprodaja se očekuje u Romi: „Čak 14 fudbalera na izlzanim vratima. Roma se nada inkasiranju 100.000.000 evra”. Na tansfer listi se nalaze imena Klajverta, Undera, Florencija, Pastorea, Karsdorpa. Šika, Bruna Pereza, Perotija, Enzonzija, Olsena i Huana Žesusa.

Gazeta piše i da bi Borusija Dortmund želela da reinvestira novac od prodaje Sanča za kupovinu Nikole Zaniola i da je u tu svrhu namenila 50.000.000 evra kako bi uverila nove vlasnike Rome u ozbiljnost namera. Međutim, sve je stavljeno na čekanje pošto su se zaustavili pregovori o prodaju Sanča Mančester junajtedu.

CORRIERE DELLO SPORT

Ultimatum Silvi”, izveštava Korijere da po njegovim saznanjima Lacio pritiska španskog fudbalera da se što pre izajsni o ponudi da zaigra u rimskom klubu. Navodno, David Silva će obznaniti definitivno odluku posle meča Sitija sa Lionom u Ligi šampiona. Rimski dnevnik prenosi i demanti Juventusa da je pokušao da se stavi u red za Davida Silvu. Na unutrašnjim stranama se podvlači da predsednik Lotito i Igli Tare žele što pre da dobiju konačni odgovor Silve jer od njega zavisi kakvu će strategiju primeniti u prelaznom roku.

U drugom tekstu posvećenom Nebeskoplavima se najavljuje da će Lotito i Inzagi imati sastanak na priprema tima u Auroncu krajem avgusta i da će tada biti utanačen novi ugovor: 3.000.000 po sezoni do 2023, plus bonusi i garancije da će trener imati na raspolaganju tim kadar da se bori za mesto u Ligi šampiona. Korijere tvrdi i da se Lacio ne predaje oko Kumbule i da je i dalje u trci sa Interom za defenzivca Verone.

Poslednja nekorektnost Palote”, navodi rimski list da je odlazeći vlasnik Rome zabranio menadžerima i zaposlenima u Romi da imaju bilo kakave kontakte sa Danom Fridkinom i ljudima koji rade za njega do prelaska vlasništva nad klubom, početkom sledeće nedelje. Korijere izveštava da je na listi igrača za prodaju i Peroti, a da je Roma spremna da za golmana Kaljarija Kranja pošalje na sardiniju Huana Žesusa i novac. Alternativa za Kranja je Sirigu iz Torina. Za Perotija je zainteresovan Fenerbahče.

730.000.000 evra na fudbalskoj pijaci”, nisu bili lenji u Korijereu i stavili su na papir 126 fubalera koji sa nalaze na transfer listama klubova Serije A, odnosno onih na koje se ne računa. Ako bi bili svi prodati njihovi klubovi bi mogli da računaju na zaradu od 730.000.000 evra. Na listi su najzvučnija imena Milika, Bernardeskija, Najngolana, Daglasa KosteŽervinja, Pakete, Iguaina, Undera

Rimski dnevnik podseća da je u Seriji A postalo pravilo: prodaj, pa kupi. Od bravure sportskih direktora da parkiraju prekobrojne fudbalere u svojim timovima zavisi kakav tip prelaznog roka će imati.

Korijere objavljuje i priču o Kulibaliju čija je cena od momenta kad je stigao u Napoli pa do danas porasla od 7.000.000 na 90.000.000 evra. „De Laurentis neće dati popust Mančester Sitiju: hoće svih 90.000.000 evra”, tvrdi se u tekstu.

TUTTOSPORT

Hoćete Pogbu? Dajte nam Dibalu!” prenosi torinski dnevnik odgovor koji je stigao iz Mančester junajteda na interesovanje Bjankonera za Pola Pogbu. U tekstu se kaže da je Junajted prvi put otvorio vrata za razmenu u kojoj bi Pogba bio ulog sa engleske strane, do sada su uvek tražili keš za Francuza. Međutim, kao i prošlog leta, sve zavisi od Paula Dibale, koji je, podsetimo odbio pre 12 meseci da se preseli na Old Traford. U tekstu na unutrašnjim stranama se dodaje da su Real Madrid i Mančester Siti dve moguće destinacije za Argentinca. Pogba, sa svoje strane, ne krije želju da se vrati u Torino.

Torinski list izveštava i o sadržaju razgovora koji je Andrea Pirlo imao sa upravom kluba o prelaznom roku. Prema saznanjima Tutosporta u igri su tri imena za zamenu Iguaina: Milik, Himenez i Džeko.

Ronaldo ostaje i Juve ga rado zadržava”, tvrdi Tutosport da su stigli demantiji kako od Portugalca tako i iz kluba o navodnoj želji da se prekine saradnja na pola puta, CR7 ima još dve godine ugovora sa Juveom. „Za Anjelija, Ronaldo je stub tima u sledećoj sezoni dok iz okruženja Ronaldo se deiniše kao čista glupost da želi da ode iz Juve. CR7 je miran i želi da vidi Juve sa što konkurentnijim sastavom u sledećoj sezoni”, piše list.

Ispod zaglavlja se ostavlja prostor za Atalantu koja se vratila iz Lisabona. „Dea: Iličić će biti naše prvo pojačanje”, prenose se reči predsednika Antonija Perkasija koji je obećao navijačima Boginje da neće prodati najvažnije igrače. Štaviše, Perkasi ima nameru da pojača sastav na raspolaganju Gasperinija budući da će od Lige šampiona i sponozora zaraditi 80.000.000 evra na koje bi trebalo dodati i 40.000.000 od prodaje Kuluševskog Juveu.

Žang daleko od Kontea”, najavljuje se veoma buran avgust u Interu i ostavljaju se otvorena vrata za sve moguće scenarije kada je u pitanju trener Nerazura. Izvori Tutosporta tvrde da familija Žang nije svarila Konteove nastupe u javnosti i da čak ni osvajanje Lige Evrope ne garantuje ostanak trenera iz Pulje. Kako se to kaže u žargonu, Alegri je sve vreme na prozoru, spreman da uskoči na klupu Intera, ako se ukaže prilika.

„Pioli traži tri pojačanja za Ligu Evrope: desnog i centralnog beka i jednog veznog igrača”, navodi torinski list da je trener Rosonera precizirao svoje zahteve Maldiniju i Masari pred početak prelaznog roka u Italiji. Prethodno, dvojica rukovodilaca Milana moraju da završe pregovore sa Ibrhimovićem, Donarumom i Čalhanogluom oko produžetaka ugovora.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.