Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 14:12

Buongiorno Italia: Čudo iz Brazila stiže po Pogbinom modelu, Murinjov pogled ka Rominoj deci

Kesi blizu ostanka u Milanu, Sari vodi igrače na piće

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus je, barem tako tvrdi Gazeta delo Sport, pretekao Milan u trci za brazilskog talenta iz Santosa Kaja Žoržea. Stara dama je zvanično obavestila Santos da vodi pregovore sa 19-ogodišnjim centarforom pošto mu ugovor ističe za manje od šest meseci.

Za razliku od Milana koji je je bio spreman da plati par miliona evra da bi imao Žoržea odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na raspolaganju ovog leta, Juventus želi da sačeka da ugovor sa Santosom istekne i da uzmu Žoržea gratis u januaru. Prema dostupnim informacijama, ponuda Juventusa je mnogo unosnija za igrača od onih koje je dobio od Milana i Benfike, ali to ne znači da dva kluba ne mogu da povećaju ulog. U svakom slučaju Rosoneri su stavili do znanja da ne žele da učestvuju na licitacijama.

Ideja Juventusa je da u januaru pošalju Žorže na kaljenje šes meseci i da zatim od sledeće sezone obuče dres Bjankonera. U Torinu se već priča da bi Kajo Žorže mogao da bude pojačanje poput Pola Pogbe koji je takođe sa 19 godina došao u Juve gratis.

Kristijano Ronaldo je juče imao svoj prvi radni dan i susret u četiri oka sa Maksom Alegrijem. Kaže se da je sastanak prošao dobro i da je odnos između dvojice relaksiran i da Alegri nije zlopamtilo odnosno da nije previše primio k srcu izjave Ronalda posle odlaska iz Juventusa pre dve godine. Sigurno je da će tok sezone Stare dame u dobroj meri biti uslovljen, u dobru i zlu, odnosom između Ronalda i Alegrija.

Agent Paula Dibale je stigao u Torino, ali će morati da provede deset dana u karantinu tako da će prvi kontakti sa upravom Juvea biti samo telefonom oko prudužetka ugovora Argentinca. S druge strane sutra bi trebalo da se sretnu sportski direktor Federiko Kerubini i generalni direktor Sasuola Đovani Karanevali: na stolu pregovori o transferu Lokatelija.

ROMA

Rimski klub je otputovao u Portugal, na Atlantik, na drugu fazu priprema. U Rimu je ostao samo Vinja, novo pojačanje Rimljana, pošto mora da ostane u obaveznoj izolaciji od deset dana. Kada se podvuče crta sa prvog dela spremanja za sledeću sezonu, najbolji i najviše ohrabrujući utisak ostavlja Nikolo Zaniolo. Veliki talenat italijanskog fudbala se oporavio savršeno od dvostruke operacije kolena u poslednje dve godine. Nikolo je nabacio četiri kilograma suvih mišića koji bi trebalo da garantuju veću sigurnost njegovih ligamenata kolena i što je najvažnije, prvi kontrolni mečevi su pokazali da se Zaniolo ne boji ulaska u duele i u njegovoj igri se ne primenjuje bilo kakva uzdržanost ili strah da bi mogao ponovo da se povredi. U međuvremenu, Zaniolo je postao i tata mada će odnos sa mamom njegovog sina davati još dugo vremena puno materijala za trač portale i nedeljnike u Italiji.

Druga intersantna indikacija prvog dela priprema je Nikola Zalevski, italijanski fudbaler poljskog porekla je igrač na koga treba obratiti pažnju. Romin tinejdžer je još u prošloj sezoni privukao pažnju prethodnog trenera Paola Fonseke koji mu je omogućio da debituje kako u Seriji A tako i u Ligi Evrope. Reč je o fudbaleru velikog potencijala i Žoze Murinjo je već stavio njegovo ime na listu igrača za naredni šampionat. Lorenco Pelegrini je dao mandat svom agentu da produži ugovor sa Romom do 2026. godine i vlada veliki optimizam da bi dve strane u vrlo kratkom roku mogle da objave zvanično novi dogovor Rome i Pelegrinija. Takođe se kaže da i pored izvesnog ostanka Edina Džeka u Romi i prisustva Borhe Majorala, klub želi da kupi još jednog napadača. Pored Azmuna iz Zenita na listi želja Rome se nalazi i Jaremčuk, centarfor Genta.

LACIO

Nebeskoplavi završavaju danas pripreme u Auronco di Kadoreu sa prijeteljskom utakmicom protiv Padove. Novi šef stručnog štaba rimskog tima Mauricio Sari obećao je svim svojim fudbalerima da će ih odvesti na picu posle kontrolnog meča, što je još jedan signal velike simbioze između trenera i igrača. Večeras se protiv Padove s nestrpljenjem očekuju nastupi dvojice klinaca Raula Mora i Luke Romera. Njih dvojica su maksimalno iskoristili prvi deo priprema da se nametnu kao validna rešenja za sledeću sezonu. Felipe Anderson je izabrao da nosi dres sa brojem sedam kao tokom prve avanture u Laciju. Brazilac je veoma motivisan i želi da ostane do kraja karijere u Laciju. Anderson će u formaciji 4-3-3 igrati u ulozi desnog spoljnog napadača, pozicija koju preferira i na kojoj je pružio najbolje partije.

MILAN

Izjava Franka Kesija da nema nameru da napušta Milan i da će ostati sve dok ga Rosoneri budu želeli u svojim redovima već je proizveo prvi rezultat: zakazan je sasatanak između uprave kluba i menadžera Kesija. Dogovor bi trebalo da bude postignut do kraja ove sedmice. Između dve strane postoji i dalje razlika od jednog miliona, Milan nudi šest a Kesi traži sedam, ali zar razliku od pre par nedelje, atmosfera je prilično relaksirana i svi veslaju u istom smeru da stignu do kompromisa.Inače, Milan je, do sada, potrošio najviše novca u prelaznom roku a utisak je da nije uspeo bogzna kako da se pojača. Moglo bi se reći da Rosoneri plaćaju ceh pozajmicama sa pravom otkupa. Naime Tomori i Tonali, za koje je potrošeno gotovo 40.000.000 evra, drugih 15.000 miliona je otišlo na Menjana koji je zamenio Donaruma, plus milion za Žirua i četiri za Bajo Turea.

INTER

Novi preokret u slučaju Najngolan. Belgijanac je bio na korak od raskida ugovora sa Interom u protekloj nedelji, međutim u poslednjih 48 sati je došlo do zaokreta. Da bi izbegao tzv. minusvalencu, Inter je voljan da pošalje Najngolana na pozajmicu u Kaljari i da mu pokrije deo plate koja iznosi 4.500.000 evra sa 1.200.000 evra, ostatak bi platio Kaljari. Međutim da bi klub sa Sardinije mogao da preuzme taj teret, poprilično veliki za kase kluba, prethodno mora da se oslobodi plata pojedinih fubalera, pre svih Godina koji je, čini se, završio svoju priču na Sardiniji.

Paralelno se nastavljaju pregovori oko Nandeza: konačno je postignut sporazum oko formule, pozajmica koja bi koštala Inter oko 5.000.000 evra i zatim pravo otkupa čija konačna cifra tek treba da se odredi.

NAPOLI

Dijego Deme će danas doneti odluku da li da se operiše ili ne. Ne radi se o jednostvanom izboru. Povreda kolena je ozbiljna, tzv. konzervativna terapija bi ga udaljila dva meseca, ali ona ne daje garancije da bi oporavak bio potpun i rizik od nove povrede svedena na razumni minimum. S druge strane operacija kolena bi udaljila Demea na tri meseca od terena ali su garancije oporavka kao i „držanja“ kolena u budućnosti mnogo veće. Prema inforamcijama iz okruženja Demea, Nemac italijanskog porekla bi trebalo da izabere operaciju.

Lorenco Insinje je poslao prvi signal predsedniku Aureliju De Laurentisu. Ostaje u Napoliju za sledeću sezonu, sa ili bez novog ugovora. Kapiten Napolija je pokazao i fleksibilinost oko novog ugovora: spreman je da se odrekne zahteva za povećanjem plate pod uslovom da mu novi ugovor traje pet a ne četiri godine. Podsetimo, aktuelna plata Insinjea je 4.600.000 evra a plan Napolija je da svim igračima smanji primanja između deset i 20 odsto.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.