Buongiorno Italia: Berluskoni opet udario po Juventusu! Verati nije više crno-beli san

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Berluskoni opet udario po Juventusu! Verati nije više crno-beli san

Duel u Superkupu između Juventusa i Milana centralna tema italijanske sportske štampe

Superkup Italije koji se igra u Dohi između Juventusa i Milana je u prvom planu italijanske štampe, tim pre što je juče Milan imao neprijatnost da izgubi avion za Katar zbog kvara letelice. Prenose se i žučne i provokativne izjave Galijanija i Berluskonija, kao i glasine koje demonstriraju superiornost Juventusa u italijanskom fudbalu, odnosno da u Vinovu sada žele i Veratija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Dolazak Veratija u Juve se tumači kao želja rukvodioca Stare dame da “italijanizuju” tim. Veliki prostor dobija i večerašnji meč Intera i Lacija u prvenstvu koji je viđen kao poslednji voz za Nerazure za Ligu šampiona i kao provera za Nebeskoplave da li su kadri da pomrse račune favorizovanoj Romi i Napoliju u trci za najprestižnije fudbalsko takmičenje. Takođe, Korijere je izračunalo da se ove sezone u Seriji A tresu mreže kao nikada a Tutosport je zaključio da Torino ne može da napravi kvalitativan i finansijski skok ako ne bude igrao nekoliko godina zaredom u evropskim takmičenjima.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Suzo poleteo, Milan ostao na zemlji”, objedinila je u jednom naslovu Gazeta sjajnu sezonu španskog fudbalera i neprijatnost koju je Milan juče doživeo na aerodromu Malpensa kada je otkazan čarter let za Dohu gde će Rosoneri igrati meč protiv Juventusa za Superkup Italije.

U podnaslovu se kaže da je avion, s kojim su igrači Milana trebali da odlete u Katar, zaustavljen u Londonu zbog malog kvara i da je zbog toga odložen odlazak tima za danas. “ Još jedno zakašnjenje i mi nećemo igrati Superkup. Naneta nam je velika šteta”, prenosi Gazeta reči generalnog direktora Milana Adrijana Galijanija. Prvi opertivac milanskog kluba je posebno ljut pošto je organizacija puta u nadležnosti Zajednice prvoligaša. Istovremeno, Gazeta prenosi i provokativnu izjavu Silvija Berluksonija o superemaciji Juventusa:”Da bismo zaustavili Juve moramo da promenimo sve arbitre i sudije”. Berluskoni je takođe želeo da podvuče da je i u ovoj godini uložio u Milan 150 milona evra.

U velikom intervjuu za Gazetu Suzo je izjavio da ima plan da pobedi Juventus u Superkupu, obnovi ugovor sa Milanom i ubedi Lopetegija da ga pozove pod nacionalnu zastavu Španije.

I dok je Milan još uvek u Italiji, Juventusovi igrači se već navikavaju na klimu i ambijent u glavnom gradu petromonarhije iz Persijskog zaliva. “Juve je već u Dohi i računa na povratak super Dibale”, naslov je priče u kojoj se najavljuje povratak među startere Argentinca koji je poslednji put počeo meč od prvog sudijskog zvižduka upravo protiv Miliana u prvenstvu.

“Inter na pozor-sad. Pioli i Lacio: koliko bivših. Ikardi – Imobile, gde su golovi?” sažela je Gazeta u naslov ispod zaglavlja sve glavne teme pred večerašnji dvoboj Intera i Lacija. List piše da je ovo poslednja šansa Nerazura da uhvate priključak sa timovima koji će odlučivati o mestima za Ligu šampiona ali i da će Pioli voditi Inter protiv kluba koji mu je, pre samo par meseci, dao otkaz. “Tu je i dvoboj dvojice golgetera koji su na velikom postu”, podseća se da Ikardi nije zatresao meč mesec dana a Imobile 52 dana. Takođe se navodi da će meč protiv Nebeskoplavih biti poslednja šansa za Banegu i Kondogbiju da izbegnu transfer listu u januaru.

 CORRIERE DELLO SPORT

Obezbedimo Ligu šampiona”, citira Korijere izjavu Simonea Inzagija sa konferencije za novinare pre meča sa Interom. U podnaslovu se podvlači da je Inzagi ozvaničio promenu ciljeva Lacija za ovu sezonu budući da su u Formelu porasli apetiti i više ne ciljaju Ligu Evrope već najprestižnije evrosko takmičenje. “Naš cilj je promenjen, želimo da ostvarimo naš san”, rekao je Inzagi. Rimski dnevnik najavljuje da bi Kejta mogao da završi na klupi, a da se u tim vraćaju naš Basta, Volas i Parolo, koji su preskočili meč sa Fjorentinom iz različitih razloga.

“Trčo Flo, trči”, bodri na naslovnici Korijere Alesandra Florencija koji je počeo sa laganim trčanjem posle teške povrede. U podnaslovu se ističe da je Florenci protrčao u ponedeljak i da ima jeden cilj: vratiti se na raspolaganje Spaletiju 7. februara za meč sa Fjorentinom.

“Milan – Juve: haos”, naslov je povodom Superkupa Italije i neplaniranog kašnjenja dolaska igrača Milana u Dohu kao i izjava Adrijana Galijanija i Silvija Berluskonija koje, eufemistički rečeno, nisu bile baš elegantne prema Zajednici prvoligaša i Juventusu.

Korijere danas objavljuje i istraživanje koje je pokazalo da se u Seriji A tresu mreže kao nikada u istoriji. “Na horizontu je rekord, nikada nije viđeno toliko golova”, piše list i osvetljava podatak da je dosada postignuto 474 gola, 43 više nego prošle godine i sa projekcijom, ako se zadrži aktuelni prosek, da se dostigne cifra od 1060 golova u sezoni 2016/2017.

 TUTTOSPORT

“Italijanski Juve. Verati je dagulj” rasplamsava još više snove navijača Bjankonera Tutosport lansirajući glasinu da bi Marko Verati mogao da pojača Staru damu sledećeg leta. U podnaslovu se dodaje da će u januaru biti dovedeni stranci kao pojačanja a da se od juna pravi zaokret i insistiranje na italijanskim fudbalerim, pošto u Vinovu žele ponovo da kreiraju tvrdo italijansko jezgro tima. “Neće doći samo Kaldara i Galjardini, režiser igre PSŽ-a nije više zabranjeni san”, stoji u podnaslovu .

List prenosi još jednu pozitivnu vest za Bjankonere:”Dibala: produžetak ugovora posle Dohe. Ernaneš blizu Valensije”.

“Milan izgubio avion i pribranost” opisuje tako Tutosport nedaće koje su pogodile Juventusovog rivala u Superkupu. U podnaslovu se podseća da je Milan izgubio aviom zbog kvara za Dohu i pretnja Galijanija da neće igrati meč ako se registruje još jedno kašnjenje.

U vrhu naslovnice se ostavlja prostor za Torino:” Nema Tora bez Evrope”. Tutosprot je napravio analizu koja je nedvosmisleno pokazala da ako Torino želi da napravi kvalitativan skok i da poveća novčane prihode neophodno je da Granata nekoliko godina zaredom obezbeđuje plasman u evropska takmičenja.

U dnu strane list prenosi reči trenera Intera Stefana Piolija pred meč sa Lacijom:”Sada je bitna samo pobeda”. Italijanski stručnjak je podvukao da sa pobedama raste samopouzdanje igrača i tima mnogo više nego sa lepom igrom na terenu, odnosno da su rezultati mnogo važniji od dopadljive igre.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.