Bunjevci u gradu Somboru našli pouzdanog partnera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 16:16

Bunjevci u gradu Somboru našli pouzdanog partnera

Predsednik Skupštine grada Sombora, Zoran Rus ugostio je danas delegaciju bunjevačkog Nacionalnog saveta.

Bunjevačka zajednica, način funkcionisanja i rada u Somboru bile su samo neke od tema o kojima se razgovaralo na zvaničnom sastanku delegacije Bunjevačkog nacionalnog saveta u Skupštini grada Sombora.

Delegaciju Bunjevačkog nacionalnog saveta na čelu sa predsednicom dr Suzanom Kujundžič Ostojić, činili su: Branko Pokornić, predsednik Izvršnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NSBNM, Dejan Parčetić, predsednik UG "Bunjevačko kolo" i Aleksandar Bošnjak, potpredsednik UG "Bunjevačko kolo". Delegaciju je primio predsednik Skupštine grada Sombora, Zoran Rus.

"S obzirom da je Srbija naša matična država i s obzirom da je drugi grad po broju u kome žive Bunjevaci upravo Sombor, prirodno i logično jeste da smo posetili grad i Skupštinu te razgovarali o tome kako funkcioniše i radi bunjevačka zajednica u Somboru. Takođe, nakon uvođenja bunjevačkog jezika kao službenog jezika u Subotici, obavestili smo o tome i zvaničnike u Somboru ", naglasila je predsednica NSBNM, dr Suzana Kujundžić Ostojić.

"Jedna od tema je bila, gotovo i najvažnija, unapređenje bunjevačke nacionalne zajednice na teritoriji grada Sombora. Razgovaralo se i o predstojećem popisu stanovništva kao i o nizu drugih tema značajnih za bunjevačku nacionalnu zajednicu koja živi na teritoriji grada Sombora. Bunjevačka nacionalna zajednica je u gradu Somboru našla pouzdanog partera", naglasio je Dejan Parčetić, predsednik najstarijeg udruženja sa bunjevačkim predznakom, UG "Bunjevačkog kola" koje ove godine obeležava vek postojanja.

"Bunjevci imaju svoje odbornike u Skupštini grada kao i u savetima i odborima koji služe unapređenju položaja nacionalnih zajednica na teritoriji grada Sombora" objasnio je Parčetić.

Afirmacija, bolji i kvalitetniji rad Bunjevaca u Somboru zajednički je cilj i zaključak predstavnika Skupštine grada Sombora i delegacije Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.