Bundesliga protiv predloga Albe

Izvor: B92, 25.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundesliga protiv predloga Albe



Košarkaška Bundesliga još uvek razmatra da li će podržati Albu iz Berlina u namerama da za vreme utakmica na domaćem terenu angažuje dodatnog lekara hitne službe. Akcija Albe započela je posle stravičnog pada hrvatskog reprezentativca Mateja Mamića, koji je uspeo da se oporavi, pa je pre desetak dana izašao pred novinare.

Prema pravilima Bundeslige klub nema pravo na dodatnog lekara ukoliko je kapacitet dvorane manji od 15.000 mesta. Maks Šmeling, dvorana trofejnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemačkog kluba, ima kapacitet od 8,500 sedećih mesta.

"Još ne možemo o tome da razmišljamo. Jedino što mogu da obećam je da ćemo uzeti predlog u razmatranje, a dalje korake nećemo preduzimati pre početka sledeće sezone", rekao je portparol lige Dirk Kajzer.

Prema izveštaju berlinskog Tagešpigela, za vreme utakmice u kojoj je Mamić zaradio strahovitu povredu, u dvorani nije bilo službenog doktora hitne službe. Mamiću su u tim teškim trenucima prvi u pomoć priskočili doktori koji su se našli na tribinama.

Svi klupski doktori moraju raspolagati osnovnim znanjem, što bi značilo pružanje pomoći prilikom standardnih povreda. Pravila od njih ne zahtevaju određeno iskustvo i u hitnim slučajevima, navodi se na službenim stranicama FIBA.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.