Bundesliga: Štutgart pobedio posle tri meseca, Dortmund sad može u Evropu!

Izvor: Sportal.rs, 21.Mar.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundesliga: Štutgart pobedio posle tri meseca, Dortmund sad može u Evropu!

Vest dana u Bundesligi je pobeda Štutgarta posle više od tri meseca! Poslednjeplasirani tim na tabeli je u 26. kolu na svom terenu konačno osvojio tri boda i pokrenuo se sa "mrtve tačke" u borbi za opstanak. Ekipa Huba Stevensa je savladala Ajntraht rezultatom 3:1, što je "švabama" bio prvi trijumf još od 16. decembra i uspeha u duelu sa Hamburgerom.

Uprkos pobedi Štutgart je ostao da leži na poslednjem mestu, ali je sada mnogo bliže konkurentima sa začelja, Paderbornom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << koji je odigrao nerešeno sa Hofenhajmom, te Hamburgerom i Frajburgom.

Junak pobede ekipe iz Baden-Virtemberga bio je napadač Daniel Gincek, dvostruki strelac za "švabe". Ovaj 23-godišnji ofanzivac razgalio je navijače pošto je oba pogotka postigao u roku od samo dva minuta u drugom poluvremenu.

U pobedničkom ritmu je do juče prežaljena Borusija Dortmund. Posle eliminacije iz Lige šampiona, četi Jirgena Klopa nije preostalo ništa drugo nego da sve snage preusmeri na domaći front i pokuša da izbori mesto u Evropi naredne sezone. Za sada to deluje kao teško izvodljiv cilj, ali s obzirom na to da je pobeda nad Hanoverom (3:2) u gostima bila već peta u prethodnih sedam kola (uz dva remija), nije nerealno da se "milioneri" u furioznom finišu sezone ipak dočepaju Evrope.

Trenutno su pet bodova daleko od toga (šestog mesta).

Najzaslužniji za pobedu gostiju na severu Nemačke bio je dvostruki strelac Pjer-Emerik Obamejang, dok je trojumfu jednim pogotkom doprineo i Šinđi Kagava. Strelac oba gola za Hanover bio je Štindl.

Bundesliga, 26. kolo

Subota

Keln - Verder 1:1

(Leman 88.p - Silke 27)

Frajburg - Augzburg 2:0

(Šmid 71, Petersen 84)

Hanover - Borusija Dortmund 1:3

(Štindl 32, 82 - Obamejang 19, 61, Kagava 57)

Paderborn - Hofenhajm 0:0

Štutgart - Ajntraht 3:1

(Gincek 64, 66, Maksim 80 - Seferović 51)

Šalke - Bajer

Nedelja

Majnc - Volfsburg

Bajern - Borusija Mehengladbah

Petak

Hamburger - Herta 0:1

(Langkamp 84)

(Foto: Beta/AP/Daniel Naupold)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.