Bum, tras, kraš... na Karađorđu

Izvor: Mondo, 08.Jun.2013, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bum, tras, kraš... na "Karađorđu"

Na stadionu Vojvodine uveliko traju radovi na renoviranju. Bageri već danima bruje, kako bi novosadski superligaš dobio novi moderni kompleks uoči kvalifikacija za Ligu Evrope

Krajem maja započelo je renoviranje stadiona "Karađorđe, a u toku je druga faza radova na izgradnji dela južne tribine, za koju je grad Novi Sad obezbedio sredstva.

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović, koji je izjavio je nedavno da grad finansira kompletne grube građevinske radove, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su iz budžeta kluba obezbeđena sredstva za fine unutrašnje radove (PTT, elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije, sedišta, pločice, kompletno uređenje prostorija).

Nakon 71 godine (izgrađena davne 1942.) na mestu zgrade u kojoj su bile smeštene prostorije za zvanična lica i svlačionice, nići će nova tribina ispod koje će biti sagrađene nove prostorije po standardima UEFA.

Radi se na kopanju temelja za središnji deo Juga, koji će povezati takozvani "veliki Jug" i tribinu koja je pre nekoliko godina izgrađena za potrebe atletskog prvenstva Evrope za mlade.



Novosađani bi tako trebalo da dobiju jedan od najmodernijih stadiona u Evropi, koji bi Vojvodinu trebalo da postavi rame uz rame sa najvećim evropskim klubovima.

Radovi bi trebali da budu završeni za planiranih 25 dana, odnosno u drugoj polovini juna, kada će otprilike i Vojvodina saznati ime prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u kojima će je predvoditi novi trener Marko Nikolić.

(MONDO, foto: Sportnetwork screenshot)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.