Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 00:22

Bukaramanga sa 18 novajlija kreće u sezonu, Bojaka ima 10 manje

Noćas je na rasporedu susret 1. kola kolumbijske Primere A

Nova sezona, stare ambicije. Premijerni duel Atletiko Bukaramange u Primeri A biće noćas na stadionu Alfonso Lopez protiv Bojaka Čika. Dok se domaći Leopardi nadaju da u ovoj kampanji mogu do plej-ofa i najboljih osam, Šahovničari će ponovo nastojati da izbegnu ispadanje iz lige.

Bukaramanga je nedavno završen šampionat Kolumbije završila na 13. mestu sa 21 bodom, dok je Bojaka bila pretposlednja sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << samo 15. Shodno slabijim rezultatima čelnici oba kluba nisu sedeli skrštenih ruku. U Atletiko je stigla "pošiljka" igrača. Njih čak 18.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Vladaju različita mišljenja oko novajlija u taboru Leoparda, jer mnogo pristalica ekipe, za koju je kratko tokom sedamdesetih godina prošlog veka igrao legendarni Dragoslav Šekularac, smatra da je u klub stiglo previše imena, ali malo pojačanja. Biće prilike da se to proveri, a one će zavisiti od mnogih faktora, mada se može reći da je glavni trener

Giljermo Sangineti vrlo dobar radnik.

Leopardi su željni dobrog starta, i kako najavljuju lokalni mediji, nadaju se "prvom koraku desnom nogom". Turnir 2020. bio je razočaravajuć, ali je

Sangineti dobio novu priliku da poboljša svoje rezultate.

Sa druge strane, Bojaka Čiko je u svoje redove dovela "samo" osam novih igrača, u nadi da će joj oni doneti stabilnost. Nije bilo previše manevarskog u redovima kluba iz Tunhe. Usled ekonomskih poteškoća novajlije su spoj iskustva i mladosti, a to je, nadaju se u klubu, prava formula za izbegavanje ispadanja.

Poslednji put Bukaramanga je igrala zvaničan meč 17. decembra, kada je u gostima Deportivu Pereiru remizirao 1:1. Bojaka je 10. decembra poražena od Miljonariosa. Takođe, tim iz Tunhe je u seriji od šest vezanih poraza.

Ova dva rivala odmerila su snage 17 puta u Primeri. Kratka istorija pokazuje da je Bukaramanga uspešnija sa osam pobeda, odnosno da je pet zavšeno u korist Bojake, kao i da je bilo četiri remija.

KOLUMBIJA 1, APERTURA - 1. KOLO

Subota

Miljonarios - Envigado 1:0 (1:0)

Nedelja

Junior - Independijente Medeljin 1:0 (1:0)

Deportivo Pasto - La Ekidad 2:2 (2:0)

Ponedeljak

Atletiko Nasional - Independijente Santa Fe 2:0 (1:0)

Deportivo Kali - Jaguares 1:0 (0:0)

Deportes Tolima - Onse Kaldas 1:1 (0:0)

Sreda

01.40: (1,85) Atletiko Bukaramanga (3,25) Bojaka Čiko (4,30)

Četvrtak

01.40: Alijansa Petrolera - Deportivo Pereira

Odloženo

Bojaka - Amerika Kali

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.