Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 15:37

Bugarin zapalio, jedan Rumun raspalio, a drugi gasi požar: Sve zbog utakmice iz 1996. godine

Georgijev optužio Rumune za nameštanje protiv Španije

Španija je golom Giljerma Amora u 84. minutu pobedila Rumuniju 2:1 u poslednjem kolu grupne faze Euro 1996. i tako se plasirala u četvrtfinale sa bodom više od trećeplasirane Bugarske, što tadašnji bugarski reprezentativac Ivo Georgijev ni dve i po decenije kasnije ne može da prežali. Čak je u razgovoru sa Sportal uperio prst u Rumune.

"Jedan od naših problema bio je taj što se Rumunija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dogovorila sa Španijom, to vam kažem sa sigurnošću. Pustili su ih. Pogledajte šta su rumunski defanzivci uradili u poslednjim minutima. Nisu imali nikakve šanse da prođu dalje, pa su pustili Špance da daju gol" rekao je Georgijev.

Vodeći se onom narodnom "ko gubi ima pravo da se ljuti", niko nije preterano obraćao pažnju na izjavu nekadašnjeg bugarskog reprezentativca, dok se do javnosti nisu probile reči člana najuspešnije rumunske generacije i strelca gola na tom meču - Florina Radučojua.

Na insistiranje tamošnjih medija da konkretno odgovori na pitanje da li su pustili Špance, Radučoju je reagovao nespretno, rekavši da njegov tim nije bio "pažljiv".

"Činilo mi se da je naša odbrana bila potpuno dezorijentisana i da nije znala koga da markira", izletelo je bivšem igraču između ostalih Milana, Espanjola, Vest Hema, Monaka u razgovoru za lokalnu televiziu, što je raspalio požar.

Pokušao je njegov saborac iz nacionalnog tima Ilie Dumitresku da ga ugasi...

"Kako je neko mogao da smisli tako nešto? Kako je mogao to da izjavi? Florin je za mene bio najbolji napadač. Ima pravo da kaže šta hoće, ali da kaže stvari kakve jesu. Ne vidim smisao njegovih izjava", rekao je za Fudbol klub Dumitresku, nekadašnji as Totenhema, Sevilje, Vest Hema, te dugogodišnji reprezentativac Rumunije koji ipak nije bio u Engleskoj 1996. godine.

Pojasnio je Dumitresku iz svog ugla mogući uzrok pada njegove reprezentacije u finišu meča posle gola Radučojua i vođstva od 1:0 u prvom poluvremenu, jer Rumuni i da su slavili ne bi se plasirali u četvrtfinale.

"Kada nemate šanse da idete dalje, niste fokusirani na meč, čak i da želite. Svi su razmišljali o odmoru. Ne želim da ih pravdam, niti sam bio tamo. Ali ne mogu da verujem u to (da su pustili), jer odlično poznajem tu generaciju i sve svoje kolege. Ne postoji takva stvar. Jedino što mogu da kažem je da im je pala koncentracija. Tačno", dodao je Dumitresku.

Rumunski novinari pokušali su ponovo da stupe u kontakt sa Radučojuom. Javio se, ali je ovog puta bio daleko obazriviji.

"Ne želim da dajem izjave koje mogu da imaju posledice na mene. Nemam komentar. I ovo je odgovor", kratko je rekao Radučoju za TV Telekom Sport i tako bar s njegove strane stavio tačku na polemiku...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.