Bugari zatvaraju granicu zbog Srba!

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Nov.2010, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari zatvaraju granicu zbog Srba!


Re­pre­zen­ta­ci­ja Sr­bi­je go­sto­va­će 17. no­vem­bra u So­fi­ji gde će igra­ti pri­ja­telj­sku utak­mi­cu pro­tiv Bu­gar­ske. Do­ma­ći­ni su pre dva da­na oba­ve­sti­li FSS da će Or­lo­ve do­če­ka­ti na sta­di­o­nu „Va­sil Lev­ski“ sa po­čet­kom u 18,00 ča­so­va po na­šem vre­me­nu, od­no­sno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u 19,00 po lo­kal­nom.
Mno­go vi­še od re­zul­ta­ta i igre re­pre­zen­ta­ci­je Bu­gar­ske, do­ma­ći­ne bri­ne or­ga­ni­za­ci­ja me­ča i even­tu­al­ni do­la­zak srp­skih hu­li­ga­na. Po­sle ve­li­kog in­ci­den­ta ko­ji su na­pra­vi­li na­ši na­vi­ja­či u Đe­no­vi, čel­ni­ci FS Bu­gar­ske u stal­nom kon­tak­tu sa ru­ko­vod­stvom FSS.
Pred­sed­nik srp­ske ku­će fud­ba­la To­mi­slav Ka­ra­džić uve­rio je bu­gar­skog ko­le­gu Bo­ri­sla­va Mi­haj­lo­va da će FSS u sa­rad­nji sa MUP Sr­bi­je uči­ni­ti sve da se ne po­no­ve sce­ne vi­đe­ne pre, u to­ku i po­sle kva­li­fi­ka­ci­o­ne utak­mi­ce za PE pro­tiv Ita­li­je.
Bu­ga­ri idu to­li­ko da­le­ko da raz­mi­šlja­ju čak iz pre­do­stro­žno­sti da za­tvo­re gra­nič­ni pre­laz sa Sr­bi­jom uoči pri­ja­telj­ske utak­mi­ce ili da uve­du ri­go­ro­zne kon­tro­le.
- Sva­ko­dnev­no smo u te­le­fon­skoj i pi­sme­noj ko­mu­ni­ka­ci­ji sa ru­ko­vod­stvom Fud­bal­skog sa­ve­za Sr­bi­je. Oni zna­ju ko su na­sil­ni­ci i si­gu­ran sam da im po­li­ci­ja u Sr­bi­ji ne­će do­zvo­li­ti da pre­đu gra­ni­cu. Ve­ru­jem da će meč pro­ći bez pro­ble­ma. Po­li­ci­ja će bi­ti ve­o­ma oba­zri­va u So­fi­ji, ali ne bi tre­ba­lo za­bo­ra­vi­ti da igra­mo utak­mi­cu sa pri­ja­te­lji­ma, ta­ko da ne­ma osno­va za za­bri­nu­tost – re­kao je Bo­ri­slav Mi­haj­lov, pr­vi čo­vek FS Bu­gar­ske.
Na Te­ra­zi­ja­ma 35 po­tvr­di­li su ju­če da su u sva­ko­dnev­nom kon­tak­tu sa Bu­ga­ri­ma i da se na­da­ju da će sve pro­ći u naj­bo­ljem re­du.
- Tač­no je da smo u kon­tak­tu sa čel­ni­ci­ma FS Bu­gar­ske, a raz­go­va­ra­će­mo još do utak­mi­ce 17. no­vem­bra. Ne­ma ni­ka­kvih pro­ble­ma, sve pro­ti­če u naj­bo­ljem re­du – re­kao je Zo­ran La­ko­vić, ge­ne­ral­ni se­kre­tar FSS.


Irci se žalili zbog kazne Srbiji
Fud­bal­ski sa­vez Se­ver­ne Ir­ske upu­tio je ju­če žal­bu u se­di­šte UEFA i to zbog de­la ka­zne ko­ju je Di­sci­plin­ska ko­mi­si­ja evrop­ske ku­će fud­ba­la iz­re­kla FS Sr­bi­je, a od­no­si se na igra­nje jed­ne utak­mi­ce pred pra­znim tri­bi­na­ma.
Re­pre­zen­ta­ci­ja Sr­bi­je tre­ba­lo bi da ugo­sti Ir­ce 25. mar­ta u Be­o­gra­du bez pri­su­stva pu­bli­ke, me­đu­tim u Bel­fa­stu sma­tra­ju da su tom od­lu­kom UEFA ka­žnje­ni i nji­ho­vi na­vi­ja­či.
- Raz­go­va­ra­li smo sa čel­ni­ci­ma UEFA, iz­ra­zi­li smo ne­za­do­volj­stvo što su na­ši na­vi­ja­či ne­pra­ved­no ka­žnje­ni. Iz­ne­li smo na­še raz­lo­ge zbog če­ga bi tre­ba­lo da se igra sa pu­bli­kom u Be­o­gra­du. Dok če­ka­mo zva­ni­čan pi­sa­ni od­go­vor iz UEFA raz­go­va­ra­će­mo sa na­šim na­vi­ja­či­ma i pro­ce­ni­će­mo on­da šta je naš sle­de­ći ko­rak – re­kao je Džef Vil­son, port­pa­rol FS Se­ver­ne Ir­ske.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.