Bufon u poteri za večnošću!

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bufon u poteri za večnošću!

Danas će velikan stići Lotara Mateusa, ali cilj ostaje najveći rival u karijeri. Hoće li apsolutni rekord biti oboren?

Protiv Bugara će golman "Azura" 150. put braniti gol reprezentacije. On će se izjednačiti sa Lotarom Mateusom, ali je sigurno da kreće u poteru za Ikerom Kasiljasom koji ima 162 nastupa.

Nevolja za Bufona je što je i golman Portoa i dalje aktivan, mada bi mogao da se oprosti posle EP.

Bufon će uskoro stići Japanca Jasušita Enda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koji je sakupio 152 nastupa, no i njemu i Kasiljasu na meti ostaje Ahmed Hasan. Ovaj apsolutni rekorder. Ovaj fudbaler je dres Egipta oblačio 184 puta.

No, u Italiji kažu da će ga Bufon stići. Naime, dok Kasiljas verovatno odlazi posle narednog EP, golman Juventusa će, ako ne bude nepredviđenih okolnosti biti prvi izbor i naredne dve sezone. On planira da se oprosti od reprezentacije na Mondijalu 2018. u Rusiji.

Time će Bufon prestići i Mateusa po broju učešća na Mondijalima, bio je član reprezentacije od 1998. mada u Francuskoj nije branio. Uz Mateusa i Bufona, meksički golman Karvahal je takođe učestovao na pet Mondijala.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.