Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 22:16

Bufon o razlozima povratka korenima: Nisam izabrao Seriju B, izabrao sam Parmu

„Ovim činom sam više poslao poruku samom sebi, nego drugima“, kaže legendarni golman

Gde je počela velika karijera, tu će se i završiti. Osim ako Đanluiđi Bufon za dve godine opet ne iznenadi svetsku javnost kao što je uradio triput u poslednja četiri letnja prelazna roka. Odlaskom u Pari Sen Žermen, povratkom u Juventus i selidbom u Parmu.

Italijanski veteran je u utorak veče toplo dočekan na stadionu „Enio Tardini“, gde je još 1995. krenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ka zvezdama. Ovacije, šalovi, transparenti njemu u čast izazvali su pravu bujicu emocija, ali je Điđi ostao stamen i potanko objasnio kako je došlo do saradnje.

Oko 20 dana sam razmišljao o svemu što mi se nudi, da bih na kraju pozvao suprugu i rekao joj: „Idemo u Parmu“. Ovim činom sam više poslao poruku samom sebi, nego drugima. Pokazao sam da mi je važna emocija, drugačije ne mogu niti da funkcionišem, niti da uspem. Nisam navikao drugačije“, rekao je Bufon koji je po isteku ugovora sa Juventusom kao slobodan agent potpisao za Parmu do leta 2023.

Gigi is back 💙💛 #Buffon pic.twitter.com/bcCylBKmnq

Zanimljivo, treniraće ga Enco Mareska, njegov nekadašnji saigrač iz zajedničnog perioda u dresu Stare dame. Inače, dve godine mlađi od Bufona.

„Čuli smo se da bismo prevashodno pričali o taktici. Posle toga sam zatražio tri sedmice pauze, da se totalno isključim od svega i odlučim gde nastavljam karijeru. Snažan sam golman i da bih uspeo moram sto odsto da budem uključen u projekat. U suprotnom, rizikujem loš učinak. Za poslednju stanicu karijere, Parma deluje kao savršen izbor“.

Od Đanluiđija se očekuje ne samo da brani, nego i da van terena bude primer, naročito mlađim kolegama.

S tom dvostrukom ulogom se nosim poslednjih šest ili sedam godina. I dalje se prevashodno koncentrišem na teren, jer učinak na njemu vas određuje kao sportistu. Što se ostalih zahteva tiče, ponašam se kao i pre, deo sam grupe, svestan da su me kroz karijeru saigrači uvek cenili“.

Iako je Parma drugoligaš, jedan od najboljih golmana sveta svih vremena siguran je da se u tom društvu neće dugo zadržati.

„Prilikom poslednjeg gostovanja Juventusa na „Tardiniju“, sišao sam u svlačionicu Parme, razgovarao sa trenerom i rekao mu da je klub u sigurnim rukama čak i ako ispadne u niži rang. Predsednik Kajl Krause me je uverio koliko je ozbiljan po pitanju novog projekta. Parma ima svetlu budućnost“.

Gigi is back 💛💙 pic.twitter.com/FvaFV8rLly

Za kraj, pomalo romantično deluje da Điđi nije napuštao Juve kad je zbog afere Kalčopoli prebačen u Seriju B, a i sad se odlučio za Parmu iako je ispala iz elitnog ranga.

Pre 15 godina nisam izabrao da igram Seriju B, već da igram za Juventus u tom takmičenju. Isto je i danas. Moj izbor nije Serije B, moj izbor je Parma. Želim zabavu, a sve dok budem osećao strast prema fudbalu – igraću ga“, dodao je Đanluiđi Bufon.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.