Budućnosti pripao derbi

Izvor: MVP.rs, 17.Okt.2015, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnosti pripao derbi

Podgoričani su bili bolji od Cedevite.

Derbi šestog kola ABA lige odigran je u subotu. Budućnost VOLI je dočekala Cedevitu i savladala ju je rezultatom 76:66. Podgoričani su tako upisali petu pobedu u sezoni, a Zagrepčanima naneli drugi poraz.

Pobednike je predvodio Omar Kuk sa 14 poena i šest asistencija. Pratili su ga Bojan Subotić sa 15 i Tadija Dragićević sa 13 poena. Aleks Marić je zabeležio devet poena i sedam skokova za 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << minuta.

Cedevita je dobila prvu deonicu sa 15:10, ali je potom stala. Domaćin je meč, ispostaviće se, prelomio u drugoj četvrtini. Podgoričani su je rešili u svoju korist rezultatom 23:12 i na poluvreme otišli sa šest poena viška - 33:27. Gosti su u nastavku pripretili u nekoliko navrata, ali snage za preokret nisu imali. Za nešto više bio im je potreban mnogo bolji šut za tri poena. Iza linije 6.75 metara Zagrepčani su šutirali veoma loših 4/21.

Jedini raspoložen za igru u redovima Cedevite bio je Nemanja Gordić sa 14 poena, četiri skoka i pet asistencija. Dvocifren je bio i Miro Bilan sa 11 poena, ali su ostale vedete Zagrepčana podbacile.

Budućnost će u sedmom kolu gostovati u Ljubljani ekipi Union Olimpije, dok će Cedevita dočekati Zadar.

ŠESTO KOLO

Petak:

Zadar - Tajfun 73:67

Subota:

Cibona - Partizan NIS 63:57

Krka - Metalac Farmakom 70:75

Budućnost VOLI - Cedevita 76:66

Nedelja:

Crvena zvezda Telekom - Union Olimpija (17č)

Sutjeska - MZT Skoplje Aerodrom (19č)

Ponedeljak:

Mega Leks - Igokea (21č)

(foto: ABA League)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.