Budućnost pregazila Krku pred praznim tribinama

Izvor: B92, 26.Okt.2019, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost "pregazila" Krku pred "praznim" tribinama

Košarkaši podgoričke Budućnosti bez većih problema pobedili su Krku rezultatom 80:60 uprkos činjenici da su igrali u praznoj "Morači".

Budućnost je kažnjena od strane ABA lige zbog nesportskog ponašanja njenih navijača, pa je Krku dočekao mali broj navijača u dvorani u Podgorici.

Ipak, aktuelnom vicešampionu ABA lige to nije smetalo i ostvarili su treći trijumf sa ubedljivih 20 poena razlike i imali su čak petoricu dvocifrenih košarkaša.

Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzbudljive i neizvesne prve četvrtine, u kojoj smo gledali pravu rezultatsku klackalicu, Budućnost je u drugom desetominutnom periodu napravila veliku seriju i na poluvreme otišla sa visokom prednošću 41:25.

Do kraja utakmice su igrači Budućnosti samo održavali već stečenu visoku prednost, da bi na kraju upisali treću pobedu u ABA ligi za deobu druge pozicije sa ekipom Primorske, koja je nešto ranije pobedila Mornar iz Bara.

Najefikasniji je bio Luka Božić sa 14 poena, dok je Džastin Kobs imao 13, a Skot Bamfort 12 poena. Na drugoj strani, Ivan Ramljak je imao 12 poena, a Glen Kouzi 10.

Prvoplasirana je ekipa Cedevita Olimpije sa maksimalne 4 pobede, a poslednju su ostvarili na svom parketu protiv ekipe Partizana.

ABA Liga, 4. kolo

Subota:

Cedevita Olimpija - Partizan 85:69

Primorska - Mornar 101:83

Budućnost - Krka 80:60

Nedelja:

17 C. zvezda - Mega Bemaks

Ponedeljak:

17 FMP - Igokea

Petak:

Zadar - Cibona 78:82

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.