Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 00:08

Budućnost je stigla: Monstrum od napadača uništava sve odbrane – tri dana, šest golova (VIDEO)

Haland vodio Borusiju do pobede nad Brižom, a Imobile Lacio ka slavlju nad Zenitom

Ima kvalitetnijih, boljih, takmičarski obučenijih ekipa... Zabavnijih teško. Borusija igra toliko dopadljiv fudbal da ostavlja bez daha. Mnogi su spremni ruku u vatru da stave da će pre ili kasnije pasti – kao što redovno posustane – ali dok traje uživajte. Baš kao što uživaju i na Vestfalenu u izvedbama u poslednje vreme. Zapalila se petarda u Berlinu u minulom bundesligaškom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kolu posle 0:1 na kraju prvog poluvremena, da bi u četvrtoj rundi Lige šampiona Lusijan Favr još jednom potvrdio da su mu dva dragulja svetskog fudbala u rukama.

Oba iz „klase 2000“ i oba su zasvetlucala tako da su zamaglila pogled fudbalerima Klub Briža. Jedva da su tamo zaslepljeni blještavilom fudbalske budućnosti mogli da posmatraju kako poletni tim razvija akcije i stiže do treće vezane pobede u Grupi F, vredne ostanka na čelnoj poziciji i približavanju mestu u osmini finala – 3:0.

Prvi je Erling Haland, koji je posle pokera golova Herti, otvorio konto i u susretu sa Belgijancima. Minut 18: Norvežanih hladan kao vetar na fjordovima, Simon Minjole savladan, a napadač Borusije u istorijskim knjigama. Bio mu je to 15. pogodak u elitnom takmičenju. Pazite sad, na samo 12 utakmica u dresovima Salcburga i Dortmunda. Primera radi, Rudu van Nistelroju i Ole Gunaru Solskjeru bilo je potrebno 19, Hariju Kejnu 20 mečeva da stignu do 15 recki.

Najbolji mladi igrač sveta! Može biti i najbolji na svetu kad se povuku „monstrumi“ poput Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Dao ga je i Laciju na Olimpiku, Zenitu na Vestfalenu, dva u Brižu pre tri sedmice, dva istom rivalu i večeras (iz okreta u 60. minutu). Samo su Alesandro del Pjero i Kristijano Ronaldo u početna četiri gola Lige šampiona uspevali da budu svaki put strelci. Nije li to znak da je nova zvezda rođena, da je budućnost stigla?

Prvi Halandov pogodak bio je 200. za Borusiju iz Dortmunda u Ligi šampiona. Između 200. i 202. smestio se njegov generacijiski drug, Džejdon Sančo. Apsolutnu dominaciju domaćina u prvom poluvremenu uobličio savršeno izvedenim slobodnim udarcem.

Odblokirao se i talentovani Englez. Pose skoro mesec dana (pogodio protiv Zenita) i praktično najavio 43. poraz Briža u jubilarnom 80. meču u Ligi šampiona. Teško da bi Belgijancima pomogao i napadač Denis, koji je dan pred put odbio da krene u Nemačku, jer mu nisu obezbedili omiljeno sedište u autobusu!?

Koliko je Erling Haland bio dominantan u Nemačkoj, toliko je Čiro Imobile u Italiji. Najbolji evropski strelac prošle sezone (39 preciznih hitaca) potvrdio je koliko znači Laciju, sa dva gola vodio je Rimljane do trijumfa nad Zenitom (3:1) i povećao šanse za plasman u narednu fazu.

Naredne srede u Rurskoj oblasti na talonu će biti obračun za prvo mesto (Borusija ima bod više, a Nebeskoplavi 3:1 iz prvog susreta), ali i strašan sudar dva centarfora: Haland na Imobilea! Obećava.

Posebno zbog raznovrsnosti obojice. Između ostalog i Čirove genijalnosti da u ono što nije zicer pretvori u pogodak. Savršena kretnja između linija ruskog tima, zaklonjen pogled ka golmanu, ali rasnom strelcu je malo potrebno. Treptaj oka, zategnuta praćka i semafor je već u trećem minutu pokazao 1:0.

Dao je Imobile gol i u ranoj fazi drugog gola, iz jedanaesterca koji je sam izborio, pokazao da Lacio lakše igra i pobeđuje s njim u timu (dok je bio zaražen virusom korona upisana dva remija u Ligi šampiona i jedan u Seriji A), a onda se vratio protiv Krotonea (gol i asistencija), pa na najvišem nivou omogućio timu Simonea Inzagija (bez inficiranog Sergeja Milinkovića Savića) drugu pobedu u Ligi šampiona na Olimpiku. Uprkos tome što i Rusi imaju sjajnog napadača u liku Artjoma Dzjube, takođe sposobnog da nešto što nije idealna šansa pošalje u mrežu.

S tim što ni pogoci tako dva vrsna špica nisu vrhunac večeri u Rimu. Nisu, jer su reflektori upereni ka Marku Parolu. Retko taj postiže golove, međutim, kad zategne obično je spektakl.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA F

Četvrto kolo

Borusija Dortmund – Klub Briž 3:0 (2:0)

/Haland 18, 60, Sančo 45/

Lacio – Zenit 3:1 (2:1)

/Imobile 3, 55 pen, Parolo 22 – Dzjuba 25/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.