Budućnost-Zvezda(TVB92, 16.30)

Izvor: B92, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost-Zvezda(TVB92, 16.30)



Derbi susret 17. kola NLB lige igra se u dvorani Morača u Podgorica gde Budućnost dočekuje Crvenu zvezdu, a duel će direktno prenositi televizija B92 u subotu od 16.30. Meč predstavlja borbu za vrh tabele koji donosi plasman u plej-of, ali i ULEB kup u narednoj sezoni. Budućnost je trenutno šesta i ima pobedu više od sedmoplasirane Zvezde.

U prvom međusobnom duelu ove sezone crveno-beli su slavili u dvorani "Pionir" sa 95:81, ali mnogo toga se od tada promenilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Budućnosti. Novi član Podgoričana je postao do prošle godine kapiten Crvene zvezde Goran Jeretin, koji je preporodio tim.

Oba tima imaju seriju pobeda u regionalnom takmičenju – Budućnost protiv Olimpije i Heliosa, a Zvezda protiv Splita, FMP-a, Zagreba i Slovana.

"Crvena zvezda je favorit, bez obzira što igramo na domaćem terenu. Pokušaćemo da odigramo što bolje i, ako nam se ukaže prilika, da pobedimo. Popodnevni termin u kojem ćemo igrati nam ne odgovara. Ali, šta je, tu je, prilagodićemo se", rekao je krilni košarkaš Budućnosti Vladimir Dašić.

"Za nas sve utakmice do kraja sezone imaju istu težinu, svaka je praktično presudna. Moramo da naučimo da igramo u takvim okolnostima. Budućnost je veoma talentovan tim sa mladićima pred kojima je sjajna karijera. Plasmanom u NLB ligu dokazali su da poseduju veliki kvalitet i potencijal. Sada su iskusniji za godinu dana, plus su pojačani Goranom Jeretinom. Pokriveni su na svim pozicijama", rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde Dragan Šakota.

Crvena zvezda je u Podgoricu otputovala bez Stivena Markovića koji je povredio preponi, dok se još uvek iz Sjedinjenih Država nije vratio Bili Tomas.

Svi mečevi 17. kola NLB igraju se u subotu, a u ostalim duelima sastaju se:

Hemofarm - Bosna (16:30)

Zagreb – FMP (18.00)

Helios - Partizan (20:00)

Zadar - Cibona (20:00)

Široki – Olimpija(17.00)

Slovan - Split (19:00)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.