Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2021, 14:42

Budući drugoligaš, kojem je vlasnik u zatvoru, igra za trofej i izlazak u Evropu

U finalu Kupa Rumunije u subotu od 19.30 časova sastaju se Astra i Univerzitatea iz Krajove. Pobednik će sledeće sezone da igra u kvalifikacijama za Ligu konferencija

Ko će da dopuni u subotu vitrine, Univerzitatea Krajova ili Astra? Ta dva tima od 19.30 časova igraju u Ploještu finale Kupa Rumunije.

Univerzitatea je osvajala to takmičenje sedam puta, a Astra samo jednom. U Krajovu je poslednji put trofej otišao 2018. godone, a u Đurđu četiri sezone pre toga. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Astra bi eventualnom pobedom u subotu mogla da dođe u neobičnu situaciju, da kao drugoligaš predstavlja Rumuniju u Evropi. Ove sezone je u plej-autu zauzela 15. mesto, čime je zajedno sa Poli Jašijem ispala iz lige.

19.30: (4,70) Astra (3,35) Univerzitatea (1,75)

Univerzitatea je imala znatno bolju sezonu, kolo pre kraja plej-ofa je 3. na tabeli. To joj međutim ne garantuje plasman u Ligu konferencija, jer će trećeplasirani tim morati da igra doigravanje sa boljim iz meča Čindije i Vitorula. Zato je timu iz Krajove važno da osvoji Kup, jer bi onda u doigravanje išao Sepsi, a oni bi overili sezonu u Evropi.

Dozvoljeno je prisustvo ograničenog broja navijača na tribinama u finalu, obe ekipe su dobile po 1.750 karata. U Krajovi su bukvalno planule za nekoliko minuta, sajt preko kojeg su se prodavale je zablokirao od posećenosti. Prema pisanjima rumunskih medija, to je uticalo da mnogo veći broj od 1.750 navijača krene put Ploještija, iako mnogima od njih ulaz neće biti dozvoljen na stadion.

Pre početka meča nekadašnji fudbaler Univerzitatee Đika Krajoveanu ponoviće tradiciju koju je imao uoči sva tri finala Kupa koje je odigrao, 1991, 1993. i 1994. godine. Tada je među navijače svog tima bacao plavo-belu lutkicu, a oni su mu skandirali ime. To im je donelo dovoljno sreće da osvoje trofeje u prva dva finala. Sada će Krajoveanu nastaviti tu tradiciju, već je spremna plavo-bela lutka lava.

Astra je poprilično oslabljena i zato njeni navijači nemaju neka velika očekivanja od finala. Povređeni su Lazar, Merloj i Radu, Vutrih je napustio ekipu, a Fataj, Jonica II i Takajuki su suspendovani zbog dopinga. Doduše, nije ni Univerzitatea kompletna, povređeni su Koljici, Pap i Vladoju.

Astri bi eventualno osvajanje Kupa moglo da znači i spas, doslovno. Vlasnik kluba Joan Nikulae je uhapšen, pa će po završetku sezone Astra da bude prodata. Kao drugoligašu, pašće joj vrednost i potražnja, ali učešće u Evropi bi moglo da privuče eventualne kupce.

KUP RUMUNIJE - FINALE

Subota

19.30: (4,70) Astra (3,35) Univerzitatea (1,75)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Mali General uz pobedu i suze otišao u penziju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2021, 14:38

Dik Advokat završio trenersku karijeru..Pre šest meseci je Dik Advokat najavio da će mu završni meč ove sezone biti ujedno i poslednji u trenerskoj karijeri...Slučaj je namestio da tih finalnih 90 minuta u bogatoj karijeri Malog Generala bude današnje finale baraža za Konferencijsku ligu u kojem...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.