Izvor: Blic, 18.Nov.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buđenje pod Bagdalom

Buđenje pod Bagdalom

KRUŠEVAC - Stadion Mladosti pod Bagdalom. Gledalaca oko 1.500. Sudija Slavko Radulović (Podgorica 7). Žuti kartoni: Milošević Miroslav, Joksimović (Napredak), Panić i Pešterac (Železnik). Strelci: Saša Marković u 23. za Železnik, a Bojan Zajić u 36 i 90. i Miroslav Milošević u 73. (iz penala) za Napredak.

NAPREDAK: Lazić 6, Dimitrijević 6, Vučković 6,5, M. Milošević 6,5, Dodić 6,5, Joksimović 6,5, Krstić 6 (od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 59. Mijatović 6), M.Milošević 7,5, Belić 6, Zajić 8, Kojičić 6,5 (od 80. S. Antić -).

ŽELEZNIK: Prole 6, Vuković 5,5, Marković 7, Nikolić 5,5 (od 76. Mićović -), Majstorović 5,5 (od 69. Glavardanov -), Panić 5,5, Stanisavljević 5,5, Slović 6, Pešterac 6, Živković 5,5, Jović 5,5 (od 46. Pašić 5,5).

Igrač utakmice - Bojan Zajić (Napredak).

Kruševljani nisu oduševili, jer su u većem delu susreta igrali veoma bojažljivo, ali su uspeli da ostvare ubedljivu pobedu, koja veoma ohrabruje u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu. Najbolji igrač susreta, Bojan Zajić, u 36. minutu izmamio je aplauze, kad je sa 16 metara, divnim udarcem izjednačio rezultat na 1:1. On je i u 90. minuti još jednom dokazao veliki talenat, jer je posle veoma lepog dodavanja Miroslava Markovića, uspeo da overi pobedu Napretka - 3:1. Gosti su preko veoma dobrog Saše Markovića došli u vodstvo u 23. minutu, a u nastavku susreta imali su još dve povoljne prilike koje nisu iskoristili. Lj. Z. P. Moćnici su imali svoju cenu

PIROT - U velikoj sali Skupštine opštine Pirot održana je tribina posvećena zahtevima niške Radne grupe F-17 za promene u jugoslovenskom fudbalu. Tribini su prisustvovali potpredsednik Upravnog odbora niškog 'Radničkog' Miloš Drzić, član UO Dragiša Blagojević i Radomir Penčić iz Bele Palanke, Sonja Stanulov i Petar Jovanović iz Dimitrovgrada, dok predstavnika FK 'Lužnica' iz Babušnice nije bilo. Ovom skupu prisustvovali su i članovi radne grupe za promene iz Pirota, nekadašnji fudbaleri 'Radničkog', predstavnici klubova Okružnog fudbalskog saveza Pirot, kao i treneri i sudije.

Govoreći o stanju u našem fudbalu Miloš Drizić je prozvao čelne ljude naše fudbalske organizacije, koji već duže vreme, kako je rekao 'žare i pale našim fudbalom'. On je apostrofirao imena Nemanje Stankovića, Bogoljuba Stepanovića, Miodraga Mije Stankovića, Milisava Pejića, Predraga Protića, koji se spominju u svim dosadašnjim aferama.

- Svako od njih je kod klubova u regionu imao 'svoju cenu' za ono što je radio. Zato moramo reći 'stop' moćnicima i njihovim 'jagnjećim brigadama' - rekao je Drizić. Z. P.

Jelena Dokić dobila JU pasoš

Novi derbi 6. decembra ili 17. februara Los Anđeles Lejkersi u 'Arko areni' pobedili domaći Sakramento 112:110

Dragoceni bodovi Kruševljana: Napredak - Železnik 3:1 (1:1) u prvom meču 13. kola

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.