Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2021, 22:39

Buba ne zna protiv Urakana

I Urakanu i Argentinosu odgovara samo jedan ishod

Sve se na kraju svodi na Boku juniors i River Plejt. A, ostali ako ponekad uspeju da pokvare taj njihov monopol – dobro je. Da se ubije dosada.

I sada u finišu grupne faze Kupa Dijega Maradone ponovo su svi pogledi uprti u dva najveća kluba Argentine, dva ponosa Buenos Ajresa. Uoči poslednjeg kruga imaju po osam bodova, a samo jedan može u finale.

Poslednji meč 4. kola Grupe A igraće večeras Urakan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Argentinos juniors, a oba tima imaju samo jedan izbor pred sobom: pobeda mu ostavlja poslednju šansu da može do prvog mesta, svaki drugi ishod mu zatvara vrata. A, remi izbacuje iz trke i jedne i druge.

Argentinos čak ima i veći motiv. Ukoliko pobedi večeras na Adolfo Duko stadionu, igraće u poslednjem kolu protiv Boke juniors u svojoj kući. Splet okolnosti, što da ne, može da ga pogura do prvog mesta i finala Liga kupa, koji sada nosi naziv po legendarnom Maradoni. Ipak, da bi to ostvarili, momci koji nose crveno-bele dresove morali bi da odigraju možda i najboljih 180 minuta u sezoni, a daleko su od takve forme.

Buba, kako je nadimak Juniorsa, ozbiljno je kiksirala u prošlom kolu, kada je kod kuće izgubila od Independijentea (2:0). Do tada je igrala dobro, imala četiri meča bez poraza za sobom i ličila je na konkurenta za prvo mesto. Ali, jedan kiks promenio je sve.

Dobra okolnost za goste je što se u tim vraća komandant odbrane Migel Toren, koji je preskočio tri poslednje utakmice zbog povrede, mada će izostati levi bek Elijas Gomez, koji je pozitivan na Kovid.

Nema kud Argentinos, mora da igra na pobedu i takva će i biti direktiva trenera Dijega Dabova.

Ipak, ono što za ljubitelje klađenja može da bude posebno zanimljivo: Urakan je u seriji od sedam mečeva bez poraza protiv Argentinosa! Ima tri pobede i četiri remija, a od četiri poslednje utakmice, tri su završene rezultatom 0:0.

Argentinski mediji najavljuju da će takvu igru Urakan da igra i na ovoj utakmici: čvrsto pozadi, pa na kontru, iako u teoriji i njemu samo pobeda ostavlja šansu da može do prvog mesta. Ipak, čak i da uzme tri boda večeras, ti izgledi da preskoči u poslednjoj rundi i River i Boku su pretanki, pa se u Balonu, kako je nadimak Urakanu, ne zanose tim iluzijama.

Domaćin će za ovaj meč biti jači za Franka Kristalda i Estebana Rolona, koji su se oporavili od korone, ali u timu neće biti veziste Adrijana Areguija, koji je polomio metatarzalnu kost desnog stopala i moraće duži period da odsustvuje s terena.

KUP DIJEGO MARADONA – 4. KOLO

Utorak

23.30 (2.90) Urakan (2.70) Argentinos Juniors (2.75)

Sreda

01.30 (2.55) Atletiko Tukuman (3.10) Kolon (2.75)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.