Brutalni Harden heroj Filadelfije – Boston umalo šokirao Sikserse

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 00:23

"Brutalni" Harden heroj Filadelfije – Boston umalo šokirao Sikserse

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa pobedili su Boston Seltikse rezultatom 116:115 u četvrtom meču polufinala Istoka.

Još jedna fantastična košarkaška predstava odigrana je u Filadelfijinom "Vels Fargo Centru" i Siksersi su uspeli da izjednače na 2-2 u seriji.

Za to im je bila potrebna odlična rola dvojice najboljih igrača – Džejmsa Hardena i Džoela Embida.

Najefikasniji je bio Džejms Harden sa 42 poena, 8 skokova i 9 asistencija, dok je Džoel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Embid imao 34 poena uz 13 skokova i 3 asistencije, a Tajris Meksi postigao je 14 poena.

Na drugoj strani, videli smo 24 poena, 18 skokova i 6 asistencija Džejsona Tejtuma,23 je ubacio Džejlen Braun, 21 Markus Smart, 19 Malkolm Brogdon, 12 Derik Vajt, a 10 Al Horford

Tejtum je poluvreme završio sa 0 poena i osam vezanih promašaja, da bi u trećoj četvrtini imao pet pogodaka iz isto toliko pokušaja. Kada već pričamo o serijama, treba spomenuti da je Džejlen Braun ubacio prvih deset poena Seltiksa na ovom meču i držao im glavu iznad vode na samom startu susreta.

Filadelfija je odmah krenula snažno, držala prednost maltene konstantno i prvu deonicu dobila rezultatom 27:19, da bi na poluvremenu imali 59:50, a pred ulazak u poslednju četvrtinu 92:83.

Ta treća deonica je završena rezultatom 33:33 bila je veoma interesantna i najavila je da Boston može do preokreta. Potpuno se raspala igra domaćih, Vajt, Smart i Brogdon su bili nerešiva enigma za ekipu koja je od raspoloženih igrača imala samo Hardena i Embida.

Nakon trojke Brogdona sa levih 45 stepeni bilo je 105:102, da bi Harden pogodio važan šut, Embid napravio grešku potom i ispravlja je Pi Džej Taker koji 2+1 situacijom donosi poravnanje, 105:105.

Sa linije penala Boston dolazi na 107:105, a onda u drugom posedu zaredom smo videli da Al Horford blokira Džoela Embida... Na 28 sekundi pre kraja lopta ide u ruke Hardenu, iznudio je dva preuzimanja i flouterom pogodio za 107:107.

Boston nije hteo tajm-aut, krenuli su pobedu, ali je Smart promašio šut za tri poena uz zvuk sirene i Filadelfija je preživela agoniju u završnici regularnog dela, a u poslednjoj četvrtini postigli su samo 15 poena.

U produžetku je Meksi postigao prve poene nakon čega sledi novi niz grešaka Džoela Embida i pet poena Bostona, pa je Embid pogodio uz faul i Džo Mazula traži čelendž pa je odluka promenjena u faul u napadu kamerunskog centra.

Embidova bacanja vraćaju prednost Fili, a onda sledi Tejtumova trojka, koju odmah u narednom napadu vraća Džejms Harden za 116:115, a Markus Smart kasni da izbaci loptu, nema pobede za Boston i Fila izjednačuje na 2-2 u seriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Filadelfija posle produžetka pobedila Boston i izjednačila u polufinalu Istoka

Izvor: Beta, 08.Maj.2023

Košarkaši Filadelfije izjednačili su na 2:2 u polufinalu Istočne konferencije NBA lige, pošto su večeras na svom terenu posle produžetka savladali Boston sa 116:115.Filadelfija je veći deo meča bila u vođstvu, a u nekoliko navrata došla je do maksimalnih 16 poena razlike.Sredinom četvrte...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.