Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 04:38

Bruklin pred Ajversonovim očima ukrao pobedu Siksersima: Tripl-dabl Durenta, Oldridž zadao poslednji udarac (VIDEO)

Netsi prvi put poveli u poslednjem minutu utakmice

Nije Filadelfija protiv Bruklina od gotovog napravila veresiju, već je sama sebe pobedila. Vodila je od prvog do poslednjeg minuta utakmice, kada je dozvolila rivalu iz Njujorka da preuzme u ruke konce utakmice. Skupo su je koštala dva air ball-a Denija Grina dva minuta pre kraja u razmaku od dvadesetak sekundi, potom promašeno bacanje Seta Karija, pa izgubljena lopta u penal završnici - 109:114.

Neverovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šta je sebi dozvolio Grin koji je napdački bio potpuno van ritma utakmice. Na dva minuta i sedam sekundi pre kraja rezonski je građao otvorenu trojku u tranziciji. Promašio je ceo obruč, a onda već u sledećem napadu svog tima pokušao da se iskupi. Ovoga puta potpuno neracionalno, iz ćoška, preko ruke. Novi air ball. Istina, naredni napad Bruklina pokušao je da zaustavi odličnim postavljanjem ispred Kevina Durenta, ali su sudija umesto faula u napadu svirale ličnu Grinu iako je bio sa obe noge na zemlji.

Bruklin je to iskoristo, Harden je provukao dodavanje za Lamarkusa Oldridža, a centar gostiju zakucao i dobio bacanje koje je pretvorio u prvo vođstvo svog tima na utakmici - 108:109. Potom je Tobajas Heris promašio flouter, pa su Siksersi poslali Oldriža na liniju za slobodna bacanja. Ubacio je oba, odveo goste na plus tri, nakon čega je usledila penal završnica. Set Kari je bio polovičan za Filu, Durent je pogodio oba bacanja, a zatim su Netsi ukrali loptu rivalu i tu je bio kraj.

Facetime @KDTrey5 💦 pic.twitter.com/kZEvbuukXc

Durent je meč završio kao najefikasniji pojedinac, pritom i sa tripl-dabl učinkom od 29 poena, 15 skokova i 12 asistencija. Imao je adekvatnu podršku od Lamarkusa Oldridža sa 23 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Džejms Harden meč okončao sa 20 poena, osam asistencija i sedam skokova. U poraženom timu po 23 poena imali su Heris i Set Kari.

Sjajnu rolu sa klupe imao je Andre Dramond, a to je prepoznala i publika u Vels Fargo centru koja ga je častila gromoglasnim aplauzom. Centar Filadelfije je ubacio četiri poena, uz neumornu borbu pod obručima koja mu je donela 10 skokova i dve blokade. Na njegovu žalost, proliveni znoj nije bio dovoljan za pobedu.

The @sixers crowd shows respect to franchise legend and NBA 75th Anniversary Team selection, @alleniverson! #NBA75 pic.twitter.com/Zt290EbSan

Kao i na premijeri sezone u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi planete, Bruklin i Filadelfija morali su da igraju bez svojih zvezda Bena Simonsa i Kajrija Irvinga. Utakmicu je sa tribina pratila i klupska legenda domaćina Alen Ajverson, koji na kraju nije mogao da slavi pobedu svog nekadašnjeg tima.

NBA

Subota

Klivlend - Šarlot 112:123

/Sekston 33 - Bridžis 30/

Orlando - Njujork 96:121

/Vagner 16 - Rendl 21/

Vašington - Indijana 135:134 (p.produžetka)

/Dinvidi 34 - Tarner 40/

Boston - Toronto 83:115

/Tejtum 18 - Barns 25/

Filadelfija - Bruklin 109:114

/Heris 23 - Durent 29/

Čikago - Nju Orleans 128:112

/Lavin 32 - Ingram 26/

Hjuston - Oklahoma 124:91

/Vud 31 - Gildžs-Aleksander 13/

Denver - San Antonio (u toku)

LA Lejkers - Finiks (u toku)

Sakramento - Juta (u toku)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.