Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 20:42

Bruka u Moldeu: Foren pokrao saigrače, klub mu uručio otkaz

A, bio je klupska legenda

Bruka kakva se ne pamti u norveškom fudbalu. Bivši reprezentativac Vegard Foren, koji je igrao u poslednje tri sezone za Molde, dobio je otkaz zbog – krađe.

Foren je bio legenda Moldea, jer je u tri mandata nosio dres ovog kluba, ukupno čak 12 godina i imao je kultni status kod navijača. Igrao je i prošlog leta u oba meča protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ali, teško da će ga iko gledati istim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << očima posle greha koji je napravio u klubu. Najpre, neočekivano je stigla vest da Molde i Foren prekidaju saradnju, a kao razlog je navedeno kršenje poverenje ljudi iz kluba, zbog čega se norveški fudbaler javno izvinio.

Kako nije bilo daljih objašnjenja, mediji su malo zagrebalo po površini i otkrili da je Foren pokrao saigrače. U Moldeu, a to je čest slučaj u klubovima širom sveta, postojao je zajednički fond koji se punio od kazni koje su igrači plaćali zbog raznih prestupa. Obično se taj novac kasnije iskoristi za neke zajedničke večere ili u humanitarne svrhe.

Drugu zamisao je imao Vegard Foren, koji je taj novac uzeo bez ičijeg znanja i – prokockao ga. Nikada Norvežanin nije krio da ima problem sa kockom, da ga taj porok prati više od decenije, ali do sada je trošio svoje, a ne tuđe pare. Sada je pao najniže i zbog toga mu je uručen otkaz. Nakon više od 300 odigranih utakmica za Molde. I 33 za reprezentaciju Norveške.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.