Bruka Fenera u Vitoriji! Iživljavanje nad Željkovim timom kakvo se ne pamti od Zagreba (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Nov.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bruka Fenera u Vitoriji! Iživljavanje nad Željkovim timom kakvo se ne pamti od Zagreba (VIDEO)

Željko Obradović je imao ozbiljnih razloga da bude besan na svoje igrače, zato je u jednom trenutku došao do crvenog usijanja - 52:86

"Ovako kako igramo nemoguće je da bilo šta promenimo, verujte mi".

Ovim rečima, sa iznenađujućim osmehom na licu, Željko Obradović je pred kamerama španske televizije najavio katastrofu koju je na kraju utakmice izrežirala Baskonija. Tada je rezultat bio 41:24 u korist domaćina. Ali, najbolji evropski stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svih vremena kao da je predosetio da će se ovo veče pretvoriti u pravu katastrofu.

Fenerbahče ovako nije bio ponižen čak ni u onom neobjašnjivom padu u ponor tokom utakmice sa Cedevitom u Zagrebu (89:59), krajem marta ove godine. Prošlosezonski finalista Evrolige je usred Vitorije doživeo jednu od najtežih blamaža u klupskoj istoriji, gde su uloge dželata imali Andrea Barnjani, Johanes Vojtman i Šejn Larkin - 86:52 (14:11, 27:13, 26:16, 19:12). Jasno je, Željko je imao previše razloga da bude izuzetno besan na svoje, skupo plaćene zvezde. Jer, na parketu su izgledale bezvoljno, sporo, tromo...

Zeljko Obradovic. pic.twitter.com/mca9Bhf6ar

Teško da se bilo šta pametno može napisati o pobedi Baskonije kada pogledate brojke koje su imali gosti - 4/26 za tri, 15/41 za dva. Fener je čak imao i dve izgubljene lopte manje od rivala. Ali, ovo definitivno nije bilo veče istanbulskog giganta. Nije Baskonija toliko dobro igrala, koliko je Fenerbahče jednostavno bio - loš.

Apsolutno sve taktičke zamisli padale su u vodu jer Željkovi igrači apsolutno ništa nisu mogli da realizuju, što je i dovelo do toga da na kraju rastojanje bude čak 34 poena! Igrački kvaliteti dva tima, naravno, daju potpuno drugačiju sliku na papiru. Međutim, ponekad ne pobeđuje bolji, nego uporniji. To je večeras bila Baskonija.

Vojtman, Barnjani i Larkin na kraju su skupili po 13 poena, dok je Jaka Blažič ubeležio 11 koševa i pet skokova. Kod Fenera ponovo nije bilo povređenog Bogdana Bogdanovića, a zanimljivo je da nijedan igrač u timu nije imao dvocifren učinak. Kostas Slukas bio je najefikasniji sa devet poena, a po jedan koš manje dali su Ekpe Judo, i Bobi Dikson. Luiđi Datome imao je samo dva poena, oba sa penala, uz šest promašaja iz igre.

.@rafaluz55 at the b-u-z-z-e-r #7DAYSMagicMoment #BKNFNB pic.twitter.com/j9m61XOdRJ

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.