Brojke CSKA: Moskovske tvrđave i ruske haubice

Izvor: Mondo, 07.Apr.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojke CSKA: Moskovske tvrđave i ruske haubice

I cifre pokazuju koliko težak zadatak očekuje crveno-bele. I to ne samo one kojima se ispisuje visina budžeta ruskog kluba.

Foto: MN Press

Moskovski CSKA i ove sezone je strah i trepet za Evropu i uz Fenerbahče tradicionalno prvi favorit za osvajanje Evrolige.

Prvi čovek kluba Andrej Vatutin i trener Dimitris Itudis sklopili su tim koji je u takmičarskoj 2015/16 ostvario do sada evroligaški skor 18-5, a u VTB ligi takođe impresivnih 25-2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << !

Pored toga što ima dvojicu od petorice statistički najkorisnijih igrača takmičenja - Nanda De Koloa (indeks 508) i Miloša Teodosića (415), sastav grčkog stručnjaka dočekaće Top 8 i kao timski najuspešnija ekipa kada je indeks u pitanju, sa trenutno fantastičnim prosekom od 107,5 indeksnih poena.

"Armejci" su i najbolji napadački tim (91,7 poena po meču), sa najpreciznijim timskim šutem za dva (57,4 odsto) i za tri poena (42,7 odsto).

Odakle će Zvezdi pretiti primarna opasnost - nije potrebno naglašavati, jer dres ruskog velikana nose dva najbolja strelca takmičenja - De Kolo koji prosečno postiže 19,6 poena i Teodović koji beleži po 16,6.

Uz navedene cifre, konkretnu sliku snage CSKA pruža i njegov učinak na domaćem terenu, na kojem je ove sezone izgubio samo dve utakmice - u Evroligi u novembru od Unikahe, a u VTB ligi u februaru, od Lokomotive Kubanj.

Ostale 24 utakmice na domaćem terenu "armejci" su rešili trijumfima, u svoje dve dvorane - hali "Aleksandar Gomeljski" od 5.500 gledalaca i u novoj Megasport areni, kapaciteta 13.926 gledalaca.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.