Izvor: MozzartSport.com, 01.Jun.2020, 15:25

Brno pred 200 kartonskih navijača traži povratak u elitu

Tim sa istoka Češke ima priliku da se trijumfom približi prvoplasiranim Pardubicama na četiri boda

Ideja sa kartonskim navijačima stigla je iz Nemačke, proširila se do Mađarske, i evo, stigla do Češke. Preciznije, druge lige, gde će oko 200 papirnih “navijača“ Brna, koliko njih je kupilo svoje mesto na stadionu, “bodriti“ svoje pristalice protiv Dukle (19.00) u direktnoj borbi za drugo mesto i promociju u najviši rang češkog fudbala.

Naravno, onih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pravih navijača nema, pa neće moći da vide na delu svoj tim koji je u naletu i čak preti da pobedom priđe prvoplasiranim Pardubicama na četiri boda. Popularna Puška puca vrlo precizno, zapravo, najbolje u drugoj ligi, i sa pet vezanih pobeda izbila je na drugo mesto, usled kikseva glavnih konkurenata. U vrhu je velika gužva, pet timova – od drugoplasiranog do šestog – deli tri boda i do kraja se očekuje velika borba za drugo, odnosno treće mesto u ligi.

Među njima je i Dukla koja, ukoliko ima nameru da sledeće godine igra u eliti, prvo mora da popravi učinak na strani. Na devet gostujućih utakmica osvojila je 13 bodova, a u korist joj svakako ne ide ni to što Brno kod kuće nema poraz ove sezone (sedam pobeda i dva remija).

Oba tima igraju napadački fudbal, zbog čega trenutno nose titulu najefikasnijih timova lige sa 38 postignutih golova. Međutim, u odbrani Dukle duva mnogo više, zbog čega treba očekivati da domaćin potvrdi odličnu formu novim trijumfom i “otkači“ se od rivala iz glavnog grada.

ČEŠKA 2 – 19. KOLO

Petak

Jihlava – Varnsdorf 1:2 (0:0)

Subota

Žižkov – Hrudim 0:1 (0:1)

Hradec - Trinec 2:2 (1:2)

Prostejov – Vitkovice 4:1 (2:0)

Višehrad – Lisen 1:1 (0:0)

Nedelja

Pardubice – Usti nad Labem 5:0 (4:0)

Vlašim – Sokolov 1:1 (1:0)

Ponedeljak

19.00: (1,80) Brno (3,75) Dukla (4,15)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.