Brkićeva paljba srušila Megu

Izvor: MVP.rs, 16.Nov.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brkićeva paljba srušila Megu

'Mali-veliki klub' je upisao četvrti poraz u sezoni.

Uprkos porazu u prethodnom kolu od favorizovane Budućnosti VOLI, za Mega Vizuru se može reći da se nalazi u dobroj formi. A, u sklopu osmog kola ABA lige, klub iz Sremske Mitrovice je u dvorani "Pinki" dočekao Solnoki Olaj, koji je u novo kolo ušao sa osme pozicije. Pobedu su odneli gosti, a rezultat je bio 85:80.

Junak pobede mađarskog kluba je bio srpski internacionalac, Marko Brkić, koji je u poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << četvrtini postigao nekoliko ključnih trojki za trijumf njegovog tima.

Nijedna od ekipa na početku utakmice nije uspela da nametne svoj ritam, pa se većim delom prve četvrtine igrala izjednačena košarka. Pri rezultatu 10:8 za goste, Mađari su kreirali seriju od sedam vezanih poena i tako se odlepili na nešto osetniju razliku. Ipak, Mega je do kraja perioda uspela da smanji zaostatak, pa je posle 10 minuta na semaforu pisalo 19:13.

Posle malog odmora se nije mnogo toga promenilo. Solnoki je i dalje diktirao tempo utakmice, pa je već posle dva minuta igre u drugom kvartalu stigao i do prve dvocifrene prednosti (25:15), a trojkom Marka Brkića je ta prednost u narednom napadu uvećana. Potom su oba tima razmenila po koš, a onda je usledio nalet domaćih, kojima je trebalo nešto više od dva minuta da se vrate u meč i smanje zaostatak na minus pet. Usledio je novi blistavi momenat mađarskog kluba, ali je on bio kratkog trajanja, pa su domaći na kraju prvog poluvremena imali aktivan rezultat - 37:40.

Početak druge polovine meča je neodoljivo podsećao na start utakmice. Igrala se izjednačena košarka, ali, malo pomalo, Mega je tražila svoju šansu za preokret, do kog je konačno došlo u 24. minutu, kada je Rade Zagorac postigao bitan koš za svoj tim (46:45). To je ujedno bilo i prvo vođstvo domaćih posle 7:6 sa početka utakmice. Nešto kasnije je uzvratio David Vojvoda, tako što je pogodio šut van linije 6.75, pa se od tog trenutka igralo po sistemu 'koš za koš'. Treći period je okončan rezultatom 63:62.

Na samom startu odlučujućeg perioda je viđen revoleraški obračun. Prvo je trojku pogodio Lazerik Džouns, da bi mu na isti način uzvratili Nenad Miljenović i Nikola Jokić. Košarkašima domaće ekipe dužan nije ostao Brkić, koji je u nastavku vezao dve trojke i tako poravnao rezultat (71:71). Prva dvojka je postignuta tek u 34. minutu, kada je Miljenović svom timu doneo prednost, a novom trojkom Zagorca je Mega stekla višak od pet poena. Ipak, domaćima nikako nije polazilo za rukom da dođu do osetnijeg vođstva, pa je Solnoki uspešno održavao korak za svojim rivalima, što je najavilo neizvesnu završnicu.

U 38. minutu je usledila minijatura Marka Brkića, koji je vezao pet poena i tako preokrenuo rezultat (80:83). Posle promašaja Miljenovića, klupa Mege je u najgorem mogućem momentu dobila tehničku grešku, nakon koje je Brkić realizovao slobodno bacanje. Naredni napad Solnoki nije uspeo da realizuje, ali, kako domaći do kraja utakmice nisu uspeli da pogode niti jedan koš, trijumf je pripao Mađarima (85:80).

Statistički igrač utakmice je bio Miljenović sa 17 poena, šest skokova i osam asistencija. Pratio ga je Jokić sa 11 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je Zagorac imao 15 poena i devet skokova i četiri dodavanja na svom kontu. Dobar je bio i Marko Kešelj sa 15 poena i pet pokupljenih lopti. Sa druge strane je najbolji bio Vojvoda sa 15 poena, pet skokova i sedam asistencija, Peter Lorant i Brkić su postigli po 18 poena.

(foto: ABA League / Mega Vizura / Jovan Azdejković)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.