Britanac žestoko kritikuje Ferstapena: Loš je gubitnik

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 12:52

Britanac žestoko kritikuje Ferstapena: Loš je gubitnik

Maks Ferstapen, svetski šampion u Formuli 1, imao je prilično nervozan vikend na trci za Veliku nagradu Azerbejdžana.

U trci sprinta u subotu bio je treći, u onoj glavnoj u nedelju drugi, a njegova nervoza bila je veoma primetna.

Ne samo što se nedolično poneo prema Džordžu Raselu kog je i vređao, već je izrazio i negodovanje zbog sprinterskog vikenda, koji smatra potpuno pogrešnim.

Šampion sveta iz 1996. godine, Britanac Dejmon Hil, uputio je niz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kritika na račun Holanđanina.

"Maks je bio van koloseka celog vikenda, zar ne? Nije sebi pomogao time što je bio tako neraspoložen na trci u sprintu. Imam osećaj da se nešto dešava sa Maksom u ovom trenutku, Pričao je o tome da ne želi da vozi posle tridesete, čudna stvar. Zašto sada priča o tome? Usred je šampionata i čudno je", kaže Hil.

Optužio je Maksa da je "loš gubitnik" pošto je zatražio da se ukinu trke sprinta.

"Stvar je u tome da je Maksa pobedio timski kolega i rival za titulu, Serhio Peres, sada je smanjen zaostatak na 13 poena".

Svestan je Hil da su vozači pod pritiskom i da često reaguju vruće glave.

"Siguran sam da je Maks savršeno učtiva osoba i dobar čovek, ali kada ste vruće glave u takmičarskoj situaciji, potrebno je užasno mnogo da se kontrolišete i ne dozvolite da sve eskalira. Videli smo to i pre sa Sebastijanom Okonom posle jedne trke, kada je ušao u raspravu i odgurnuo ga. Vatrenog je temperamenta kad izađe iz bolida", poručio je Hil.

Ferstapen ima priliku da stvari vrati na mesto narednog vikenda na Floridi gde će pokušati da zabaleži treću pobedu u sezoni posle trijumfa u Bahreinu i Melburnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.