Britanac se vraća sprintu u 45. godini

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 14:54

Britanac se vraća sprintu u 45. godini

Poznati britanski sprinter Dvejn Čejmbers rešio je da se vrati trkama iako ima 45 godina.

Čejmbers, čija je karijera bila prožeta i doping skandalima, takmičiće se na dvodnevnom šampionatu Velike Britanije u dvorani u Birmingemu.

Reč je o atletičaru koji je 1999. osvojio bronzu na šampionatu sveta na 100 metara, dok je na prvenstvu sveta u dvorani u Dohi 2014. godine došao do zlata na 60 metara.

Ipak, mračna strana njegove karijere bio je doping >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skandal iz 2003. kada je bio pozitivan na jedan steriod i dve godine nije mogao da se takmiči.

Uprkos tome što je u poznim trkačkim godinama, Čejmbers je rešio da se oproba ponovo na stazi, ali bez prevelikih očekivanja.

Šef britanskog atletskog olimpijskog tima, Pola Dan, smatra da on to čini više iz ličnog zadovoljstva pre nego što očekuje da uradi nešto ozbiljno.

"Realnost je da se neće kvalifikovati za dvoransko prvenstvo sveta. On samo uživa u atletici, kvalifikovao se da se takmiči. Radi odličan posao sa svojom akademijom i ima pravo da nastavi da se trka. Ne verujem da ima aspiracije da bude na svetskom dvoranskom, mada mislim da trči jako dobro za nekog ko je u srednjim četrdesetim godinama", poručila je Pola Dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.