Briga me za poraz

Izvor: Kurir, 16.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Briga me za poraz

Zdenjek Zeman, trener Crvene zvezde, kaže da ga ne interesuju rezultati na pripremama, samo dan nakon teškog



Zdenjek Zeman, trener Crvene zvezde, kaže da ga ne interesuju rezultati na pripremama, samo dan nakon teškog poraza njegovog tima od poljskog Slaska. Češkog stručnjaka ni najmanje nije potresao debakl crveno-belih od novog poljskog prvoligaša (0:4). Naprotiv, ubeđen je da će Zvezda igrati agresivno, brzo i napadački kad počne prvenstvo Srbije i kvalifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za ligu UEFA kupa.

- Rezultat me sada ne zanima, jer smo na pripremama. Ipak, igrali smo nedopustivo loše protiv Poljaka. Teren je bio očajan, meč smo počeli posle jakog pljuska, pa bih možda tu mogao da tražim neki alibi, ali neću i samo ću da se izvinim - rekao je Zdenjek Zeman i dodao:

- Radimo drugačije od ostalih ekipa, koje su u ovom trenutku daleko svežije od nas. Iza nas je težak rad, a ja ponavljam da se mi spremamo za početak prvenstva. U ovoj fazi priprema gubio sam i s drugim ekipama koje sam vodio. Porazi u ovom trenutku mogu da čine samo dobro igračima, da se još više zalažu.

Češki stručnjak vidi dosta nedostataka kod fudbalera Crvene zvezde, što je po njemu normalno jer prvi put igraju sistem 4-3-3.

- Taktički još stojimo veoma loše, jer su skoro svi igrači došli iz drugih sistema igre. Umorni su, ali baš zbog toga bi trebalo da se ranije oslobađaju lopte, da više igraju zajedno, umesto što žele da se pojedinačno istaknu. Znam da je potrebno vreme za sve to, ali ću ja i dalje insistirati na jednom ili dva dodira s loptom.

Zdenjek Zeman podseća upravu da su mu potrebna tri kvalitetna pojačanja u svakoj liniji tima.

- Imam problema u odbrani, veznom redu i napadu, što je vidljivo. Potrebni su nam još neki fudbaleri i uprava radi na tome. Svim igračima s kojima radim hoću da nametnem svoj sistem. Imamo mesec dana da se uklopimo, tako da nas očekuje još puno rada. Svaka velika ekipa poput Reala, Barselone, pa tako i Zvezde mora imati svoj sistem kojem će se protivnik prilagođavati. Na tome ću insistirati - zaključio je Zeman.[ antrfile ]

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.