Breša opet u Seriji A

Izvor: Mondo, 01.Maj.2019, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Breša opet u Seriji A

Klub iz Lombardije posle osam godina će se ponovo takmičiti u elitnoj diviziji italijanskog fudbala.

Dva kola pre kraja takmičenja u Seriji B, ekipa Breše osigurala je jedno od prva dva mesta i plasman u viši rang.

Breša je u sredu pobedila Askoli rezultatom 1:0 i popravila svoj saldo na 66 bodova, sedam više od trećeplasiranog Palerma.

Povratak u Seriju A mogao je da "overi" i Leće, ali je kao gost poražen od Padove i ostao je na 63 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << boda, što znači da i dalje ima realne izglede da ostvari cilj.

Breša je poslednji put nastupala u Seriji A pre osam godina, a najveći uspeh - osvajanjem osmog mesta - postigla je 2001. godine, kada je njen član bio slavni Roberto Bađo.

Za ovaj klub nekada su nastupale i druge zvezde evropskog i svetskog fudbala, kao što su Andrea Pirlo, Luka Toni, George Hadži, Alesandro Altobeli...

Pored dva kluba koja iz Serije B direktno idu u Seriju A, treću "vizu" obezbediće pobednik plej-ofa, u koji će se plasirati sledećih šest ekipa.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.