Brazilu i repriza

Izvor: Glas javnosti, 16.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilu i repriza

Odbojkaši Srbije, u paklu dvorane Žeraldo Žoze De Almeida u Sao Paolu, pred preko 11.000 gledalaca, ponovo su u drugom meču prvog vikenda Svetske lige, poraženi od selekcije Brazila, identičnim rezultatom kao i u subotu, 2:3 (23:25, 25:19, 24:26, 25:23, 15:11).

I pored dva poraza, izabranici selektora Igora Kolakovića demantovali su sve one koji su mislili da će ovaj podmlađeni sastav, na gostovanju u Brazilu, biti topovska hrana. „Orlići“ su pokazali da nema brige za budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << srpske odbojke. Kolaković je, za razliku od prvog meča, na teren izveo iskusnog srednjeg blokera Andriju Gerića umesto Novice Bjelice.

BRAZIL - SRBIJA 3:2 (23:25,  25:19, 24:26, 25:23, 15:11)

DVORANA: Žeraldo Žoze De Almeida. GLEDALACA: 11. 000. SUDIJE: Salvatore (SAD) i Salas Valerdi (Meksiko).

BRAZIL: Bruno, Marselinjo, Andre Heler, Sidao, Samjuel, Muriljo, Andre, Seržo, Anderson, Nalbert, Gustavo, Dante.

SRBIJA: Kovačević, Bojović, Bjelica, Janić, Petković, Samardžić, Nikola Grbić, Nikić, Gerić, Miljković, Starović, Podraščanin.

Srpski odbojkaši imali su prednost od 2:1 u setovima, ali su motivisani domaćini uspeli da stignu do izjednačenja 2:2 (25:23). Odličan blok je omogućio prednost u četvrtom setu 8:4, ali su Bernardinjovi puleni vrlo brzo nadoknadili zaostatak, a zatim i preuzeli vođstvo 16:14. Borbenom igrom plavi su uspeli da sustignu prednost 22:22, ali zatim i omoguće protivniku izjednačenje u setovima.

Prema identičnom scenariju kao u subotnjem duelu, domaći odbojkaši furiozno su započeli odlučujući set 9:4. Marko Podrščanin suvereno je vladao na mreži što je srpskom timu omogućilo da se približi na dva razlike - 8:10, ali je to gotovo bilo sve što su uspeli. Brazilci su brzo stigli do 14:9 i pet set lopti, Kolakovićeva četa spasla je dve, i identičnim rezultatom kao i u subotu, izgubila maratonski duel.

Sledećeg vikenda srpski reprezentativci igraju sa selekcijom Venecuele u Karakasu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.