Izvor: MozzartSport.com, 28.Okt.2021, 21:08

Brazilski napadač očarao Evropljane, Milan vodi u trci sa Mančester Sitijem i Evertonom

Rosoneri navodno već imaju dogovor sa igračem

Brazil je najveći izvoznik fudbalera na svetu, a najnoviji hit koji stiže iz zemlje sambe je mladi napadač Juri Alberto koji ove sezone igra sjajno u dresu Internasionala iz Porto Alegrea.

Posle Nejmara (PSŽ), Gabrijela Žezusa (Mančester Siti), Davida Neresa (Ajaks), Rišarlisona (Everton), Vinisijusa Žuniora (Real Madrid), Lukasa Pakete (Lion), Artura >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (Juventus), Rodriga (Real Madrid), Entonija (Ajaks), Juri Alberto je nova zvezda među mladim ofanzivcima brazilskog fudbala. On je produkt čuvene Santosove škole fudbala koja je već lansirala Nejmara, Gabigola, Rodriga i još neke sjajne igrača. Za Santos je zaigrao sa 16 godina ali je bio nezadovoljan minutažom kod tadašnjeg trenera Sampaolija i napustio je klub kao slobodan igrač. Potpisao je za Interansional i tamo počeo da rešeta mreže. Trenutno sa Hulkom deli drugo mesto na listi strelaca u ligi pošto su obojica dali po 11 golova u Seriji A.

Dobre partije 20-godišnjeg napadača nisu prošle neopaženo ni u Evropi, pa su klubovi iz najjačih liga počeli da skautiraju Jurija i da opipavaju teren za eventualni transfer. Everton je prvi pokazao interesovanje, potom se pročulo i da ga želi Mančester Siti, ali izgleda da je Milan najbliži dovođenju mladog Brazilca.

Igračev agent Andre Kari koji je nekada radio kao skaut Barselone za Južnu Ameriku i bio najzaslužniji za transfer Nejmara na Kamp Nou je potvrdio brazilskim medijima da Siti želi Jurija. Nije tajna da Građani traže napadača pošto su letos ostali bez Serhija Aguera a nisu uspeli da dovedu zamenu pošto Totenhem nije želeo da im proda Harija Kejna. Izgleda da ozbiljno razmišljaju o dovođenju Jurija Alberta.

Ipak, izgleda da je i Milan ozbiljno ušao u priču. Pojedini italijanski mediji javljaju da Rosoneri već imaju usmeni dogovor sa igračem i njegovim menažderom. Ali nemaju dogovor sa Internasionalom. Klub iz Porto Alegrea tražio 20.000.000 evra na ime obeštećenja, dok je Milan trenutno spreman da plati sumu od 10.000.000 evra plus neke bonuse. To je velika razlika, a Internasional nema nameru da spušta cenu jer će igrač biti sve više tražen, pa se očekuje poboljšana ponuda italijanskog velikana.

Milan želi mladog napadača koji bi od januara učio i napredovao uz Ibrahimovića i Žirua, a narednog leta bi mogao da zameni slavnog Šveđanina kojem tada ističe ugovor. Milan trenutno na raspolaganju ima i mladog Pjetra Pelegrija koji je pozajmljen od Monaka ali je malo verovatno da će ga zadržati. Takođe, tu je i talentovani Frančesko Kolombo koji ove sezone igra jako dobro na pozajmici u drugoligašu SPAL-u i bori se za povratnu kartu za San Siro.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.