Brazilci potrošili više novca na pojačanja nego najjači evropski klubovi

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 15:57

Brazilci potrošili više novca na pojačanja nego najjači evropski klubovi

Brazilski klubovi su u tek završenom prelaznom roku potrošili na nove igrače 196.44 miliona evra koliko nije većina klubova najjačih liga Evrope.

Ovo je još jedan dokaz dominacije Brazila kao fudbalske sile u Južnoj Americi.

Klubovi iz najprostranije zemlje Južne Amerike i igrački dominiraju - osvojili su pet prethodnih izdanja Kopa Libertadores.

I u finansijskom pogledu im nema premca na svom kontinentu.

Dominiraju perjanice brazilskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbala Flamengo, Korintijans, Botafogo i Palmeiras koji su potrošili najveći deo pomenutog novca na pojačanja u januaru.

Suma od 196.44 miliona veća je od one koju su na pojačanja u januaru trošili klubovi Premijer lige (132 miliona), Primere (94.2 miliona), Serije A (107,7 miliona), Bundeslige (100 miliona), MLS-a (120 miliona)

Samo su klubovi francuske Lige 1 potrošili više novca od Brazilaca u januaru (196,93 miliona).

Najviše novca izdvojeno je za transfere Luiza Enrikea i Nika de la Kruza - 16 i 14.5 milliona evra.

Prvi je iz Betisa prešao u Botafogo, tačnije vratio se u klub, a drugi je pojačao Flamengo iz argentinskog River Plejta.

Flamengo je i najviše trošio na pojačanja - samo trojicu igrača platio je blizu 30 miliona evra.

Botafogo i Korintijans su na januarska pojačanaj potrošili po 24 miliona evra, dok je šampion Palmeiras imao skromnije izdatke: za petoricu igrača izdvojio je 16.7 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.