Brazilac Kaka dobitnik Zlatne lopte

Izvor: B92, 02.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilac Kaka dobitnik Zlatne lopte



Brazilac Rikardo Izekson doš Santoš Leite, poznatiji kao Kaka, dobitnik je 'Zlatne lopte' koju dodeljuje francuski sportski magazin Frans fudbal. Fudbaler Milana je 444 poena, drugi je bio Portugalac Kristijano Ronaldo, član Mančester junajteda, sa 277 bodova, a treće mesto pripalo je Argentincu Lionelu Mesiju iz Argentine (255).

Četvrti je bio Didije Drogba, napadač Čelsija i Obale Slonovače (108), a ostali kandidati dobili su znatno manji broj glasova. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Peti je bio Andrea Pirlo, Italijan iz Milana, sa 41 bodom.

Prestižnu nagradu Kaka je dobio prvi put, zahvaljujući činjenici da je njegov klub osvojio titulu prvaka Evrope, a on odlučio pobednika u mečevima četvrfinala i polufinala.

Kaka je rođen 22. aprila 1982. godine u Braziliji, a pre Milana igrao je za Sao Paulo. U Italiji je od 2003. godine. U reprezentaciji Brazila debitovao je sa nepunih 20 godina, a do sada je odigrao 54 utakmice za petostruke prvake sveta. Na SP u Japanu i Južnoj Koreji odigrao je samo jednu utakmicu (18 minuta), a pored tog trofeja ima i Kup konfederacija sa 'Selesaom', jednu titulu prvaka Brazila sa Sao Paulom, Seriju A, Ligu šampiona, Superkup Italije, Interkontinentalni kup i Superkup Evrope sa 'roso-nerima'.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.