Brazilac Đovani u Sitiju

Izvor: B92, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilac Đovani u Sitiju



Mančester Siti će potpisati jednogodišnji ugovor sa Brazilcem Đovanijem. Dvadesetsedmogodišnji igrač će se novom klubu pridružiti iz Kruzeira, i to kao slobodan igrač.

Uprava Sitija smatra da će Đovani u tim doneti neophodno iskustvo, pošto je prethodno nastupao za Barselonu i Benfiku, i sa oba tima igrao u Ligi Šampiona.

Brazilac, koji je profesionalnu karijeru započeo u Kruzeiru, prešao je 2001. u Barselonu za 11 miliona funti, ali tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije uspeo da se dokaže, tako da je nakon godinu i po dana poslat na pozajmicu u Benfiku.

Portugalci su odlučili da ga zadrže u klubu, i tako je on postao jedan od igrača koji su 2005. Benfiki pomogli da dođe do svoje prve ligaške titule u poslednjih 11 godina.

U 94 nastupa za Benfiku postigao je 17 golova, uključujući i gol glavom koji je izbacio Mančester Junajted iz Lige Šampiona decembra 2005.

Ipak, Benfika je pre godinu dana odlučila da ne obnovi ugovor sa Đovanijem, tako da se on u slobodnom transferu vratio u Kruzeiro.

Iako je Portsmut bio zainteresovan za njegove usluge, novi trener Sitija Sven Goran Erikson je uspeo da nagovori Brazilca da dođe u Siti.nakon Rolanda Bjankija i Želsona Fernandeša, Đovani je treće pojačanje Sitija u poslednjih nedelju dana

Brazilac neće moći da se pridruži Sitiju na turneji po Švedskoj, i čekaće povratak kluba iz Skandinavije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.