Brazil osmi put najbolji na kontinentu

Izvor: Politika, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil osmi put najbolji na kontinentu

U finalu Prvenstva Južne Amerike u fudbalu Brazil – Argentina 3:0 (2:0)

Fudbaleri Brazila osmi put su najbolji tim u Južnoj Americi. U finalu 42. prvenstva Južne Amerike u Venecueli oni su savladali Argentinu sa 3:0 (2:0).
Po prikazanoj igri (sve pobede na Šampionatu) Argentina je uoči meča bila blagi favorit. Međutim, u četvrtom minutu Žulio Baptista je šutirao sa desetak metara sa leve strane, lopta je prošla ispod noge Ajali i završila u mreži. Argentinu taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rezultat nije previše uzdrmao i već u osmom minutu je mogla da izjednači. Lionel Mesi je prošao po levoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, Veron je glavom spustio Rikelmeu, koji je sa desetak metara pogodio stativu. Rasplamsana igra sa obe strane nije jenjavala. U 16. minutu Majkon je šutirao sa desne strane, lopta je zakačila jednog argentinskog fudbalera, i umalo prevarila golmana Abondanzijerija koji je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Kada su najmanje očekivali Argentinci su primili drugi pogodak. Danijel Alves je prošao po desnoj strani u 40. minutu, ubacio pred gol, a Ajala je u padu poslao loptu u mrežu.

U nastavku meča Argentina je igrala agresivnije, ali je čvrsta brazilska odbrana sve zaustavljala. Doduše Argentinci nisu prikazali igru kao na prethodnim mečevima. Najbolju šansu imali su u 62. minutu kada su Aimar i Mesi šutirali, ali su brazilski defanzivci oba puta dobro reagovali. Definitivna odluka o šampionu Južne Amerike pala je u 68. minutu. Napadač moskovskog CSKA Vagner Lav prošao je po sredini, uposlio Alvesa, koji je izašao sam ispred Abondanzijerija, i postavio konačnih 3:0.

Ovo je druga uzastopna titula Brazila. Pre tri godine u Peruu takođe je savladao Argentinu na penale sa 4:2 (2:2 posle 90. minuta). Na Kupu konfederacije 2005. u Nemačkoj ova dva tima su takođe igrala u finalu, a Brazil je pobedio sa 4:1.

STADION: Pačenčo Romero u Marakaibu. GLEDALACA: 42.000. SUDIJA: Amarilja (Paragvaj). STRELCI: 1:0 Žulio Baptista (4. minut), 2:0 Ajala autogol (40), 3:0 Alves (68). ŽUTI KARTONI: Aleks, Doni, Žilberto, Žulio Baptista, Žosue (Brazil), Tevez, Maskerano (Argentina).

BRAZIL: Doni, Majkon, Aleks, Žuan, Žilberto, Mineiro, Žosue, Elano (od 34. minuta Alves), Žulio Baptista, Vagner Lav (od 90. Fernando), Robinjo (od 90. Dijego). Selektor: Dunga.

ARGENTINA: Abondanzijeri, Zaneti, Ajala, Milito, Hajnce, Maskerano, Kambijaso (od 59. Aimar), Veron (od 67. Gonzalez), Rikelme, Mesi, Tevez. Selektor: Bazile.

R. Đ.

[objavljeno: 17.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.