Bravo Filipe! Evropski poker! (FOTO/VIDEO)

Izvor: Mondo, 15.Feb.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo Filipe! Evropski poker! (FOTO/VIDEO)

Reprezentativac Srbije i vaterpolista Pro Reka ponovo izabran za najboljeg u Evropi!

Evropska asocijacija vodenih sportova (LEN) proglasila je najbolje u 2018. godini, a među njima je i Filip Filipović.

Reprezentativac naše zemlje i član italijanskog Pro Reka po četvrti put u karijeri izabran je za najboljeg evropskog vaterpolistu godine. Prethodno je to priznanje dobio 2009, 2014. i 2016, dok su u međuvremenu od "delfina" za najbolje birani još Vanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Udovičić (2010) i Duško Pijetlović (2015).

U izboru za najboljeg 2018, Filipović je dobio čak 46.3 odsto glasova!

Na drugom mestu našao se Dani Lopez iz Španije sa 17,3. Treći je Janis Funtulis iz Grčke (16.4), četvrti Aleksandar Ivović iz Crne Gore (13.4), a peti Hrvat Andro Buslje (6.0).

Podsetimo, Filip je 2018. osvojio evropsko zlato sa reprezentacijom Srbije i proglašen je za najboljeg igrača turnira u Barseloni, dok je sa Pro Rekom došao do "duple krune" u Italiji, ali je u finalu Lige šampiona poražen od Olimpijakosa.

BONUS VIDEO:

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.