Braun najavljuje bolje dane za Meklaren

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 14:19

Braun najavljuje bolje dane za Meklaren

Izvršni direktor Meklarena Zek Braun uveren je da će svom vozaču Landu Norisu dati konkurentan bolid i da će on ostati u toj ekipi

Takođe je i demantovao favorizovanje Britanca, u ;odnosu na timskog kolegu Oskara Pjastrija, preneli su britanski mediji.

Mladi Britanac je u poslednje dve trke osvojio po drugu poziciju, što je dobar rezultat nakon lošeg starta sezone.

Ekipa Meklarena je svojim poboljšanjima na bolidu u poslednje dve trke donela mnogo bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojim vozačima i popravila plasman u konkurenciji vozača i konstruktora.

Postojale su spekulacije da će Noris tražiti raniji raskid ugovora koji traje do 2025.

Nakon trke u Mađarskoj Braun je izjavio za Skaj da je način da zadrži 23-godišnjeg vozača - konkurentno vozilo i dodao da zna koliko Noris voli da radi sa ovim timom.

Braun je rekao i da ne sumnja da će Noris ostati u Meklarenu, ako mu ekipa omogući da vozi bolid kakav očekuje

Meklaren je demantovao favorizovanje Norisa prilikom odlaska u boks na zamenu guma tokom trka u odnosu na timskog kolegu Pjastrija.

Pjastri je dobro vozio i bio je velika podrška Norisu u prethodne dve trke, u Mađarskoj i na Silverstonu, u kojima je zauzeo četvrto i peto mesto.

Australijanac je na početku trke na Hungaroringu prošle nedelje uspeo da prestigne Luisa Hamiltona, koji je krenuo sa pol pozicije, pa i Norisa i probije se na drugu poziciju, ali na kraju se morao zadovoljiti petim mestom.

"Što se tiče prvog stajanja, jednostavno idete redom koji je prirodan jer pokrivate automobilom koji je više rizičan, a zatim pokrivate drugim automobilom. Landov krug je bio super, super brz, što je značilo da je Oskar izgubio poziciju. Da budem iskren, pristupamo ovakvim situacijama tako što prvo razmišljamo o ekipi. Razmišljamo kao tim, a onda se bavimo unutrašnjim stvarima", rekao je direktor ekipe Andrea Stela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.