Brat ubijenog navijača AEK-a ogorčen parolom za BBB usred Atine: Sramota me što sam Grk

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 22:33

Brat ubijenog navijača AEK-a ogorčen parolom za BBB usred Atine: Sramota me što sam Grk

Brat ubijenog navijača Fudbalskog kluba AEK Mihalisa Kacurisa duboko je pogođen porukom podrške za Bed Blu Bojse koje su istakli navijači Panatinaikosa.

Najvatrenije pristalice "Zelenih" su tokom meča sa AEK-om preko čitave tribine raširile poruku "Oslobodite bojse" i tako nedvosmisleno stale na stranu Hrvata.

Mihalis Kacuris (29) je ubijen tokom napada hrvatskih navijača na pristalice AEK-a početkom avgusta, dan pred meč dva tima u kvalifikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Ligu šampiona u kvartu Nea Filadelfija.

Od tada, preko 100 navijača Dinama, vinovnika incidenta, je u zatvoru, a uskoro će im se tamo pridružiti i šestorica koja su u danima nakon tuče uspeli neopaženo da pređu granicu i vrate se u domovinu.

Do sada, policija nije uspela da utvrdi ko je Kacurisu naneo smrtonosni ubod nožem.

"Sramota me je što sam Grk", rekao je, ogorčeno, brat ubijenog navijača za Grčke medije, reagujući na poruku podrške za BBB od strane pristalica Panatinaikosa.

Ne može da objasni sebi kako Grk u ovakvom trenutku nije uz Grka bez obzira na navijačku pripadnost, već staje uz potencijalnog ubicu, Hrvata u ovom slučaju.

"Ne postoje reči za tako nešto, to je to, postoje neki drugi ljudi iz nekih drugih država koje jednostavno ne možete (da podržavate)... to je to, šta god da kažem... Sramota me je što sam Grk", očajan je brat ubijenog navijača.

"Kao porodica, čekamo da budu uhapšeni svi koji su i dalje na slobodi i da zajedno sa onima koji su već u zatvoru budu adekvatno kažnjeni. Ako su to uradili Hrvati, neka onda zauvek zaćute. Čudna stvar je kako su neki od njih uspeli da pređu granicu i vrate se u Hrvatsku, s obzirom da je policija znala imena svih koji su ušli u Grčku", pita se brat ubijenog navijača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.